Keystone logo
National University of Art Institute

National University of Art Institute

National University of Art Institute

Bevezetés

Létrehozásakor 1996 végén hét rangos felsőoktatási és felsőoktatási intézmény - a "Carlos López Buchardo" Nemzeti Felsőbb Zenei Konzervatórium, a "Prilidiano Pueyrredón" Nemzeti Képzőművészeti Iskola, a Nemzet Képzőművészeti Főiskolája "Ernesto de la Cárcova", az Országos Felsõ Kerámia Intézet, az Országos Drámamûvészeti Iskola "Antonio Cunill Cabanellas", az Országos Felsõ Táncintézet és a Nemzeti Folklór Intézet - összefogva életet adtak annak, amit akkoriban neveztek a Nemzeti Egyetemi Művészeti Intézet.

Létrehozása egy régóta halogatott projekt megvalósítását jelentette, amelynek kritériuma az volt, hogy a Buenos Aires városában székelő Nemzettől függő művészeti oktatást egyetemmé alakítsák. Az IUNA születése nemcsak a régi felsőoktatási karrier adaptálását jelentette az egyetemi státusz megugrása érdekében, hanem új területek és karrier kialakítását is magában foglalta a feltörekvő nyelvek vagy a marginalizált tevékenységek elszámolásáig az egyetemi oktatás pillanatáig.

2014-ben, felismerve az IUNA-ban összefutott fegyelmi sokféleséget és annak növekedését az első tizennyolc évben, az Országos Kongresszus törvény szerint Nemzeti Művészeti Egyetemre változtatta nevét.

Ma a Nemzeti Művészeti Egyetemen létezik a transzdepartementális folklórkörzet, valamint a zene- és hangművészeti, a képzőművészeti, a drámaművészeti, a mozgásművészeti tanszék, amelyek történelme a múlt század közepére vagy akár elejére nyúlik vissza, a legtöbb legújabb: Audiovizuális Művészetek Tanszék és Tanártovábbképzési Területek, Multimédia Művészetek és Művészeti Kritika Tanszék.

Helyszínek

  • 1201

    Azcuénaga,1129, C1115, 1201

    Kérdések