Keystone logo
© ©Linnaeus University
Linnaeus University

Linnaeus University

Linnaeus University

Diákfoglalkozás

Az új országba költözés, a tanulmányok megkezdése és az új élet nagy lépés. Szerencsére diákjaink már átestek a folyamaton! Ezért szeretnének meghívni egy hallgatói webináriumra.

Bevezetés

A Linnaeus University egy modern, nemzetközi egyetem Svédország délkeleti részén. Két természetszerető városban találhatóunk, az egyik a Balti-tenger mellett, a másik pedig tavakkal körülvéve, Európa legzöldebb városában.

Tanulmány a Linnaeus University

A külföldi tanulás több, mint puszta végzettség. A tanulás új barátokat szerezni, új kultúrát megismerni, beleszeretni, karriert építeni, új nyelvet tanulni, kerékpárt szerezni és közösséggé válni. Linnaeus University tele van élettel. Válassz olyan egyetemet, ahol lehetséges az élet.

Diákélet

Az egyetemi élet sok mindent kínál a baráti találkozóktól a diákkocsmában, a rendezvényeken és kulturális tevékenységeken való részvételig. A diákszövetség és a diákszövetségek mindent megtesznek azért, hogy otthon érezze magát.

Diákként fontos a minőségi szabadidő. Ha örömöt és teljesítést talál a hallgatói életben, extra energiát nyer a tanulmányaihoz. Nem lesz nehéz megtalálni valamit. A hallgatók nagyszerűen képesek szórakoztató versenyek, partik, koncertek és kirándulások szervezésére.

Ha megragadja a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon a hallgatói egyesületbe vagy más, tantervön kívüli tevékenységekbe, hasznos készségeket és tapasztalatokat szerezhet, amelyek felbecsülhetetlennek bizonyulhatnak, ha későbbi munkahelyre jelentkeznek.

A Linnaeus Unió azon dolgozik, hogy a lehető legjobb oktatásban részesüljön, de célja, hogy a tanulmányai mellett élvezetes tevékenységeket is kínáljon. Az egyetemen számos hallgatói szervezet és klub működik, amelyek szabadidős tevékenységek széles skáláját kínálják a hallgatók számára.

Az ESN (Erasmus Student Network) Európa legnagyobb hallgatói szervezete. Ez egy helyi szekciók hálózatából áll, amelyek rendezvényeket szerveznek a külföldre tanulni készülő diákok és a helyi diákok számára. Linnaeus University ESN szekciói az ESN Kalmar és az ESN Växjö (VIS). Mindkét szekció helyi rendezvényeket szervez, például grillezést, sporttevékenységeket és tematikus esteket, jellemző svéd hagyományokkal, valamint kirándulásokat Svédországon belül és kívül.

A haver program

A haverprogram a nemzetközi hallgatókat (főleg svéd) hallgatókkal egyezteti. A barátok napi kérdésekben segítenek a nemzetközi hallgatóknak, bemutatják őket a svéd kultúráról és életmódjáról, valamint arról, hogy milyen a hallgató a Linnaeus University .

Diákszövetségek

Linnaeus University mintegy 70 diákszövetség működik, ahol diákként számos tevékenységben vehet részt. Nézze meg a diákszövetségeket.

Lehet, hogy inkább a sportos eseményeket, a zenét hallgatói zenekarban, a filmes foglalkozásokat, az éneklést részesíti előnyben, vagy olyan témák írásával foglalkozik, amelyek diákként érintik Önt? Az aktív részvétel a diákéletben egy lehetőség új barátok megismerésére, az egyik érdeklődési körének fejlesztésére, és csapatban való együttműködésre olyan emberekkel, akik szeretik ugyanazt csinálni.

Nemzetközi lehetőségek

A Linneus Egyetem hallgatójaként interkulturális perspektívákat kaphat mind a tanítások, mind a nemzetközi hallgatókkal való interakció, a nemzetközi kurzusok szakirodalma és más országok vendégprofesszorai révén. Ily módon kitágítja látókörét, és örömmel fogadja a kihívásokat és a különböző perspektívákat mind saját maga, mind környezete tekintetében. A nemzetközi tapasztalatok révén fejlődhet tudományosan, személyesen és szakmailag.

Statisztika

További tények a következőről: Linnaeus University:

 • 2010-ben alakult a Kalmar Egyetem és a Växjö Egyetem egyesülésével;
 • Kalmarban és Växjöben található;
 • 44 000 beiratkozott diák;
 • 2200 beiratkozott nemzetközi diák;
 • a 6. legnagyobb egyetem Svédországban a hallgatók számát tekintve;
 • 780 partneregyetem több mint 80 országban;
 • 100 fokos programok első ciklusban, ebből 8 angol nyelvű oktatás;
 • Második ciklusú 80 fokos programok, ebből 35 angol nyelvű oktatás.

  Campus jellemzői

  Kalmar és Växjö

  Linnaeus University két városban található Svédország délkeleti részén - Kalmarban és Växjöben. Mindkét város a Småland régióban található, egy olyan megyében, ahol a tenger és a természet mindig a közelben van.

  Kalmar - A diákváros a tenger mellett

  Kalmar városa a tengerparton található, amit Linnaeus University nemrégiben kihasználva új egyetemi épületeket épített közvetlenül a kikötő mellett, és egy helyre gyűjtötte az egyetemet. Mivel a kikötő Kalmar városközpontjában található, a diákok a belvárosban végezhetik napi munkájukat, és megtölthetik a várost tevékenységekkel. Kalmarnak nagyjából 65 000 lakosa van, és hosszú története egészen a középkorig nyúlik vissza – ez nem marad észrevétlen, ha a régi kalmari kastély az egyetem sarkán található. A várost "Svédország nyári városának" választották, talán a sok napsütésnek, a város körüli strandoknak, valamint a rendezvényeknek és koncerteknek köszönhetően.

  Växjö – Egy élő campus

  A växjöi campuson minden 5 perces sétára található – diákszállások, tantermek, könyvtár, éttermek és kocsmák, tavak és szabadidős létesítmények. A campus tele van élettel és energiával, és természetes találkozóhely minden diák és érdeklődési kör számára. Växjö körülbelül 90 000 lakosú, és a megvalósított környezetkímélő megoldások miatt Európa legzöldebb városának nyilvánították. A Växjö nevet a „tavak városának” fordítják, ami nem marad észrevétlen, hiszen az egyik a sok tó az egyetem mellett, a környező erdőkkel együtt tökéletes hely a sétákhoz és kocogáshoz.

   Belépők

   További információkat a jelentkezés módjára kattintva talál.

   Vízumkövetelmények

   Letelepedési engedély kérelmezése a Svéd Migrációs Ügynökségen keresztül.
   Általános információk, kattintson a Tovább gombra.

   Ösztöndíjak és finanszírozás

   Ösztöndíjakat kínálunk azoknak a hallgatóknak, akik mesterképzésben tanulnak. Egy teljes program esetében akár 75 százalékos tandíjcsökkentés is elérhető.

   Tekintse meg a Svéd Intézet ösztöndíjait is a https://si.se/en/apply/scholarships/swedish-institute-scholarships-for-global-professionals/ oldalon.

   Az alapképzésben/alapképzésben tanuló hallgatók számára az első évtől nem nyújtunk ösztöndíjat.

   Öregdiák statisztika

   Rangsorok

   • Times Higher Education Ranking 2021. A(z) Linnaeus University a legjobb 100 egyetem közé tartozik a Minőségi oktatás területén, és a legjobb 200 közé az éghajlatváltozás területén; Tisztességes munka és gazdasági növekedés. Az összesített eredményben Linnaeus University az összesen 1115 egyetem közül a 301–400. helyen áll.
   • Sanghaji rangsor 2020. A(z) Linnaeus University a világ 18 000 egyeteme közül a legjobb 800–900 között van.

   Tanulói beszámolók

   Campus élet és felszereltség

   Az egyetemi élet sok mindent kínál a baráti találkozóktól a diákkocsmában, a rendezvényeken és kulturális tevékenységeken való részvételig. A diákszövetség és a diákszövetségek mindent megtesznek azért, hogy otthon érezze magát.

   Helyszínek

   • Växjö

    P G Vejdes väg, 351 95, Växjö

   • Kalmar

    Universitetsplatsen 1, 39231, Kalmar

    Programok

    Chat with students

    Kérdések