
MSc élelmiszer -tudomány és innováció
Manchester, Egyesült Királyság
IDŐTARTAM
1 Years
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Sep 2025
TANDÍJ
EUR 20 000 / per year *
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Távoktatás, Az egyetemen
* Az Egyesült Királyságban és a Csatorna-szigeten élő hallgatók nappali tagozatos hallgatók: évi 8500 font; részmunkaidős: 1417 font / 30 kredit évente | EU-n és EU-n kívüli nemzetközi hallgatók nappali tagozaton: évi 16.500 font; részmunkaidős: 2750 font /
Bevezetés
Ezen a tanfolyamon felfedezheti a 21. századi élelmiszergyártást, és megértheti, hogy az élelmiszer-összetevők biokémiai tulajdonságai hogyan befolyásolják az ételek ízét és érzetét, és hogyan befolyásolják a táplálkozást és az egészséget.
Felfedezi az érzékszervi értékelést, az élelmiszerjogot, valamint azt, hogy a kereskedelem, a szabályozás és a politika globális trendjei hogyan befolyásolják az élelmiszerlánc fenntarthatóságát és szélesebb körű hatását. Fontolóra veszi az olyan témákat is, mint a modern termelési és elemzési technológiák, a funkcionális élelmiszerek és a címkézésre vonatkozó jogszabályok, valamint az élelmiszerek tápláló és biztonságos fogyasztásának biztosítása.
A technikai készségek létfontosságúak az élelmiszeripar számára, és fontos részei ennek a tanfolyamnak. Elkötelezett élelmiszeripari technológiai és biokémiai laboratóriumunkban gyakorlati foglalkozásokat tarthat az élelmiszertermelés területén, értékelve az élelmiszerek érzékszervi tulajdonságait, mikrobiológiai minőségét, valamint az élelmiszerek kémiai és fizikai elemzését.
Befejez egy élelmiszerfejlesztési projektet is, ahol saját innovatív ételeket készít, a marketingtől és az érzékszervi elemzéstől kezdve a jogi követelményeken át mindent - és létrehozza a termékét is.
A korábbi projektek közé tartozik a hulladék cukrászdai termékekből készült sör, az idős fogyasztóknak szánt funkcionális joghurtok és a tigrismogyoróból készült fenntartható vegán fagylalt.
Ez a tanfolyam részmunkaidőben online is tanulható.
Tulajdonságok és előnyök
- Technikai képességek - Megtanulja az élelmiszer -előállítás, az érzékszervi elemzés, a mikrobiológia és a biokémia készségeit.
- Ipari színvonalú létesítmények -Az egyetemen található élelmiszer-előállító létesítményeinket fogja használni, amely egy 10 fülkés érzékszervi ízpanel-készletet, fejlesztőkonyhákat, valamint élelmiszer-biokémiai és fiziológiai laboratóriumokat tartalmaz.
- Élelmiszerbiztonság- Elvégezi az élelmiszerbiztonsági vizsgálatok minden aspektusát (beleértve az élelmiszer-mikrobiológiát, az eltarthatósági vizsgálatokat, a mikológiát, az RT-PCR-t, a mikroszkópiát és a fajok azonosítását) az egyetemi élelmiszerbiztonsági laboratóriumunkban.
- Szakmai fejlődés - Hozzáférhet az Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet (IFST) hallgatói tagságához.
Tanfolyam információk
Tanfolyamunk célja, hogy felkészítse Önt az élelmiszeriparban való munkára, olyan szerepekben, amelyek szakértelmet igényelnek az élelmiszer -technológiában és a termékfejlesztésben.
Az előadások, szemináriumok és gyakorlati foglalkozások (például az élelmiszer -technológiai laboratóriumok termékfejlesztése) során több napot tölthet fel, hogy fejlessze a technikai készségeket, valamint az élelmiszer -tudomány tudományos ismereteit.
A tanított órákon keresztül felfedezhet témákat az élelmiszerjogtól az ízfejlesztésig, a fenntarthatóságtól az élelmiszer -feldolgozáson és a tartósításon.
Fontolóra veszi az egészségügyi szakemberek és a fogyasztók termékinnovációra gyakorolt hatását, a makro- és mikrotápanyagok emberi szervezetre gyakorolt hatását, valamint azt, hogy ezek hogyan befolyásolhatják az élelmiszer -összetételt.
És megtudhatja a baktériumok és gombák élelmiszerekre gyakorolt hatását, mikrobiológiai gyakorlati foglalkozásokkal a jól felszerelt élelmiszer-biztonsági laboratóriumokban. Ez segít fejleszteni azokat a készségeket, amelyekre szükség van az élelmiszerekben található mikrobák hasznosságának és biztonságosságának tanulmányozásához.
Más szemináriumokon/műhelymunkákon megtanulhatja, hogyan kell előmozdítani az élelmiszerbiztonságot minőségirányítási rendszerekkel, beleértve a veszélyelemzést és a kritikus ellenőrzési pontokat (HACCP). Ez azért van, hogy megértse, hogyan kell eleget tenni az élelmiszeripari vállalkozások biztonságos termékek előállítására vonatkozó jogi kötelezettségeinek, valamint ügyfelei minőségi követelményeinek.
Műszaki készségeinek és tudományos ismereteinek felméréséhez sokféle értékelést kell elvégeznie. Ezek az Ön által vizsgált egységektől függenek, de néhány feladata lehet, hogy laboratóriumi jelentéseket készít az élelmiszerek kémiai profiljáról és emberi fogyasztásra való alkalmasságáról, ír egy dokumentumot az élelmiszeripart befolyásoló társadalmi, gazdasági és politikai tényezőkről, vagy élelmiszergyártó üzem és élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer kialakítása.
1. év
A tanfolyamon a következő egységeket tanulmányozza:
Alapegységek
- Alapvető táplálkozás
- Molekuláris táplálkozás és biokémia
- Élelmiszer összetétel és elemzés
- Értekezés kutatási módszerekkel
- Élelmiszer -mikrobiológia
- Élelmiszer feldolgozás
- Élelmiszerbiztonság és minőségirányítás
- Innováció az NPD -ben
- A jövő élelmiszer -fenntarthatósága
Belépési követelmények
Ezek a tipikus belépési követelmények a 2022/23 -as tanévben változhatnak. Kérjük, nézzen vissza további részletekért.
Általában legalább 2: 2 arányú egyetemi kitüntetéssel vagy nemzetközi megfelelőjével rendelkezik egy megfelelő természettudományos vagy mérnöki témában. Más tárgyakból származó kitüntetéses jelöltek továbbra is jogosultak lehetnek, ha jelentős bizonyított szakmai tapasztalattal rendelkeznek egy adott területen.
A tengerentúli pályázóknak IELTS -re van szükségük, összpontszámuk 6,5, legalább 5,5 bármely kategóriában, vagy azzal egyenértékű elfogadott angol képesítéssel. Az elfogadott angol képesítések itt tekinthetők meg.
Díjak és finanszírozás
Az Egyesült Királyság és a Csatorna -sziget diákjai
- Teljes munkaidős díj: 8500 font évente. A tandíjak a kurzus minden évében változatlanok maradnak, feltéve, hogy a szokásos időkereten belül teljesíted (nincs ismétlődő év vagy tanulmányi szünet).
- Részmunkaidős díj: 1417 font / 30 kredit évente. A tandíjak a kurzus minden évében változatlanok maradnak, feltéve, hogy a szokásos időkereten belül teljesíted (nincs ismétlődő év vagy tanulmányi szünet).
EU és nem EU nemzetközi hallgatók
- Teljes munkaidős díj: 16 500 font évente. A tandíjak a kurzus minden évében változatlanok maradnak, feltéve, hogy a szokásos időkereten belül teljesíted (nincs ismétlődő év vagy tanulmányi szünet).
- Részmunkaidős díj: 2750 font / 30 kredit évente. A tandíjak a kurzus minden évében változatlanok maradnak, feltéve, hogy a szokásos időkereten belül teljesíted (nincs ismétlődő év vagy tanulmányi szünet).
további információ
A Masters képesítés jellemzően 180 kreditből, PGDip 120 kreditből, PGCert 60 kreditből és 300 kreditből áll. A tandíjak minden tanulmányi évre változatlanok maradnak, feltéve, hogy a tanfolyamot a szokásos időkeretben fejezik be (nincs ismétlődő év vagy szünet).
Karrier kilátások
Sok diplomásunk új termékfejlesztésben kezdi pályafutását.
Különféle szerepekben dolgozhat az élelmiszer- és táplálkozási iparban, például olyan területeken, mint a minőség és az élelmiszerbiztonság, az élelmiszergyártás, az élelmiszer -marketing és a műszaki menedzsment.
Néhány betölthető szerepkörébe tartozik az élelmiszer -előállítási menedzser, az élelmiszer -technológus, a fogyasztói gondozási menedzser, a műszaki menedzser, az élelmiszer -vásárló és a törvényi megfelelésért felelős tiszt.
Belépők
Tanterv
Tanfolyam információk
Tanfolyamunk célja, hogy felkészítse Önt az élelmiszeriparban való munkavégzésre olyan szerepeken, amelyek az élelmiszer-technológia és a termékfejlesztés területén szakértelmet igényelnek.
Előadásokkal, szemináriumokkal és gyakorlati foglalkozásokkal (például termékfejlesztéssel élelmiszertechnológiai laboratóriumainkban) vegyesen tarthat napokat, hogy fejleszthesse technikai készségeit és tudományos ismereteit az élelmiszertudományról.
A tanított órákon témákat fedezhet fel az élelmiszerjogtól az ízfejlesztésig, a fenntarthatóságtól az élelmiszer-feldolgozásig és tartósításig.
Megvizsgálja az egészségügyi szakemberek és a fogyasztók termékinnovációra gyakorolt hatását, a makro- és mikrotápanyagok emberi szervezetre gyakorolt hatását, és azt, hogy ezek hogyan befolyásolhatják az élelmiszer-összetételt.
A jól felszerelt élelmiszer-biztonsági laboratóriumainkban pedig mikrobiológiai gyakorlati foglalkozásokat tartva megismerheti a baktériumok és gombák élelmiszerekre gyakorolt hatását. Ez segít fejleszteni azokat a készségeket, amelyekre szüksége lesz ahhoz, hogy tanulmányozza az élelmiszerekben található mikrobák hasznosságát és biztonságosságát.
Más szemináriumokon/workshopokon megtudhatja, hogyan mozdíthatja elő az élelmiszer-biztonságot minőségirányítási rendszereken keresztül, beleértve a veszélyelemzést és a kritikus ellenőrzési pontokat (HACCP). Ennek célja, hogy megértse, hogyan teljesítheti az élelmiszer-ipari vállalkozók jogi kötelezettségeit a biztonságos termékek előállítása terén, valamint ügyfelei minőségi követelményeit.
Műszaki készségeinek és tudományos ismereteinek felméréséhez számos értékelést kell elvégeznie. Ezek a tanult egységektől függenek, de az Ön feladatai közé tartozhat laboratóriumi jelentések készítése az élelmiszerek kémiai profiljáról és emberi fogyasztásra való alkalmasságáról, dolgozat készítése az élelmiszeripart befolyásoló társadalmi, gazdasági és politikai tényezőkről, vagy élelmiszergyártó üzem és élelmiszerbiztonsági irányítási rendszer tervezése.
1. év
A tanfolyamon a következő egységeket tanulod:
Core egységek
- Alapvető táplálkozás
- Molekuláris táplálkozás és biokémia
- Élelmiszer összetétele és elemzése
- Élelmiszer mikrobiológia
- Élelmiszer feldolgozás
- Élelmiszerbiztonság és minőségirányítás
- Innováció az NPD-ben
- Jövőbeli élelmiszer-fenntarthatóság
- Disszertáció kutatási módszerekkel
Karrierlehetőségek
Sok diplomásunk új termékfejlesztéssel kezdi pályafutását.
Különféle szerepekben dolgozhat az élelmiszer- és táplálkozási ágazatban, olyan területeken, mint a minőség és az élelmiszerbiztonság, az élelmiszergyártás, az élelmiszer-marketing és a műszaki menedzsment.
Az Ön által betölthető szerepek közé tartozik az élelmiszer-termelési vezető, az élelmiszer-technológus, a fogyasztóvédelmi vezető, a műszaki vezető, az élelmiszer-vásárló és a jogi megfelelésért felelős tiszt.
Program tandíj
Felvételi feltételek a programra
Mutassa be elkötelezettségét és készségét, hogy sikeres legyen az üzleti iskolában a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.
Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.