Keystone logo
Manchester Metropolitan University MSc Védelmi Biológia
Manchester Metropolitan University

MSc Védelmi Biológia

Manchester, Egyesült Királyság

1 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Aug 2024

GBP 19 000 / per year *

Az egyetemen

* Egyesült Királyság és EU hallgatók: teljes munkaidőben: évi 9 250 GBP; részmunkaidőben: évi 1542 font. Nem EU és Csatorna-szigetek hallgatói: teljes munkaidős díj: évi 17 000 font; részmunkaidős díj: évi 2834 £

Bevezetés

A rekordszintű éghajlatváltozással és a környezeti károkkal soha nem volt nagyobb szükség a természetvédelmi biológusokra. Ez a mester megadja neked a létfontosságú képességeit, hogy részt vegyen a korunk egyik kulcsfontosságú kérdésében.

A világ élőhelyei gyorsan átalakulnak. Az éghajlatváltozás hatásai példátlan ütemben kiváltják a fajokat. A természetvédelmi biológia, mint tudományág ezen változások mögött rejlő tudományt vizsgálja - ideértve a veszélyeztetett ökoszisztémák azonosítását, a biodiverzitás megőrzésének módjait, valamint a genetika és a demográfia szerepét.

Mestereinkkel mindezt és többet megoldani fogsz, és megszerezheted a karrier tudását és készségeit a megőrzés élvonalában. Meg fogja vizsgálni a fajmegőrzés tudományos hátterét és a kihalást okozó tényezőket. Megvizsgálja az erőforrások fenntartható felhasználását is, és megtanulja az értékes statisztikai technikákat az ökológiai adatok elemzéséhez. Az opcionális egységek széles választékával specializálódhat olyan területeken, mint a fajok helyreállítása és a viselkedésbiológia.

De ez a program annyira a gyakorlatról szól, mint az elméletről. Míg a központi egységek tartalmaznak egy terepi tanfolyamot Lengyelországba, Ecuadorba vagy Kelet-Afrikába, a mesterprojektnek szintén gyakorlati fókusza van, és mélyreható kutatást igényel, mielőtt bemutatja az eredményeit.

Mindent egybevetve tapasztalt tudósok támogatnak majd, akik valós tapasztalataikat közvetlenül az osztályterembe viszik, miközben felkészülnek arra, hogy saját útjukat tegyék a természetvédelem világában. És e fokozat nemzetközi összpontosításával ez egy karrier út, amely szó szerint bárhova elvisz.

Legfeljebb 10.000 GBP összegű, nem vagyoni szempontból ellenőrzött kölcsönök állnak rendelkezésre a posztgraduális hallgatók számára

Tulajdonságok és előnyök

 • Kiváló lehetőségek - Tanulmányok John Dalton épületünk speciális környezetében, amely magas színvonalú oktatási és kutatási lehetőségekkel rendelkezik a molekuláris biológia, genetika és más területeken.
 • Kutatás Afrikában - Töltsön akár hat hetet egy Tanzániában vagy Kenyában található kutatási bázisunk egyikében, és gyűjthessen adatokat saját kutatási projektjéhez.
 • Tengerentúli terepi tanfolyamok - Értékes gyakorlati tapasztalatokat szerezzen az ökológiai és adatgyűjtési technikák területén Lengyelországban, Ecuadorban vagy Kelet-Afrikában, ahol meglátogathatja a világ leghíresebb vadon élő helyszíneit, ideértve a Ngorongoro-krátert és a Serengeti Nemzeti Parkot.
 • Rugalmas tanulás - Tegyen időt kutatásokra, laboratóriumi munkákra és független tanulmányokra, egy rugalmas programnak köszönhetően, amely esti előadásokat tartalmaz, mindezt online tanulási platformunk, a Moodle támogatásával.
 • Szakértői oktatás - Tanuljon egy élénk tanári közösségtől, aki kiterjedt terepi kutatási tapasztalatokat hozhat az osztályterembe a tanulmányainak kialakítása érdekében.
 • Politikai fókusz - Munka azokkal a kutatókkal, akik segítenek meghatározni az Egyesült Királyság ökoszisztéma légszennyezettségének kritikus terhelését a biológiai sokféleség szempontjából, és akik tudományos ismereteket alkalmaznak az élőhelyek védelmére és helyreállítására.
 • Védelmi biológiai szakértelem - Összhangban vannak az Ökológiai és Környezetkutató Központtal, valamint a Természetvédelem, evolúció és viselkedés, valamint a Talaj, Növények és Ökoszisztéma kutatócsoportokkal.
 • Erős kapcsolatok - Kutatási kapcsolataink vannak a tengerentúli természetvédelmi projektekkel, beleértve Európát, Afrikát, a Fülöp-szigeteket, Mauritiusot, Indonéziát és Dél-Amerikát.

Tanfolyam információk

Meg fog tanulni egy sor egységet - beleértve a terepi kurzust és a disszertációs projektet. Először olyan egységekkel fog kezdeni, amelyek olyan területeket kutatnak, mint a biodiverzitás megőrzése, a statisztikai kutatás és a fenntarthatóság.

Ez egy olyan program, amelynek rugalmassága az, amely a leginkább érdeklő szakterületeken mélyül, ideértve az olyan opcionális egységeket is, mint a viselkedésbiológia, a fajok helyreállítása, valamint a madárbiológia és a természetvédelem.

Helyszíni kurzus egységet vesz fel, Lengyelországba, Kelet-Afrikába vagy Ecuadorba utazik, míg a végső mesterképzési disszertáció projekt nemzetközi utazásokkal járhat az adatgyűjtés és a kutatás végzése céljából.

A tanfolyamok rugalmasak és a legtöbb előadás esténként zajlik. Előadások, egyéb tananyagok és értékelési információk elérhetők online tanítási platformunkon, a Moodle-on keresztül. Önt leginkább a tanfolyamon fogják értékelni, bár egyes egységek hivatalos vizsgálatot végeznek.

Hallgatói kutatási projektek

Hat hetet tölthet ki tanzániai és kenyai kutatási bázisainkban, és adatokat gyűjthet saját kutatási projektjéhez.

Csatlakozhat a kéthetes tanzániai tanfolyamunkhoz is, amelyet minden évben júniusban tartunk. Vannak látogatások a világ egyik leghíresebb vadon élő állomására, beleértve a Ngorongoro-krátert és a Serengeti Nemzeti Parkot. Tanulmányozzuk a védett területek emberi hatásait és kezelési problémáit, valamint a nagyméretű emlősök csoportméretét és párosodási rendszereit befolyásoló tényezőket.

Jelenleg számos kutatási tanulmányt végezünk:

 • A fekete orrszarvú ökológiája és genetikája megpróbálja megérteni, hogy a kenyai tartalékok miért igen alacsonyak.
 • Az elefántok általi vetéskori eloszlás és az állatok elleni ragadozók támadásának csökkentésére irányuló stratégiák.
 • A pásztorozás és más élőhely-változások hatása az állatok viselkedésére és a biológiai sokféleség megőrzésére.

1. év

Core egységek

 • Statisztika és Kutatási Tervezés
 • Masters Project a természetvédelemben
 • Gyakorlati technikák és elemzés
 • Biodiverzitás megőrzése
 • Terepi tanfolyam
 • A természetvédelem és a fenntarthatóság témái
 • A szerves genetika témái

Opcionális egységek

 • Viselkedéstani biológia
 • Faj helyreállítása
 • A madár biológiája és megőrzése
 • Földmegfigyelés és GIS
 • Az élőhely és a fajok környezeti változásokra adott reakcióinak nyomon követése

További információk a kurzusról

A hallgatók várhatóan betartják az iskolák magatartási és magatartási kódexeit a terepi tanfolyamokon, gyakorlaton és csereprogramokon. A szakmai gyakorlat és a csereprogramok lehetősége attól függ, hogy az egyes lehetőségeket első alkalommal átadják-e, és jó állapotban vannak.

Tanulmányok és értékelések bontása

A 10 kredit 100 óra tanulmánynak felel meg, amely előadások, szemináriumok és gyakorlati ülések, valamint független tanulmányok kombinációja. A Masters képesítés általában 180 kreditből, PGDip 120 kreditből, PGCert 60 kreditből és MFA 300 kreditből áll. A tanulmányi idő pontos összetétele és a tantárgy értékelése az Ön választási lehetőségeitől és a tanulási stílustól függően változhat, de lehet:

Tanulmány

 • Teljes munkaidős 50% -os előadások, szemináriumok vagy hasonlóak; 0% elhelyezés; 50% -os független tanulmány
 • Részmunkaidős 50% előadások, szemináriumok vagy hasonlóak; 0% elhelyezés; 50% -os független tanulmány

Értékelés

 • Teljes munkaidős 90% -os tanfolyam; 0% praktikus; 10% -os vizsgálat
 • Részmunkaidős 90% -os kurzus; 0% praktikus; 10% -os vizsgálat

Belépési követelmények

Szüksége lesz egy jó brit kitüntetésre - általában 2: 1 - vagy annak megfelelő nemzetközi szintre vonatkozó témában, például ökológia, biológia, állattan, botanika, állati viselkedés vagy környezettudomány. A jelentkezését akkor is fontolóra veheti, ha több éves szakmai tapasztalata van egy kapcsolódó területen.

Nemzetközi diákok az MMU .ac.uk / international honlapon találhatók

Angol nyelvi követelmények

A tengerentúli pályázóknak meg kell követelniük az IELTS-t, amelynek összkapacitása 6,5, és minden kategóriában legalább 5,5, vagy ezzel egyenértékű elfogadott angol nyelvvizsga.

A Nemzetközösség országaiban jelentkezők pályázhatnak a Nemzetközösség Közös Ösztöndíjára.

Díjak és finanszírozás

Egyesült Királyság és EU hallgatók

 • Teljes munkaidős díj: évi 9 250 GBP. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).
 • Részmunkaidős díj: 1.542 font / évente 30 kredit. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).

Nem EU és Csatorna-szigetek hallgatói

 • Teljes munkaidős díj: évi 17 000 font. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).
 • Részmunkaidős díj: 2834 font / évente 30 kredit. A tandíjak változatlanok maradnak a kurzus minden évében, feltéve, hogy a szokásos időkeretben teljesíti (nincs ismétlődő év vagy a tanulmányi szünetek).

további információ

A Masters minősítés jellemzően 180 kredit, egy PGDip 120 kredit, egy PGCert 60 kredit és egy MFA 300 kredit. A tandíj megegyezik minden egyes tanulmányi év azonos időtartamával, feltéve, hogy a tanfolyam a normális időkereten belül befejeződik (nincs ismétlődő év vagy tanulmányi időszak).

További költségek

Szakemberek költségei

 • Opcionális becslés: 500 £

A hallgatók gyakran úgy döntnek, hogy megvásárolják a végzettségükre beszerezhető laptopot (körülbelül 300–400 fontba kerülnek) és egy nyomtatót (50–100 fontba kerülnek, beleértve a nyomtatási fogyóeszközöket is), ám a campuson és a laptopokon számos számítógépes lehetőség van, és kölcsönbe vehetők A könyvtár. A laboratóriumi kabátok és a védőszemüvegek ingyenesek, és várhatóan a tanfolyam teljes időtartama alatt megmaradnak. A hallgatóknak pótlást kell vásárolniuk az elveszett vagy sérült PPE-k után.

Egyéb költségek

 • Kötelező becslés: 150 font
 • Opcionális becslés: 2500 £

Manchester Metropolitan University most ingyenes utazási biztosítást nyújt a hallgatóknak, ha tanulmányaikkal összefüggésben utaznak, például kiküldetésre, terepi kirándulásokra, csereprogramokra stb. nem tartozik e politika hatálya alá. Tanfolyamaink terepi alapú kézbesítési elemeket tartalmaznak, így a hallgatók elvárják, hogy megfelelő öltözködést viseljenek (pl. Vízálló kabátot és nadrágot, erős lábbelit / sétálócipőt). A hallgatóktól elvárják, hogy nyomtassák ki az értékeléseket (ideértve a disszertációkat (kötéssel) és a posztereket).

Az iskola nem téríti meg az utolsó év disszertációinak független adatgyűjtésével járó utazási költségeket. A hallgatókat arra tanácsolják, hogy ha szükséges, a projekt megtervezésének és tervezésének szakaszában végezzék el az olcsó helyi terepmunkát. Jelenleg lehetőséget kínálunk arra, hogy Kenyában vagy Tanzániában terepmunkát végezzünk Kenyában vagy Tanzániában, ha ez 1800 - 2500 font közötti többletköltséget jelent, attól függően, hogy a választható tanzániai alapú terepi tanfolyammal együtt alkalmazzák-e. .

Karrier kilátások

Ez egy olyan kurzus, amely karrierpályák és szakmai lehetőségek széles skáláját nyithatja meg, útmutatást adva az állatkezelés, a kártevők elleni küzdelem, az oktatás, a környezetvédelem oktatásának és egyebekben. Noha biztosítja azokat a készségeket és megértést, amelyekre szükség van az első lépések megtételéhez ezen a téren, ez is értékes lehetőség, ha már megfelelő szerepet játszik - sok hallgató szakmai fejlődésének részeként vesz részt mesterképzéseinken.

Karrier támogatást kap attól a pillanattól kezdve, amikor csatlakozik hozzánk, és legfeljebb három évig, miután befejezte kurzusunkat. Számos szolgáltatást kínálunk, amelyek segítenek a következő lépés megtételében, az elkötelezett foglalkoztathatósági tanácsadóktól kezdve a karriervásárokon és hálózati eseményeken.

Mire távozik tőlünk, fel kell készülnie arra, hogy karriert folytasson olyan szervezetekkel, mint a környezetvédelmi tanácsadók, kormányzati kutató- és tanácsadó testületek, állatkertek és civil szervezetek, vagy folytathatja tanulmányait PhD-szintre.

Belépők

Tanterv

Ösztöndíjak és finanszírozás

Karrierlehetőségek

Program tandíj

Az Iskoláról

Kérdések