Keystone logo
King's College London - Faculty of Arts & Humanities MA a korai modern történelemben
King's College London - Faculty of Arts & Humanities

MA a korai modern történelemben

London, Egyesült Királyság

1 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Sep 2024

GBP 27 996 / per year *

Az egyetemen

* Egyesült Királyság diákjai: 12 468 GBP évente | Nemzetközi hallgatók: 27 996 GBP évente

Bevezetés

Tanfolyamunk Nagy-Britannia, Európa és a tágabb világ történelmét vizsgálja 1500 és 1800 között, kiemelve a politikai, kulturális, vallási és társadalomtörténeti témákat. A reformáció és a felvilágosodás történetének, a nemnek és a testnek, a reneszánsz anyagi világának, a fajnak és a rasszizmusnak, az orvostudománynak és a tudománynak, az erőszaknak és a konfliktusoknak, valamint Nagy-Britanniáról, Írországról, a német földekről, Portugáliáról és a Ibériai világ, kurzusunk lehetőséget kínál arra, hogy Európa egyik vezető történelem tanszékén tanulmányi lehetőségek széles skálájából válasszon.

Tanfolyamunk múzeumi, újságírási, pénzügyi és kulturális pályafutáshoz, valamint történelem és kapcsolódó tudományágak továbbtanulásához vezet.

Legfontosabb előnyök

  • A világ egyik legjobb történelem tanszéke, az Egyesült Királyságban a kutatási teljesítmény tekintetében a 3. helyen áll (REF 2021) és a hetedik helyen a történelem tanszékek között Európában (QS World University Rankings 2023)
  • A King's diplomások az egyik legjobb foglalkoztatási rátát és kezdő fizetést élvezik az Egyesült Királyságban
  • A King's a 6. helyen áll az Egyesült Királyságban a diplomások foglalkoztathatóságát tekintve (Times Higher Education World University Rankings 2022)
  • Opcionális modulok széles skálája, melyeket a terület elismert szakértői tanítanak
  • Két szigorú alapkurzus, amelyek a hallgatókat az archívumokkal, kéziratokkal, nyomtatott anyagokkal, vizuális kultúrával és tárgyakkal kapcsolatos történeti kutatásokra, valamint számos módszertani és történelmi megközelítésre oktatják. A londoni központi elhelyezkedés és a személyzet szakértelme páratlan hozzáférést biztosít a hallgatóknak világszínvonalú múzeumokhoz, gyűjteményekhez, archívumokhoz és könyvtárak, valamint a forrásokhoz való könnyű hozzáférés Európában
  • A tanszéken és a Történetkutató Intézetben zajló szemináriumok, workshopok és konferenciák élénk kutatási kultúrája, amelyben a hallgatókat ösztönzik a részvételre

A kurzus lényege

A kora újkori történelem MA áthidalja a brit és az európai történelem közötti megosztottságot, amely számos kurzuson létezik, és arra összpontosít, hogy a kulturális, politikai és társadalmi témák az 1500-1800 körüli időszakban nyúljanak át.

A kurzuson a reformáció és a felvilágosodás történetének, a gendernek, a reneszánsz anyagi világának, a fajoknak és a rasszizmusnak, valamint Nagy-Britanniának, Írországnak, Franciaországnak, Hollandiának, Portugáliának és az ibériai világnak a szakértői oktatják. Kutatásuk összekapcsolja a kora újkori világ politikai és társadalmi, kulturális és vallási dimenzióit, tanfolyamunk pedig interdiszciplináris perspektívákat kínál a kora újkori történelemről.

Időtartam: Egy év teljes munkaidőben, két év részmunkaidőben, szeptembertől szeptemberig

Belépők

Tanterv

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések