Keystone logo
Matej Bel University

Matej Bel University

Matej Bel University

Bevezetés

MBFRONT

Matej Bel University egy állami egyetem, amely 2010 -ben szerzett egyetemi státuszt, és tagja az Európai Egyetemi Szövetségnek. Az egyetem mind a magas színvonalú egyetemet, mind a továbbképzést biztosítja a kreatív tudományos és művészeti kutatások ösztönzésével. A tudás fejlett, miközben ötvözi a tudományos fejlesztések és a gyakorlati kérdések követelményeit. Az egyetem klasszikus egyetemi oktatási lehetőségeket kínál mindhárom szinten és tanulmányi formában az oktatás, a szociális kérdések, a gazdaság, a jog, a politika, a bölcsészet és a természettudományok területén, a nemzetközi kapcsolatok, a gazdasági szakterületek és matematika. Ezenkívül angol nyelvű és részben frankofón nyelvű tanulmányokat is biztosít.

Az MBU közös tanulmányi programokat dolgoz ki, és kapcsolatban áll a nagyobb külföldi egyetemekkel, ahol a hallgatóknak lehetőségük van tanulmányaik egy részének befejezésére. Ezért az MBU diplomások hatékonyan megtalálják a helyüket a munkaerőpiacon nemcsak itthon, hanem külföldön is. Az oktatási, tudományos és művészeti tevékenységek mellett a kreatív MBU -tevékenységek jelentős részét az alap- és alkalmazott kutatás képviseli a nemzeti és nemzetközi intézményekkel együttműködve. Az Egyetem a kutatási kiválóság központja, a tudományos és fejlesztési projekteket pedig európai strukturális alapokból finanszírozzák. Ezenkívül az egész életen át tartó tanulást valósítja meg az MBU Gyermekegyetem és az MBU Harmadik Kor Egyeteme különféle tanfolyamain és formáiban. Végül elegendő lehetőséget biztosít a hallgatóknak a különféle társadalmi tevékenységekhez az MBU -n működő sportklubok, művészeti együttesek és hallgatói szervezetek széles skáláján keresztül. Meghívjuk Önt, hogy fedezze fel Közép -Szlovákia természeti szépségeit!

Az MBU küldetése és jövőképe

Küldetésünk

Az európai oktatási és kutatási térség részeként Matej Bel University jelentős mértékben hozzájárul a magas színvonalú egyetemi oktatás, valamint a társadalom követelményeinek megfelelő továbbtanulás széles spektrumához. Termelő tudományos és művészeti kutatások révén új ismereteket fejleszt, az egyetem hozzájárul az intelligens, erkölcsi, hiteles és társadalmilag felelős egyének kialakulásához, és ezáltal a tanuló társadalom létrehozásához.

A látomásunk

Miután kifejezetten vezetőnek bizonyult a közép -szlovákiai régió oktatási területén, Matej Bel University általában erős nemzetközi jelentőségű nemzeti egyetemnek tekintik. Státuszát az oktatás magas színvonalának, a diplomások sikeres munkaerő-piaci elhelyezkedésének, a kutatások meghatározott területein és a gyakorlattal való együttműködés kiváló nemzetközi együttműködésének, valamint a szakmai sportnak és művészeti bemutatásnak köszönhetően érte el. nyilvános. Az MBU tevékenységeinek alapelvei és elfogadott értékek Az MBU védi autonómiáját, erkölcsi és tudományos függetlenségét a politikai és gazdasági hatalomtól, és tiszteletben tartja az akadémiai szabadságjogokat.

 • Az MBU minden tevékenységi területén fejleszti tudományos kiválóságát, minőségét és jó hírnevét, és bevezette a visszacsatolási mechanizmusokat az irányítás és a működés minden szintjén.
 • Az MBU tevékenységének szintjét és eredményeit összehasonlítja a vezető egyetemekkel, az európai szinten elismert minőségi szabványokkal és a társadalom igényeivel. Előmozdítja a nemzetközi együttműködést és a gyakorlattal való együttműködést, mint a változások és a fejlődési tendenciák forrását.
 • Az MBU fokozza a professzionalizmus növekedését, a kreativitás és a találékonyság fejlesztését, a rugalmasságot, a kritikus és konstruktív párbeszédet, valamint az alapvető erőforrások és innovációs folyamatok folyamatos értékelését.
 • Az MBU támogatja a tanulmányi programok, tanfolyamok és szakmai tevékenységek egyediségét és vonzerejét, és javítja azok tartalmát a globális és saját kutatások eredményeivel szoros összefüggésben.
 • Az MBU javítja az oktatási folyamatokat a technológiai fejlődés és az aktív tanulás elveinek szellemében, és didaktikai kompetenciát igényel a tanítási folyamatban.
 • Az MBU a tudományos kutatást tartja kiindulópontnak. Az oktatás állandó kísérő folyamata és nemzetközi jellege, amelynek során a csapatmunka és a megvalósítás a gyakorlatban a minőség előfeltétele.
 • Az MBU köteles magát új tudományos ismeretek, nemzeti kultúra és hagyományok, valamint az európai humanizmus, etika és demokrácia értékeinek terjesztésére.
 • Az MBU belső integritását építi az egyetemen belüli erősebb, egyedi munkahelyek együttműködésén, valamint azok összekapcsolódásán, párbeszéd iránti hajlandóságán, tiszteleten, bizalmon és az eredmények iránti közös felelősségvállaláson. Mindez a hatékony működés, a siker és az egyetemi ösztöndíj előfeltételévé válik.
 • Az MBU a folyamatos önfejlesztést, a szakmai és személyes fejlődést, a szakmai etikát és az erkölcsi integritást, az ésszerű igényeket és az interperszonális empátiát, a személyes és társadalmi felelősséget, valamint az intézményi lojalitást tekinti az egyetem alkalmazottjának jellemző tulajdonságainak.

Az egyetemről itt olvashat bővebben.

MBBACK

Helyszínek

 • Banská Bystrica

  Národná 12, 974 01, Banská Bystrica

Kérdések