Keystone logo
KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

KU Leuven: Faculty of Theology and Religious Studies

Bevezetés

Üdvözöljük a Teológiai és Vallástudományi Kar honlapján.

Karunk a világ egyik legrégibb teológiai karja. 1432 óta a kar több számtalan diák életét érinti, akik jelenleg világszerte dolgoznak és élnek. A Teológiai és Vallástudományi Kar elnyeri magát az akadémia, az egyház és a mai kultúra és társadalom kereszteződésében, a katolikus hagyomány helyén. A Kar kutatói és oktatói mindig a múlt óvatos kezelése, a jelen iránti mély elkötelezettség és a jobb jövõ reménykedõ hitének jellemzése.

Soha többé nem ez a helyzet, mint a jelenben és a korban. A professzorok és a kutatók elkötelezett csoportja arra törekszik, hogy minden hallgatót (nemzetközi vagy egyéb) oktasson oly módon, hogy felkészítse őket bármely jövőbeli szakmai munkára azokon a területeken, amelyeken a programaink hozzáférést biztosítanak. A szakmai lehetőségek sokszínűek: az öregdiákok az oktatásban, a kutatásban, a lelkipásztori ellátásban, a társadalmi szervezetekben stb. Dolgoznak. Munkájuk valóban különbséget tesz. Ezért kívánja a karot a keresztény teológia tanulmányozásának folytatásával a többi világvallással és más emberi tudományokkal párhuzamosan folytatni. A modern teológiát érdekelni kell azoknak a kultúráknak, amelyeknek a vallások szét vannak egymástól. Ahol más világvallások is érintettek, különös figyelmet fordítanak a könyv "vallásaira": az iszlámra és a judaizmusra.

A Kar nagyon érdekli a diákok, a tanárok és az alkalmazottak társadalmának megfelelő és megkülönböztetett hozzájárulását, mindenki saját magukénak. Ez élénk környezetet biztosít a teológiai kutatás, tanítás és szolgáltatás számára, amelyért a Kar nemzetközi elismerést és elismerést kap. A karunk minden évben új nemzetközi hallgatókat fogad el, hogy részt vegyen a teljes angol nyelvű programban. A háttér és a kulturális örökség gazdagságának köszönhetően a hallgatók saját ötletet adnak az ötletek és vélemények már ösztönző sokaságához.

Ezek a diákok és sok más külföldi kutató tudatában van annak, hogy a Karunk rendelkezésére áll a világ leggazdagabb és legnagyobb teológiai könyvtára. A város szívében elhelyezkedő Karunk a kollégáink által szervezett konferenciák és szimpóziumok nagyszerű helyszíne.

A Kar honlapján sok mindent tudunk ajánlani: gyakorlati információk, de a kar és a történelemről szóló információk is, büszkék vagyunk, olyan büszkék vagyunk, hogy ma keményen dolgozunk azon, hogy tartsuk fenn a tradíciókat a mélyreható kutatás, kitűnő oktatást és értelmes szolgáltatást nyújt a Teológia és Vallástudományi Karon.

LÉPJEN A KU LEUVEN TANULMÁNYÁHOZ

Üdvözöljük a Katholieke Universiteit Leuven-ben, amely Európa egyik legrégebbi egyeteme. Kínálunk magas színvonalú oktatást alapuló élvonalbeli nemzetközi tudományos kutatás és kiváló, széles körű hallgatói létesítmények. Leuven egy festői történelmi város, de az, amely élettel teli az életet és egy diák ritmusában él.

Nyugat-Európa szívében, KU-Leuvenben, Belgiumban, közel hat évszázadon keresztül a tanulás központja. Ma, Belgium legnagyobb egyeteme és 1425-ben alapították, Európa egyik legrégebbi és legismertebb egyetemét. Az Európai Kutatási Egyetem vezető kutatóintézetének és az Európai Kutatási Egyetem (LERU) társalapítójaként a KU Leuven számos nemzetközi mester programot kínál, mindezt magas színvonalú, innovatív, interdiszciplináris kutatások támogatásával.

Alapítása óta a KU Leuven székhelye a városban található, melynek neve a neve. Leuven egy kellemes, biztonságos és nyüzsgő diákváros, ahol az évszázados gazdag történelem találkozik az élvonalbeli tudással. Az egyetem 11 belga városban, köztük Brüsszelben, Ghentben és Antwerpenben kínál diplomát.

Küldetésnyilatkozat

KU Leuven teljesíti küldetését azzal, hogy magas színvonalú interdiszciplináris kutatást és oktatást biztosít katolikus aláírással.

Akkreditációk

EFMD Equis AkkreditáltAMBA AkkreditáltAACSB akkreditált

Helyszínek

  • Leuven

    Sint-Michielsstraat 4, 3000, Leuven

Chat with students

Kérdések