Keystone logo
Kochi University Of Technology

Kochi University Of Technology

Kochi University Of Technology

Bevezetés

Kochi University Of Technology (KUT) eredetileg magánegyetem volt. A Kochi prefektúra kormánya által alapított KUT nagyra törő célkitűzése, hogy világszínvonalú egyetemmé váljon, egyedülálló kiválóságra törekedve. A KUT forradalmi tervezése, amely a japán egyetemeken soha nem látott újításokat vezet be, nagyban hozzájárult az egyetemi oktatás fejlesztéséhez. Viszonylag kis léptéke ellenére a KUT erőteljes jelenléte volt jellegzetes jellegével és progresszív oktatási rendszerével. Nevezetesen, a KUT vezető szerepet vállalt az intenzív tanulást lehetővé tevő negyedrendszer bevezetésében. A hallgatók autonómiáját értékelve a KUT -nak nincs kötelező tanfolyama.

2009 -ben a KUT nyilvános egyetemi társaság lett. A Kochi prefekturális kormány támogatásának köszönhetően szilárd pénzügyi helyzetével a KUT innovatív módon tudott működni, mivel magán egyetemként szerzett tapasztalatai révén megszerezte a független és autonóm működéshez szükséges know-how-t. A KUT státuszának megváltoztatásával egyidejűleg szervezete is átalakult: a mérnöki kar 5 tanszéke 3, 13 szakot kínáló iskola lett. Ez az átalakítás a tanulási rendszer elmélyítését és kiszélesítését tűzte ki célul, hogy megfeleljen a kor és a társadalom igényeinek. Ez az oktatási reform a kibővített tanulást lehetővé tevő KUT számára, hogy innovatív jövőt kövessen, amelyet nem köt le a hagyományos mérnöki tanterv.

Az „egyetem, ahol az ember fejlődhet” mottóval (nem pedig „egyetem az emberek fejlesztésére”) a KUT élen járt a felsőoktatási rendszerben. A reform részeként 2014 áprilisában elindult a „KUT Advanced Program” annak érdekében, hogy támogassa a kiváló egyetemi hallgatók fejlődését. Ez a támogatás, beleértve az ösztöndíjakat, lehetővé teszi a nagy potenciállal rendelkező hallgatók számára, hogy kielégítsék ambícióikat és elérjék karriercéljaikat. A KUT örömmel gondolja, hogy globális úttörő szerepet tölt be ezzel az egyedülálló, egyetemi hallgatók optimális oktatására irányuló programjával.

Helyszínek

  • Kami

    Kami, Japán

    Kérdések