Keystone logo
Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto

Bevezetés

ISCAP

történelem

A ISCAP a nevét tudjuk, ma - az intézet számviteli és adminisztrációs Porto ered a törvényrendelet No. 327/76, május 6-i, bár a történelmi gyökerei sokkal távolabb. Tény az, hogy 1886-ban, hogy az Ipari és Kereskedelmi Intézet Porto-ben alakult (rendelet december 30-i 1886), az akkori miniszter Emidio Navarro, hogy meghatározza az elméleti alapjait a szervezet az ipari és kereskedelmi oktatás hazánkban.

1891-ben, a műszaki oktatás reformja John Franco változatlan maradt az ipari és kereskedelmi szakaszok az intézet, nem alakítja át őket a független iskolákban. Az alapvető tanfolyamok kereskedelem eltávolítottuk, és a felső folyásánál csökken három év és két fok. Az Ipari és Kereskedelmi Intézet Porto lásd 1896, ismerik a kollégiumok, egyenértékű más iskolák: az előbbi Superior Kereskedelmi végzettség (készítette rendelet december 30, 1886), valamint a magasabb pálya tanított Ipari Institutes és Kereskedelmi Kft. Az Ipari és Kereskedelmi Intézet Porto ment keresztül zavaros utat, a hiányzó végleges útmutatást, 1918-ig, a közzététel időpontját a Korm 5029, december 1-én, amely elválasztotta a kereskedelmi részét, üzembe azt egy kereskedelmi Intézet port és a Higher Institute of Trade port. Ez az időpont ad először szétválasztása Kereskedelmi intézetek vonatkozásában az ipari intézmények, a helyzet, hogy folytatjuk, míg 1924. Ez a lebontás azonban átmeneti jellegűek, és gyorsan egyesíteni ezeket az új területeket a tudás, és csak 1933-ban azt választja végső részleteit. Az ezután nevezte a Kereskedelmi Intézet Porto ismert abban az időben tartja a legmagasabb szintű piaci tanulmányok, az északi főváros, valamint az, hogy egy átlagos műszaki oktatási intézménybe a hangulatot a felsőoktatás különböző aspektusait a tudományos életben.

A reform által üzemeltetett törvényrendelet No. 38031, november 4-i 1950 egyáltalán nem változtatja meg tulajdonságait ezt az oktatási intézményben. Éppen ellenkezőleg, az 1974-es politikai légkör jön működik mélyreható változásokat az élet az intézet, mert abban az időben, egyre fontosabbá válik a kifejezetten műszaki tanfolyamok.

Ebben az új helyzetben, az ország fejlődése követelte a jó teljesítményt a vezető beosztású alkalmazottak, amely abban az időben lépett fel. Így a ISCAP, elismerten az egyik iskola, hogy az évszázadok során kialakult generáció szakemberek és egészül ki a felsőoktatási intézmények. Ez az esemény lehetővé teszi diplomások Kereskedelmi Institutes megkapja kijelölése diplomások, olyan mértékben, hogy "nagyon képzett a felvételi képzés tanára 6. csoport szakmai műszaki oktatás". Ez a jogszabály előanyaga, hogy mi lesz később integrálni kereskedelmi intézmények felsőoktatási hálózat - törvényrendelet No. 327/76 május 6. Így született meg a jelenlegi kijelölését Supreme számviteli és igazgatási intézmények, az állapota "felsőoktatási, jogi személyiséggel rendelkező, adminisztratív és oktatási autonómia" felhatalmazott ruházza "fokozatoknak agglegény, posztgraduális és doktori." A tanév 1975-1976, az Institute of Számvitel és Adminisztráció Porto halad a miniszter szerint törvényrendelet No. 313/75, az alapfokozatot adó képzés számviteli és Igazgatási és nyelvek és titkárságának. Ezek a tanfolyamok később szabályozza Korm 918/83 október 7 és sofrearam követő kiigazítások alakulása szerint a gazdasági és számviteli tudományok és a követelményeknek a munkaerőpiacon.

Az intézet él, azonban egy viharos napja utáni időszak 1976, mivel a meglévő bizonytalanság az országban. Intézetek, felhatalmazott ruházza fok Bachelor, és doktorátus, ezeket integrálni kell az egyetemi oktatásban, de később jogi rendelkezések kért a környezet Polytechnic. Ezen bizonytalanság összefüggésben csak akkor ért véget az azonosító iskolák / főiskolák, amelynek eredményeként az átalakítás vagy fejlődését az előző iskolák és az integráció az Intézet számviteli és igazgatási Porto Polytechnic Institute of Porto 1988, a törvényerejű rendelet o 70/88 március 3. Ez az új jogi keret az a tény, hogy az intézmények célja a felsőoktatásban képzett szakemberek a számvitel és Igazgatási és elősegíti, a földrajzi környezet, a csere az oktatás és a gazdasági és társadalmi struktúrák. Ők is találtak hasonlóságot célkitűzései között a Műszaki és az Intézetek és számviteli adminisztráció, amely megerősítette az új keret.

Törvényrendelet No. 443/85 október 24-i, létrehozza az organikus struktúra a főiskolák és számviteli adminisztráció is megállapítja, hogy a tantestület passzát szabályozzák törvényrendelet No. 185/81, az július 1., aki megalkotta a karrier Polytechnic. Ugyanakkor ők is létre Bachelor képzések és speciális Magasabb Tanulmányok, fokozatok, hogy az oktatási törvény kifejezetten minősül a saját Polytechnic. 1983-ban jön a Vám Bsc (rendelet nem. 918/83 október 07), ezt a szenvedést is módosították (rendelet nem. 238/86 május 22). A 1993-1994 tanévben elfogadásáról kijelölése kereskedelme Magasabb Tanulmányok, sikerül ezt a Vám fok. A Marketing Bachelor pálya nyitva van a tanév 1996-1997, hogy "hiánypótló, mert az a célja tanulmány célja, hogy megszüntesse a súlyosbított hiányzik a technikai igények magasabb a szolgáltatási szektorban, mivel a vállalkozások versenyképességét, elsősorban az integráció eredményeként Portugália az Európai Unióban ". Rendelet No. 751/86, december 17-én, szintén létrehozta a tanfolyamok Speciális Magasabb Tanulmányok (EGSZB) - könyvvizsgálat, pénzügyi ellenőrzés, Titkárság menedzsment és adminisztráció, valamint műszaki Customs, amely szintén biztosított a mértéke Bachelor származó amely egységes egészet alkotnak egy korábbi alapképzésben. Ez fordítva, gyakorlati szempontból, hogy megadja az "engedély egyenértékű főiskolai valamennyi tanulmányi és szakmai célokra." 1991-ben létrehozta a Bizottság számviteli és Igazgatási majd Szakfordítás, az utóbbi 1995-ben.

Végén a tanév 1997-1998, a ISCAP elhelyezett a munkaerőpiacon lehetővé tette a hallgatók a bizottság "s Könyvvizsgálat, pénzügyi menedzsment, számviteli és üzleti adminisztráció, menedzsment tanácsadó, Nemzetközi Kereskedelmi (International Management ágak és Vámhivatal) és Szakfordító. Mivel a végrehajtott újratervezés, a ISCAP halad tanítani, 1998 óta, a BA és számviteli Administration (ágak számviteli és adminisztrációs, pénzügyi menedzsment és audit), International Business, nyelvek és Titkárság (ág Titkárság Management and Translation szakosodott) és marketing. A 2001/2002 tanévben is kapnának az ág Közigazgatás.

Most új létesítmények, hivatalosan 1996-ban nyílt, kap ISCAP az évtized végére a Master of Számvitel és adminisztráció által szervezett University of Minho, és együttműködve a Polytechnic Institute of Porto. Bár 1996-ban nyílt, a lépés, hogy az új épület zajlik egy évvel korábban novemberben.

A 2003/2004 tanévben a fordítási Branch Specialized neveznénk fordítási és tolmácsolási Specialized, a változás által jóváhagyott Cikkszám 602/2003 július 21. Ebben 2004/2005 létrejön során vállalati kommunikációs képzés is két fázisban, az 1. tulajdonított ciklus hasonlóképpen a Bachelor diploma (6 félév), és a 2., a mértéke Bachelor (2 félév) által jóváhagyott Order No. 161/2006 február 20. Ezzel tehát különbözik a korábbi az a tény, hogy egy teljes időtartama csak négy. Azonban ez a terv csak érvényesülni ebben a tanévben, és volt megadva alkalmas a megállapodás Bologna, ami a létesítmény a diplomát csak három év. Várhatók még jóváhagyását be Mesterük, az azonos nevű, melynek tervezett időtartama 4 félév. A tanév 2005/2006 is folyamán nyelvek és Titkárság megfelelő volt a bolognai megállapodás elfogadásával a neve "Management Assistant", és megy, így van egy ideje csak 6 félév. Megállapítást nyert továbbá javasolta működésének három Masters: Assisted Translation Computer (tudományterület az idegen nyelvek és irodalmak); Szakfordítás és tolmácsolás (tudományterület az idegen nyelvek és irodalmak) és menedzsment tanácsadó (tudományos területen a menedzsment tudományok).

A tanév 2007/2008 működésbe lépett a számviteli és igazgatási képzés, Nemzetközi Kereskedelmi és Marketing megfelelő a bolognai megállapodás. Ezek a fokozatok most hat félév. a mesterképzésben is javasolt, de még jóvá a Nemzetközi Kereskedelmi és Marketing.

Helyszínek

  • Porto

    R. Jaime Lopes Amorim 4465-004 S. Mamede de Infesta , , Porto

    Kérdések