Keystone logo
Lithuania Business College

Lithuania Business College

Lithuania Business College

Bevezetés

Az LBC-nek ONLINE TANFOLYAMOK VAN

 • Kutatási módszertan, 6 ECTS kredit;
 • Információs technológiák kurzus, 6 ECTS kredit;
 • Modern közgazdasági elméletek, 3 ECTS kredit;
 • Alkalmazott filozófia, 3 ECTS kredit;
 • Kommunikációs pszichológia, 3 ECTS kredit.

További információ: https://ltvk.lt/hu/online-tanfolyamok/

Küldetés. Lithuania Business College (LBC) eltökélt szándéka a kreatív, képzett szakemberek felkészítése, az élethosszig tartó tanulás feltételeinek megteremtése szakmai alapdiploma megadásával, valamint a regionális fejlesztéshez szükséges alkalmazott kutatások elvégzése.

Látomás. Lithuania Business College (LBC) egy innovatív, átlátható, társadalmilag aktív és felelősségteljes felsőoktatási intézmény, nemzetközileg elismert, sokoldalúan alkalmazkodik a munkaerő-piaci folyamatokhoz, és felkészült a társadalom igényeire.

Lithuania Business College a legújabb informatikai technológiákat integrálja a tanulmányi folyamatba, és ennek köszönhetően sokoldalú és vonzó tanulási eszközöket hoz létre. A Főiskola oldalának egyik fő célja a tanulmányi minőség javítása. A tanulási folyamat során interaktív órákat és különféle bevonási módszereket alkalmaznak. A Főiskola felszereltsége: CISCO Laboratórium, Építőanyag-laboratórium, Technológiai és Innovációs Laboratórium, Kriminológiai Laboratórium, Szimulált tárgyalóterem, Vezetői Laboratórium és Turisztikai Laboratórium.

Lithuania Business College (LBC) célja, hogy a hallgatók ne csak a szakmai tevékenységhez szükséges minél több munkatapasztalatot, hanem a legújabb elméleti ismereteket is megszerezzék. A Főiskola széles körű együttműködési hálózatot épített ki különböző vállalkozásokkal és társadalmi partnerekkel, így a hallgatók számára szakmai gyakorlati és jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeket biztosít. A kollégiumnak van egy „Biurometa” gyakorlati oktatócége is, amely valódi vállalatok tevékenységét szimulálja, amelyek a litván „Simulith” központon keresztül, valamint az EUROPEN hálózaton keresztül a világban kereskednek egymással. A hallgatók munkaerő-piaci felkészítése érdekében a főiskola egy karrierközpontot is létrehozott, amely a hallgatók és a végzettek karriertámogatását szolgálja.

Lithuania Business College ban olyan tanároknak tartanak előadásokat, akik saját szakterületükön profik és gyakorlók. Az LTVK előadásában jogászok, jogi szakértők, banki szakemberek, pénzügyi és könyvvizsgálói osztályvezetők, marketing és értékesítési osztályvezetők, programozó szakemberek, webfejlesztők, cégtulajdonosok, sportolók, rendezvényszervezők, logisztikai szállítmányozók stb.

Lithuania Business College szoros kapcsolatokat ápol a szociális partnerekkel a magas színvonalú, korszerű, munkaerő-piaci orientált tanulmányok biztosítása érdekében. A Főiskola szociális partnerei között a következő szervezetek találhatók: SE Klaipėda Állami Tengeri Kikötő Hatóság, Klaipeda Megyei Rendőr-főkapitányság, UAB/Ltd "Klaipėda" hotel - Amberton, UAB/Ltd "Baltic clouds", PE Európai Fogyasztói Központ, UAB/Ltd Tengerészeti személyzet - General Crew, Association „Klaipėda region”, UAB/Ltd Idėjų balansas (ötletek egyensúlya), UAB/Ltd Litlafas, Klaipėda Turisztikai és Kulturális Információs Központ, UAB/Ltd ,,Balco LTD“, UAB/Ltd ,,Vlantana“, UAB /Ltd ,,Nesė Group“, BI Klaipeda Városi Szociális Segítő Központ, Közjegyzői Kamara, Palanga Városi Kerületi Bíróság, Skuodas kerületi Kerületi Bíróság, UAB/Ltd "MK laivyba" és egyéb szervezetek.

Lithuania Business College aktívan részt vesz a nemzetközi tanulmányi és tudományos programokban, bővíti a nemzetközi partnerek hálózatát, vezető szerepet tölt be a Litvánia College (nem egyetemi felsőoktatási intézmények) között a tanárok és hallgatók nemzetközi mobilitási programokban való részvételében. A Főiskola szoros együttműködési kapcsolatokat ápol Észtországgal, Svédországgal, Csehországgal, Dániával, Törökországgal és más országok felsőoktatási intézményeivel, Indiában saját képviselője van az ázsiai országok számára, valamint együttműködik más külföldi vállalkozásokkal, civil szektorokkal, ill. oktatási szervezetek. Az Erasmus+ csereprogram keretében a hallgatók lehetőséget kapnak külföldön tanulni és gyakorolni. Lithuania Business College több mint 50 külföldi országban rendelkezik partnerekkel. A hallgatók kihasználhatják más európai országok tapasztalatait tanulmányi programjuk tárgykörében. Félévente 20 hallgató érkezik az LTVK-ra tanulni Törökországból, Spanyolországból, Portugáliából stb. Az LTVK hallgatói új készségekre és tapasztalatokra tesznek szert a nemzetközi kommunikáció terén.

Lithuania Business College hallgatóit különösen arra ösztönzik, hogy legyenek kezdeményezőek, aktívak, vállalkozó szelleműek és nemzetközileg gondolkodóak. A Főiskolán aktív hallgatói szakszervezet, közgazdász és jogász klubok, jogi klinika működik, a hallgatókat folyamatosan ösztönzik a tanórán kívüli foglalkozásokra, a hallgatók aktívan részt vesznek a Főiskola belső és külső rendezvényeinek szervezésében és részvételében.

Lithuania Business College regionális fejlesztési és tudományos fejlesztési munkákhoz szükséges alkalmazott kutatásokat végez, a regionális problémákat a „Regionális kérdések: gazdaság, menedzsment, technológiák” éves nemzetközi konferencia tárgyalja, amelyen vállalkozások, egyesületek, felsőoktatási intézmények képviselői vesznek részt. A regionális problémákat a Főiskola évente kétszer megjelenő „Menedzsment” című szisztematikus tudományos kutatási folyóirat is tárgyalja a CEEOL, az EBSCO és az Index Copernicus nemzetközi adatbázisokban.

Lithuania Business College egy társadalmilag aktív és közéleti szellemiségű felsőoktatási intézmény. A Kollégium a Máltai Lovagrenddel közösen minden évben tömegrendezvényt szervez Klaipėda városában - Gerosios zvaigzdes begimas (A Jó csillag futása). A rendezvény fő célja, hogy pénzt gyűjtsön olyan egyedülálló idős emberek számára, akik nem tudnak gondoskodni önmagukról. Lithuania Business College a Smiltele gyermekotthon növendékeit is pártfogolja. Karácsonykor a főiskola hallgatói látogatják meg a tanulókat. A tanulók előadásokkal és ajándékokkal kedveskednek nekik.

Az LBC-n számos tanulmányi program érhető el – itt 10 különböző tanulmányi program és 27 szakirány közül választhat.

Jelenleg körülbelül 1000 diák tanul az LBC-n, Klaipedában és Vilniusban vannak nyitott tanszékek és központok.

A Lithuania Business College (LBC) rendelkezik a Litván Köztársaság Oktatási és Tudományos Minisztériuma által kiadott engedéllyel. A Főiskola által kiadott okleveleket nemcsak Litvániában, hanem az egész EU-ban is elismerik. A végzettek végzettségét a szakmai alapképzés jelzi.

Belépők

Jelentkezzen online

 1. Csak középfokú végzettséggel/vagy megfelelő végzettséggel rendelkező személyek jelentkezhetnek Lithuania Business University of Applied Sciences (LBUAS) tanulmányaira. A nemzetközi országban szerzett középfokú végzettséget a konzulátus Apostille-val kell igazolnia. A tanulmányok bármely korosztály számára nyitottak.
 2. Az LBUAS nappali tagozatos tanulmányokat biztosít nemzetközi hallgatók számára angol és orosz nyelven.

A dokumentációval szemben támasztott követelmények

A jelentkezési lap benyújtása és a dokumentumok nyilvántartása:

 • Jelentkezési űrlap;
 • Középfokú végzettséget igazoló oklevél és melléklet (eredeti és másolat);
 • Diploma és melléklet másolata (ha van, bármely más oktatási intézményből);
 • A nemzetközi országban végzett oktatást a konzulátusnak apostille-mal kell igazolnia;
 • angol nyelvű bizonyítvány (másolat);
 • Személyi igazolvány vagy útlevél (eredeti és másolat a fényképpel és személyes adatokkal).

Tanulói beszámolók

Helyszínek

 • Klaipėda County

  Turgaus st. 21, 91249, Klaipėda County

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések