Élelmiszertechnológiai és Táplálkozástudományi MSc
Lund University
Kulcs információ
Campus helye
Lund, Svédország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
Kérjen információt
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Program áttekintése
Ez a program azoknak a diákoknak szól, akik többet szeretnének megtudni az élelmiszerekről, és innovatív jövőbeli élelmiszerekkel szeretnének dolgozni, például a fő egészségügyi problémák, például az alultápláltság és az elhízás megoldásának részeként. A program az egészségre jótékony hatású élelmiszerek tervezésére és előállítására terjed ki. Olyan tantárgyakat ismerhet meg, mint az élelmiszerkémia, élelmiszer-feldolgozás, felület- és kolloidkémia, mikrobiológia, táplálkozás és élelmiszerelemzés. A hallgatók választhatnak olyan kurzusokat is, amelyek a környezetre és a fenntarthatóságra helyezik a hangsúlyt.
A program szorosan igazodik a piaci igényekhez, és nagy hangsúlyt fektet a mérnöki tudományokra. Tanulmányai során nemcsak a világ vezető kutatóival találkozhat a tanszéken belül, hanem különböző élelmiszeripari cégek vendégoktatóival is, akik például termékfejlesztéssel és marketinggel foglalkoznak. A helyi iparhoz fűződő kapcsolataink erősek, és nagy hangsúlyt fektetünk az innovációra; sok kutatónk a kutatási eredményeket sikeres vállalkozói vállalkozásokká alakította át, mint például az Oatly, az Optifreeze, a Probi és a Solve.
A kurzusok elméleti és gyakorlati tanulást is tartalmaznak, és biztosítjuk, hogy diákjaink megértsék a tanult tárgyak „miért” és „hogyan” kérdését. Sok projekt nagymértékben termékközpontú, és gyakran tartalmaz látogatásokat a helyi vállalatoknál, valamint az iparági tanácsadókat, akik segítik a hallgatókat projektjeik során. A programmal való megbirkózás érdekében azt javasoljuk, hogy a hallgatók alapképzésükből rendelkezzenek egységműveletek, termodinamika és laboratóriumi ismeretekkel.
A program elvégzése után:
- Magas szintű széles körű ismereteket szereztek az élelmiszer-technológia és táplálkozás terén, hogy megfeleljenek az élelmezésbiztonság globális kihívásainak.
- Javította kommunikációs készségeit megbeszélések, viták, valamint a projektek írásbeli és szóbeli bemutatásának gyakorlásával.
- Tudjon javaslatot tenni feldolgozási feltételekre a kiváló minőségű élelmiszerek ipari gyártásához táplálkozási és érzékszervi tulajdonságok, valamint alapanyagok, kényelem, energia és fenntarthatóság szempontjából.
Tanterv
A program felépítése
Kötelező tanfolyamok:
- Élelmiszerkémia és táplálkozás (7,5 kredit)
- Élelmiszer-mikrobiológia (7,5 kredit)
- Élelmiszermérnöki szak (7,5 kredit)
- Élelmiszer-technológia formulázáshoz (7,5 kredit)
- Az élelmiszeripar, a társadalom és a fogyasztók kapcsolata (7,5 kredit)
- Élelmiszer-fejlesztési projekt (15 kredit)
Alternatív kötelező kurzusok, „Specializáció”:
- Legalább az egyik:
- Enzimtechnológia (7,5 kredit)
- Probiotikumok (7,5 kredit)
- Felület- és kolloidkémia (7,5 kredit)
Alternatív kötelező kurzusok, „Fenntarthatóság”:
- Legalább az egyik:
- Környezetvédelmi kérdések (7,5 kredit)
- Ipari környezetmenedzsment (7,5 kredit)
- Minőség és termékbiztonság (7,5 kredit)
Választható kurzusok:
- Kromatográfiás elemzés (7,5 kredit)
- Környezetvédelmi biotechnológia (7,5 kredit)
- Zöld kémia és biotechnológia (7,5 kredit)
- Egységműveletek a biotechnológiai és élelmiszeriparban (7,5 kredit)
- svéd kezdőknek (7,5 kredit)
- Hőátvitel (7,5 kredit)
- Kísérletek tervezése (7,5 kredit)
- Csomagolás logisztika (7,5 kredit)
- Bioanalitikai kémia (7,5 kredit)
- Downstream feldolgozás a biotechnológiában (7,5 kredit)
- Haladó tanfolyam bármely területen (15 kredit)
Tantárgyak összesen: 90 kredit, mesterképzési projekt (30 kredit)
A program eredménye
A program elvégzése után:
- Az élelmiszerbiztonság globális kihívásainak kielégítése érdekében magas szintű, széles körű készségeket értek el az élelmiszer-technológiában és a táplálkozásban.
- Fejlesztette kommunikációs készségeit megbeszélések, viták, valamint a projektek írásbeli és szóbeli előadásainak gyakorlása révén.
- Tudjon javasolni feldolgozási körülményeket a kiváló minőségű élelmiszerek ipari előállításához a táplálkozási és érzékszervi tulajdonságok, valamint az alapanyagok, a kényelem, az energia és a fenntarthatóság szempontjából.
Karrierlehetőségek
Karrier kilátások
Jövőbeli munkája a világ bármely pontján lehet; egy kis vagy nagy multinacionális cégben, kutatóintézetben, egyetemen vagy állami hatóságnál. Diplomásaink körülbelül fele olyan cégeknél talált munkát, mint az Arla Foods, a Tetra Pak, az Optifreeze, az Albina Snacks, a Glucanova és az AAK. Nagyjából 25%-uk folytatta doktori tanulmányait, a többiek pedig a közszférában vagy kutatóintézetben helyezkedtek el.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Biotechnológiai mesterképzés (MBT)
- Offenburg, Németország
Élelmiszerrendszerek mestere
- Warsaw, Lengyelország
- Stuttgart, Németország + 4 több
Agrár-élelmiszeripari MSc
- Lincoln, Egyesült Királyság