Keystone logo
© ISTC
ISTC

ISTC

ISTC

Bevezetés

1991 óta a Lille-i Katolikus Egyetemen ISTC felelős, igényes, agilis és kreatív kommunikációs menedzsereket képez ki, akik tudják, hogyan lehet ötvözni az operatív ügyeket és a vállalaton belüli stratégiai jövőképet. ISTC az állam által elismert ritka magánkommunikációs iskolák egyike. Az iskola két nemzeti oklevelet (License és Master) ad ki. A Grandes Écoles Regionális Konferenciájának (CRGE) és a Felsőbb Kollektív Érdeklődésű Intézmények Szövetségének (FESIC) tagja, az ISTC egyedülálló pozíciója a kurzusait, pedagógiáját és az oktatási intézményeket támogató „Integrál Experience” révén. diák. Az iskola a menedzsment, a jog, a gazdálkodás és a humán tudományok alapjait integrálja képzésébe. Emellett nemzetközi orientációjú csereprogramokat kínál a világ 75 partneregyetemével. Egyedülálló elhelyezkedése rendkívül keresett képzéssé teszi: a fiatal diplomások több mint 90%-át a diploma megszerzésétől számított 6 hónapon belül alkalmazzák.

Miért ISTC

Az Institute of Communication Strategies and Techniques ( ISTC ) államilag elismert iskola 30 éve képez működőképes, sokoldalú és nyitott kommunikátorokat.

Az üzleti világba való gyors beilleszkedésük és a felmerülő problémákra való hatékony felkészítésük érdekében ISTC általános képzést kínál, amely ötvözi az elméletet és a gyakorlatot, erős interkulturális és nemzetközi dimenzióval.

4 érv, hogy csatlakozzon ISTC

Csatlakozzon egy államilag elismert iskolához

ISTC való csatlakozás azt jelenti, hogy az állam által elismert, a kommunikáció területére szakosodott iskolát kell választani.

ISTC az állam által elismert két magán kommunikációs iskola egyike Franciaországban. A folyamatos fejlesztésnek ez a szemlélete pozitív hatással van belső folyamatainkra, képzésünk minőségére és ezáltal hallgatóinkra is.

Ezenkívül az iskola állami elismerése lehetővé teszi, hogy diákjaink 30%-a részesüljön ösztöndíjban.

A kommunikáció minden oldalának megértése

ISTC való csatlakozás azt jelenti, hogy csatlakozni kell a kommunikációs stratégiák és technikák általános képzéséhez.

Sokoldalú és operatív szakemberek képzése. Nyiss ki nekik különböző ajtókat. Íme, ISTC által kínált program céljai, nevezetesen: hogy a hallgatók globális látásmódot nyújtsanak a kommunikációról. Ennek bizonyítékaként az oktatói kar 55%-a szakemberekből áll, operatív tanulásra.

A kommunikációs stratégia felépítéséhez a kommunikáción kívüli területek figyelembe vétele szükséges. A képzést olyan tudományágak táplálják, amelyek elengedhetetlenek a környezet megértéséhez, mint például a geopolitika, a menedzsment vagy akár a pszichológia vagy a közgazdaságtan. Ezek a tantárgyak megadják a szükséges perspektívát a vállalat és emberei problémáinak megértéséhez.

Fedezze fel az integrált ISTC élményt

ISTC nél többre képezzük ki Önt, mint egy munkára. Képzünk a jövőre. Az, amely holnap, öt vagy húsz év múlva vár rád, és amely a társadalmi változások és a technológiai újítások tükrében a kommunikációt helyezi előtérbe.

Felkészülésünkre módszerünk egyedülálló Franciaországban. 4 dimenzión alapuló élményt kínálunk Önnek:

 • Az általános tudásbázis bővítése
 • Stratégiai, vezetői és operatív kommunikációs készségek elsajátítása
 • Nemzetközi dúsítás
 • És a személyiséged fejlődése

Építsük fel együtt szakmai projektjét

ISTC hez való csatlakozás egy olyan jövő építésének biztosítéka, amelyben a hallgatók teljes mértékben virágoznak.

Az ISTC , a csapat és a tanárok támogatják a diákokat szakmai projektjük finomításában. Az évek múlásával a kommunikáció különböző területei felé vonzódnak. A jól felügyelt és a jövő kiválasztásában segítő hallgatók képesek lesznek ezeket az affinitásokat valódi know-how-vá alakítani.

Ezen túlmenően, ISTC által kínált számos szakmai gyakorlat (és munka-tanulmányi program) lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy tapasztalatokban gazdag önéletrajzot készítsenek, ugyanakkor megadják nekik a jövőbeli szakmájukhoz szükséges készségeket.

Statisztika

 • 800 diák 15%-a nemzetközi
 • 1646 végzett
 • 80 nemzetközi egyetemi partner

  Campus jellemzői

  Az ISTC kihasználja Lille városának előnyeit, Európa kereszteződésében, tökéletesen kiszolgált, dinamikus kulturális, sport és gazdasági szinten; az új technológiákra és kutatásokra (Euratechnologie – Eurasanté) összpontosító város, amely egyesült szellemiségéről ismert. Az Iskola könnyen megközelíthető, pár perc sétára a központtól vagy tömegközlekedéssel: metróval, busszal és V'Lille-vel.

  Ezen túlmenően, ISTC a Lille-i Katolikus Egyetem campusán található (33 000 diák). A hallgatók a kapcsolatok hatalmas hálózatából profitálnak, a tanulmányok és a diákélet számára kedvező keretek között.

   Belépők

   Az ISTC érettségivel (60, 120 vagy 180 ECTS kredit) rendelkező hallgatók vehetnek részt.

   Felvételi feltételek az ISTC :

   Az 1-es licencben

   A PARCOURSUP-ról (ICL - ISTC (Lille - 59) Licenc - Közgazdaságtan és menedzsment - Kommunikációs tanfolyam)

   Motivációs interjú + Fájl + Motivált projekt

   Az ISTC minden jelölttel interjút készít, mielőtt tanulmányozná az akadémiai aktájukat.

   Párhuzamos belépés

   A 2-es vagy 3-as licencben – a Master 1-ben

   • Alkalmassági verseny az aktában
   • Felvételi interjú

   Hogyan lehet sikeres az interjúban?

   A csere során a felvételi zsűri felméri a kommunikációra való hajlamodat és a körülötted lévő világ iránti érzékenységét. ISTC a tanulmányi eredményeken túl nyitott, kíváncsi, kulturált, elkötelezett és felelősségteljes embereket keres.

   Ösztöndíjak és finanszírozás

   Az ISTC több éve szociálpolitikát dolgozott ki a tanulmányok finanszírozásának elősegítésére. A CROUS által biztosított szociális kritériumokon alapuló ösztöndíjakon kívül, amelyekből ISTC 30%-a részesül, más rendszereket is bevezettek a hallgatók segítésére.

   Helyszínek

   • Lille

    Boulevard Vauban, 81-83, 59000, Lille

   Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések