Keystone logo
ISM University of Management and Economics

ISM University of Management and Economics

ISM University of Management and Economics

Bevezetés

Minőség és nemzetiség

ISM University of Management and Economics 1999-es megalakulása óta a kezdetektől fogva egy célt tűzött ki maga elé: kreatív, ambiciózus fiatalok és már tapasztalt cégvezetők számára innovatív, minőségi menedzsment és közgazdasági tanulmányokat és képzéseket kínálni. Ügyfél-elismerés (diákok, vállalkozások és öregdiákok), nemzetközi elismerés és fenntarthatóság. A minőség és a nemzetköziség az Egyetem tevékenységének legfontosabb prioritásaivá vált. Ezt a célt a Közép- és Kelet-Európai Menedzsment Fejlesztési Szövetség (CEEMAN) által 2006-ban az ISM-nek ítélt Nemzetközi Minőségi Akkreditáció (IQA) értékelte, ezzel igazolva, hogy az ISM a régió legfejlettebb üzleti tanulmányait kínáló egyetemek közé tartozik.

207772_StudiesthatwillgetYoufar.png

A modern üzleti ismeretek és tapasztalatok megosztása

Az ISM tanulmányi programok sikeresen ötvözik az elméleti és gyakorlati ismereteket. Az itt dolgozó tudósok közül sok elismert gyakorló. Így jól ismerik azokat a problémákat, amelyekkel a modern vállalkozások szembesülnek, és a megoldásukhoz szükséges tudással. Az egyetemi tanárok is aktív tudományos tevékenységet folytatnak a balti régió államaiban a menedzsment jelenségeinek kutatásával – az ISM a Baltic Journal of Management egyik kezdeményezője. Az Egyetem aktívan részt vesz a nemzetközi tudományos szervezetek tevékenységében, ahol naprakész tudást és tapasztalatot cserél partnereivel.

A diákok nemzetközi üzleti kilátásait az ISM alapítója, a norvég menedzsmentiskola BI tapasztalata és a világ minden tájáról meghívott előadók biztosítják.

Az ISM célja, hogy sikeres és felelős üzleti vezetőket neveljen. Az egyetem volt az első Litvániában, amely válaszolt az üzleti iskolák és akadémiai egyesületek globális felhívására, hogy világszerte előmozdítsák a vállalati társadalmi felelősségvállalást. Az ISM elkötelezte magát amellett, hogy betartja a Felelős Menedzsment Oktatási Alapelveket (PRME), amelyeket tudósok és vezető tudományos szervezetek egy csoportja mutatott be az ENSZ Global Compact Leaders Summitjén 2007 júliusában. A PRME keretet biztosít az akadémiai intézmények számára a szélesebb körű fejlődéshez. a vállalati társadalmi felelősségvállalás oka, és az egyetemes értékeket beépítik a tantervekbe és a kutatásokba.

Az ISM Litvániában az egyik első egyetem, amely csatlakozott az ENSZ Globális Megállapodáshoz, és így a Felelős Üzleti Szervezetek Nemzeti Hálózatának részévé vált. A hálózat és a Global Compact tagjai elkötelezettek amellett, hogy működésüket és stratégiájukat tíz általánosan elfogadott elvhez igazítsák az emberi jogok, a munka, a környezetvédelem és a korrupcióellenesség területén. Ezzel az üzleti élet, mint a globalizáció elsődleges mozgatórugója, hozzájárulhat ahhoz, hogy a piacok, a kereskedelem, a technológia és a pénzügy olyan módon fejlődjön, amely a gazdaságok és a társadalmak számára mindenhol előnyös.

Az egyetem sokat nyert a felelősségteljes és etikus vezetés erősítésében. Az üzleti etika tanfolyamát minden egyetemi ciklus diákjainak kínálják. Ezt a témát a főiskolai, mesterképző és doktori hallgatók záró tézisei tárgyalják. Az ISM megosztja ismereteit és tapasztalatait másokkal.

Az ISM indítása

Az ISM elődje az üzleti képzési központ, egy jól ismert vezetői képzési intézmény Litvániában. 1995-ben alapította a BI Norwegian Business School és a Kaunas Műszaki Egyetem.

ISM University of Management and Economics 1999-ben alakult Kaunában, mint első, Litvániában működő, magántulajdonban lévő vezetői oktatási intézmény. Az ISM alapítói a BI Norwegian Business School, az európai legnagyobb üzleti iskola és az Innovation Norway (korábbi norvég Ipari és Regionális Fejlesztési Alap).

Statisztika

ISM ma

 • Minden képzési szint: alapképzés, mesterképzés és doktori képzés
 • ISM Executive Schoolmester menedzsment tanulmányok és képzés
 • Kutatás: tudás és vállalkozásfejlesztés
 • Tantestületünk 42%-a nemzetközi
 • Dupla diplomaszerzési lehetőség magas rangú európai és amerikai üzleti iskolákban
 • Több mint 100 partneregyetem a cseretanulmányokhoz
 • Több mint 2000 diák
 • Több mint 4000 öregdiák
 • Az ISM-et végzettek 98%-a szakterületén dolgozik
 • 3-ból 1 alapít saját vállalkozást
 • Innovatív és interaktív oktatási módszerek: esettanulmányok, csoportos feladatok, szimulációk, csapatmunka

  Helyszínek

  • Vilnius County

   Arklių gatvė,18, 01305, Vilnius County

   Kérdések