Keystone logo
Miriam College

Miriam College

Miriam College

Bevezetés

Történelem

A Miriam College története 1926- Miriam College nyúlik vissza, amikor Manila érseke, akkor Michael O 'Doherty tiszteletes felkérte a New York-i Maryknoll Congregatio nővéreit, hogy kezdeményezzenek egy tanárképző programot a nők számára a Fülöp-szigeteken. Egy régi felújított augusztusi kolostorban Malabonban, Rizalban megalakult a Malabon Normál Iskola. Az iskola többször is áthelyezte a helyszíneket, míg végül 1953-ban, nevével hivatalosan Maryknoll Főiskolára változott, lefektette Diliman (vagy Loyola Heights), Quezon City állandó gyökereit.

A II. Vatikáni Zsinat után a Maryknoll gyülekezet nem csak a Fülöp-szigeteken, hanem világszerte kezdte értékelni munkáját, eredeti misszionárius apostolata fényében. A 60-as években a Maryknoll gyülekezet látta, hogy a filippínó laikusok készen állnak arra, hogy folytassák az általuk indított oktatási küldetést. 1977-ben az iskola tulajdonjogát és irányítását átgondolták az igazgatóknak. A megállapodással összhangban a Maryknoll nevet meg kellett változtatni, hogy elősegítse az iskola egyedülálló identitásának előmozdítását, függetlenül attól, hogy nincsenek kapcsolatban a Maryknoll nővérek identitásával. 1989-ben, egy sor konzultáció után, a Maryknoll Főiskola nevet kapta a Miriam College .

76084_76055_MC02.png

A látomásunk

76085_76056_MC01.png

Miriam College egy vezető filippínó katolikus tanintézet, amely olyan szolgálati vezetőket alkot, akik a kompetenciát a gondozással ötvözik, a filippínói kultúrában és az ázsiai hagyományokban gyökereznek, és mégis a világ polgárai.

Miriam College az oktatás munkáját a hit életével integrálja, fejleszti a személyeket, különösen a lányokat és a fiatal nőket, akik felépítik a filippínó nemzetet, és a földi földi királyság társelnökei.

Miriam College elkötelezett a kiváló, a keresztény értékekkel átadott, a modern technológiával megerősített és országos és nemzetközi kapcsolatokkal gazdagított akadémiai programok iránt.

Végezetül a Miriam College elkötelezi magát az iskolai közösségünk megteremtésében és megélésében azon változásokban, amelyeket a társadalomban megvalósítani kívánunk.

Küldetésünk

Miriam College , a családokkal és a közösséggel közösen, minőségi és releváns keresztény nevelést biztosít, amely felkészíti a tanulókat arra, hogy hatékony vezetőkké, egész életen át tartó tanulókká és produktív állampolgárokká váljanak.

Kitűnő programokat kínál az alap-, felső-, posztgraduális és a felnőttoktatás szintjén a tanulóközpontú, értéket integráló, kutatási alapú és innovatív megközelítéseken keresztül.

Főbb értékeink

76086_76057_MC03.png

Igazság

Hisszük a tudás erejét és az igazság felszabadító erejét. Elkötelezzük magunkat az igazság szisztematikus és tudományos kutatásában, a méltányosságban és a nyitottságban. Elutasítjuk a megtévesztés, a hamisság és a tisztességtelenség minden formáját. A szellemi és tudományos termelés legmagasabb minőségére törekszünk, ugyanakkor felismerjük és értékeljük a szív bölcsességét.

Igazságszolgáltatás

Hisszük, hogy minden embernek ugyanolyan áldásnak kell lennie, hogy felelős legyen a tudás-generáció és a társadalmi haladás gyümölcseinek. Elkötelezzük magunkat egy olyan társadalomban, ahol a hatalom és a lehetőség egyenlően oszlik meg, és ahol a "meztelenül öltözöttek és az éheseket táplálják". Mi elutasítjuk bármilyen jellegű megkülönböztetést bármely egyén vagy bármely csoport ellen. Hiszünk a nemek közötti egyenlőségben, és törekszünk és támogatjuk a sokszínű és egymástól kölcsönösen függő emberi közösséget, amelyben az emberek jogait, jólétét és felhatalmazását központilag értékelik.

Béke

Hisszük, hogy béketeremtőknek kell lennünk. Úgy gondoljuk továbbá, hogy a béke jelenti az erőszak hiányát, valamint az erőszakmentességen alapuló értékek, attitűdök, viselkedés és életmódok jelenlétét, valamint minden ember alapvető jogainak és szabadságának tiszteletben tartását. Elutasítjuk az erőszak minden formáját, minden társadalmi kapcsolatot és minden intézményt. Elkötelezettek vagyunk, hogy kreatív és konstruktív módon dolgozzunk a konfliktusok megoldása és az ápolási és szeretetteljes kapcsolatok előmozdítása minden ember között, valamint az emberek és a teremtés többi része között.

A teremtés integritása

Hisszük, hogy Isten arra hívott bennünket, hogy legyen minden teremtmény felügyelõje, és hogy a jövõbeli generációk jólétének és boldogságának fenntartható és méltányos rendszerekre és termelési és fogyasztási folyamatokra kell szorítkoznia. Elutasítjuk a környezet megsemmisítését és a természeti erőforrások pazarlását. Elkötelezzük magunkat, hogy gondoskodunk a földről és olyan életmódot gyakorolunk, amely fenntartja a bolygó egészségi állapotát, amelyen minden élet függ.

Helyszínek

  • Manila

    Katipunan Avenue, Loyola Heights, Quezon City, 1108 Metro Manila, , Manila

Kérdések