Keystone logo
Klaipeda University

Klaipeda University

Klaipeda University

Bevezetés

1991. január 1. Klaipeda Universitytevékenységének hivatalos megkezdésének napja. Ez az a dátum, amikor Klaipeda városa egyetemi város státuszt kapott, és amely több lehetőséget nyitott a nyugat-litvániai régió és lakosai számára az egyetemi tanulmányok és a tudományos karrier előtt.

Ma a(z) Klaipeda University egy dinamikus, növekvő, multidiszciplináris egyetem, amely több mint három évtizeden keresztül finomította a tudományos és tudományos tevékenységek irányait. Az egyetem két kutatóintézettel büszkélkedhet: a Balti Régió Történeti és Régészeti Intézetével és a Tengerészeti Kutatóintézettel, ahol nagyszámú kutató koncentrál a kutatásra és egyidejűleg tanít hallgatókat. A három kar – a tengertechnológiai és természettudományi, a társadalom- és bölcsészettudományi, valamint az egészségtudományi kar – az a részleg, ahol az akadémiai szellem dominál, és tudományos projekteket dolgoznak ki.

A KU azt a ambiciózus célt tűzi ki maga elé, hogy a balti régió egyetemeinek vezetőjévé váljon. A tudomány világában a KU-ban dolgozó tengerkutatók képzettségét és hírnevét a Shanghai Ranking (Academic Ranking of World Universities) tükrözi: ennek megfelelően a KU a világ 200 legjobb egyeteme között van az oceanográfiai tudományok területén. .

Évente 3000 bachelor-, mester- és doktorandusz tanul a KU-ban. A három évtized alatt közel 40 000 diplomás végezte itt tanulmányait: tanárok, cégvezetők, politikusok és köztisztviselők, tudósok, ápolónők, radiológusok, újságírók és mások.

2019-ben Klaipeda University az EU-CONEXUS, az európai egyetemek szövetségének tagja lett. A kilenc partnert – különböző európai országok tengerparti városainak egyetemeit – képviselő EU-CONEXUS szakterülete az intelligens tengerparti városok fenntartható fejlesztése. A tudomány és a tanulmányi struktúrák integrációjának eredménye, hogy már zajlanak a közös alap- és mesterképzések, egyesültek a partneregyetemek tudományos kutatásában az erőfeszítések, új lehetőségek nyíltak meg az oktatók és hallgatók mobilitásában, új kulturális, ill. sporthagyományok alakulnak ki.

Az egyetem tágas területen található Klaipeda városának északi részén. Az akadémiai kampusz egy részét a 20. század elején épült jellegzetes porosz laktanyaegyüttes foglalja el, amelyet utólag restauráltak és egy akadémiai intézmény igényeihez igazítottak, és három évtizeden át békés célokat szolgáltak. A történelmi komplexum mellett új épületek épültek: Tengerkutató Intézet, KU Vállalkozási Inkubátor, AULA MAGNA tantermek komplexuma és egy kollégium. A fejlesztési tervek között szerepel még egy kollégium, egy új sportközpont, laboratóriumi épületek és egyebek építése.

Akkreditáció

A külső értékelés következtetéseinek megfelelően 2012-ben a(z Klaipeda University hat évre akkreditált. A Felsőoktatási Minőségértékelő Központ négy értékelési területen értékeli a felsőoktatási intézmény tevékenységét: stratégiai menedzsment, tanulmányok és élethosszig tartó tanulás, kutatási és művészeti tevékenység, valamint a regionális és országos fejlődésre gyakorolt hatás. 2018-ban meghosszabbították a Klaipeda University akkreditációját.

Campus jellemzői

Az Egyetemi Campus elbűvölően néz ki, miközben az új, kortárs tudományos épületek és a régi, kifejező vörös téglából épült épületegyüttes ötvöződik, ami a hitelesség erős érzetét hagyta itt.

Nagyon központi pont a nemzetközi hallgatók számára – az Ideas Factory és a Nemzetközi diákiroda – az Ön otthona a KU-ban.

Két kollégium diákoknak. A legújabb kollégium szupermodern, és mindössze 3 percre van az egyetem fő kampuszától. A szállásokkal kapcsolatos további információkért látogasson el a weboldalra.

  Description

  Az egyetem 11 ösztöndíjat alapított a keleti partnerországok és Kazahsztán hallgatói számára. A legjobb teljesítményt nyújtó felvételizők és hallgatók a tanulmányok teljes időtartama alatt 100%-os tandíjkedvezményben részesülnek. Az ösztöndíjakkal kapcsolatos további információkért látogasson el a weboldalra.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Az egyetem 11 ösztöndíjat alapított a keleti partnerországok és Kazahsztán hallgatói számára. A legjobb teljesítményt nyújtó felvételizők és hallgatók a tanulmányok teljes időtartama alatt 100%-os tandíjkedvezményben részesülnek. Az ösztöndíjakkal kapcsolatos további információkért látogasson el a weboldalra.

  Rangsorok

  • QS Europe ranglista: 145. Észak-Európában
  • Az óceánográfia területén a legjobb 200 egyetem között szerepel (A világegyetemek akadémiai Shanghai rangsora)

  Díjak és akkreditációk

  A keletiek között a 112. hely
  európai egyetemek.

  QS rangsorolás

  a legjobb 200 egyetem között szerepel

  Az óceánográfia területén világszerte

  Campus élet és felszereltség

  • Sportklub @ Társadalom- és Bölcsészettudományi Kar
  • Cafeteria @University Campus
  • Botanikus kert @A város északi része

  Klaipeda, város a Balti-tenger partján. A tenger és a természet szerelmeseinek fővárosa felfedezetlen strandjaival, gyönyörű kerékpárútjaival, hangulatos utcáival, himbálózó csónakjaival és beszélő szobraival. A várost sétatávolságra könnyen megközelíthető, minden évszakban elbűvölő, nyáron pedig őrült a tengerrel kapcsolatos tevékenységek!

  Helyszínek

  • Klaipėda

   H. Manto gatvė,84, 92294, Klaipėda

  Kérdések