Keystone logo
Manchester Metropolitan University MSc a globális természetvédelmi biológiában
Manchester Metropolitan University

MSc a globális természetvédelmi biológiában

Manchester, Egyesült Királyság

1 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

GBP 21 000 / per year *

Az egyetemen

* teljes idejű képzés díja EU-s és nem EU-s nemzetközi hallgatók számára

Bevezetés

A világ élőhelyei gyorsan átalakulnak. Az éghajlatváltozás hatásai példátlan ütemben kiváltják a fajokat. A természetvédelmi biológia, mint tudományág ezen változások mögött rejlő tudományt vizsgálja - ideértve a veszélyeztetett ökoszisztémák azonosítását, a biodiverzitás megőrzésének módjait, valamint a genetika és a demográfia szerepét.

A mesterképzésünkön mindezzel és még ennél is többel foglalkozhatsz, és olyan tudást és készségeket szerezhetsz, amelyekkel a természetvédelem élvonalába tartozó karrierhez juthatsz. Megismerkedhetsz a fajmegőrzés tudományos hátterével és a kihalást kiváltó tényezőkkel. Megvizsgálod az erőforrások fenntartható felhasználását is, és értékes statisztikai technikákat tanulsz az ökológiai adatok elemzéséhez.

De ez a kurzus legalább annyira szól a gyakorlatról, mint az elméletről. Míg az alapegységek között szerepel egy európai, törökországi vagy tanzániai* terepgyakorlat, a mesterképzési projekt is a gyakorlatra összpontosít, és mélyreható kutatást igényel, mielőtt bemutatná eredményeit.

Mindvégig tapasztalt oktatók támogatják Önt, akik közvetlenül a tanteremben kamatoztatják gyakorlati tapasztalataikat, és felkészítik Önt arra, hogy a természetvédelem világában a saját útját járja. A diploma nemzetközi szemlélete olyan karrierre készít fel, amely az egész világot bejárhatja.

*Minden tengerentúli kirándulás a nemzetközi utazási korlátozásoktól és/vagy a rendelkezésre állástól függ. Minden tengerentúli utazás esetén további költségek merülhetnek fel, például az utazási vízum megszerzésével kapcsolatos költségek.

Tulajdonságok és előnyök

  • Tanuljon a világ vezető kutatói mellett - az ökológiai és környezetvédelmi kutatásaink 100%-a világelső vagy nemzetközileg kiváló, és az Egyesült Királyságban az 5. helyen állunk a környezettudományi kutatás hatásában (REF 2021).
  • Befektetés a jövődbe - Átalakítjuk tudományos és mérnöki campusunkat. A 2024-ben megnyíló Dalton-épület professzionális tanulási környezetet biztosít világszínvonalú létesítményekkel, köztük egy 200 férőhelyes szuperlaborral, hogy a diploma megszerzése után jól felkészülhess a modern ipari környezetben való életre.
  • Rugalmas tanulás - szakítson időt kutatásra, laboratóriumi munkára és önálló tanulásra az esti előadásoknak köszönhetően, amelyeket online tanulási platformunk támogat.
  • Szakértő tanítás - Tanuljon a tanárok szenvedélyes közösségétől, akik a terepkutatásban szerzett széleskörű tapasztalataikat az osztályteremben kamatoztatják, hogy alakítsák tanulmányait.
  • Tengerentúli terepmunkalehetőségek - Értékes gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz az ökológiai és adatgyűjtési technikák terén a terepgyakorlat-egységünkön keresztül, és lehetőséged nyílik a világ leghíresebb vadvilági helyszíneinek meglátogatására, beleértve a Ngorongoro krátert és a Serengeti Nemzeti Parkot.
  • Fedezze fel kutatási érdeklődését - Lehetősége lesz arra, hogy kutatásait a világ különböző pontjain működő munkatársakkal vagy partnerszervezetekkel, például természetvédelmi szervezetekkel és állatkertekkel együttműködve végezze.
  • Kiváló helyszíni kutatási létesítmények - Mi adunk otthont az Egyesült Királyság egyik egyetlen egyetemi székhelyű kétéltűvédelmi kutatóközpontjának, amely állatkertekkel együttműködve igyekszik meghatározni a fogságban tartott kétéltűek megőrzésének legjobb módját, és megállítani folyamatos csökkenésüket.

Belépők

Tanterv

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Tanulói beszámolók

A program megvalósítása

Az Iskoláról

Kérdések