Keystone logo
North China Electric Power University (NCEPU)

North China Electric Power University (NCEPU)

North China Electric Power University (NCEPU)

Bevezetés

North China Electric Power University (NCEPU) a „211. projekt” és a „985. projekt” nemzeti kulcsfontosságú egyeteme, közvetlenül az Oktatási Minisztérium vezetésével. Központja Pekingben található, egy Baoding-i campusszal. A két egyetem integrált irányítást végez. Az NCEPU-nak jelenleg körülbelül 3000 oktatója van, és több mint 20 000 nappali tagozatos hallgató és közel 10 000 posztgraduális hallgató dolgozik. Területe több mint 1600 hektár, alapterülete meghaladja az 1 millió négyzetmétert.

Az NCEPU-t 1958-ban alapították Pekingben, korábban Pekingi Elektromos Főiskolának hívták, és kapcsolatban állt az országos áramellátási tanszékkel. 2003-ban átkerült az Oktatási Minisztérium irányítására, és az Oktatási Minisztérium és az Egyetemi Tanács közösen igazgatta. A Tanácsot a Kínai Állami Hálózat Társaság és hat másik kulcsfontosságú nemzeti villamosenergia-társaság alapította. A tagok száma kilencre nőtt, beleértve a Kínai Villamosenergia-tanácsot is.

Az NCEPU-nak 11 iskolája van, beleértve az Elektromos és Elektronikus Mérnöki Iskolát, az Energetikai és Gépészmérnöki Iskolát, a Vezérlési és Számítástechnikai Iskolát, a Közgazdaságtudományi és Gazdálkodási Iskolát, a Környezettudományi és Mérnöki Iskolát, a Megújuló Energetikai Iskolát, a Nukleáris Iskolát Természettudomány és mérnöki tudományok, Matematika és Fizika Iskola, Bölcsészettudományi és Társadalomtudományi Iskola, Idegennyelvi Iskola és Marxizmus Iskola, összesen 59 egyetemi hallgató. Az egyetemnek a nemzeti „kettős világszínvonalú” építkezésnek (energia- és áramtudomány és mérnöki tudomány) egy fő szakterülete van, két országos kulcsfontosságú tudományterülettel (az energiaellátó rendszer és az automatizálás, valamint a hőenergetika), 25 tartományi kulcsfontosságú tudományággal; a fegyelmi értékelés negyedik fordulójában az elektrotechnikát, valamint az energetikát és a mérnöki termofizikát rangsorolták A, illetve A fájlokba; két tudományág, a mérnöki tudomány és a környezetvédelem / ökológia került be az ESI 1% -ába a világ minden tájáról. Az egyetemen öt posztdoktori központ működik, 7 első szintű tudományterület jogosult Ph.D. Fokozat, és 23 első szintű tudományág, amely felhatalmazást kapott a mesterképzés megszerzésére. Ezenkívül az egyetem kilenc mesterképzési jogosultsági kategóriával rendelkezik, beleértve a mérnöki, az üzleti adminisztrációs és a közigazgatás mestereit. Mindezek komplett rendszert alkottak az egyetemisták, a mesterek és az orvosok képzésére.

Helyszínek

  • Changping District

    Changping District, Kína

    Programok

    Kérdések