Keystone logo
NTNU Norwegian University of Science and Technology MSc Nemzetközi üzleti és marketing
NTNU Norwegian University of Science and Technology

MSc Nemzetközi üzleti és marketing

Alesund, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

01 Dec 2024

Aug 2025

NOK 197 000 / per year *

Az egyetemen

* csak nem EU/EGT hallgatók számára

Bevezetés

Érdekelnek a nemzetközi üzleti élet fortélyai? Kíváncsi arra, hogy az ügyfélközpontú innováció, marketing és vállalkozói szellem hogyan vezet új üzleti modellekhez és induló vállalkozásokhoz? Szükségét látja-e a digitális készségekre a munkavégzés során ezeken a területeken? Fontos számodra a fenntarthatóság az üzleti életben? Ha a fenti kérdések bármelyikére igennel válaszolt, akkor az Ålesundi NTNU MSc in International Business and Marketing („Siviløkonom”) programja az Ön számára lehet!

A vállalkozások egyre gyakrabban keresnek olyan alkalmazottakat, akik képesek multikulturális környezetben dolgozni, képesek az innovációra, kényelmesen dolgoznak a technológiával és a digitális világgal, és törődnek a fenntarthatósággal. Ez az MSc pontosan ezekre a kompetenciákra összpontosít, azzal a kiegészítéssel, hogy a fenntarthatóságot, a digitalizációt és az innovációt az Ålesundi NTNU osztályokon átívelő témáiként határozzák meg.

A környezet tökéletes környezetet biztosít a tanuláshoz. Üzleti tanulmányokat fog folytatni Nyugat-Norvégia lenyűgöző hegyei és fjordjai között, Európa egyik legszebb városában.

A norvég ipar erősen nemzetközivé vált, különösen Közép-Nyugat-Norvégia ipara. Tekintettel a helyi piacok viszonylag kis méretére és a rendelkezésre álló erőforrásokra, a régióban számos vállalkozás erősen versenyez nemzetközi viszonylatban. Møre és Romsdal megye, ahol található, Norvégia egyik legnagyobb exportáló megyéje (kivéve a kőolaj alapú termékeket), és a vezető norvég régió a halászattal, akvakultúrával, tenger gyümölcsei feldolgozásával és tengeri termékek értékesítésével foglalkozó iparágak számára. A tengeri ipari ágazat ezért nagy jelentőséggel bír, és hozzájárul a regionális lakosság és az ipari fejlődés biztosításához. A tengeri klaszter (hajótervezés, hajógyárak, alkatrészszállító, kapcsolódó informatika stb.) erre a régióra koncentrálódik, így országos ipari jelentőségű központot képvisel. A tengeri ipar az értékteremtés 25%-át adja Møre-ben és Romsdalban, és a legtöbb üzlet a Sunnmøre régióban található, amelynek Ålesund a városközpontja. Ezenkívül a bútorgyártók ipari klasztere Sunnmøre fjord régióiban is található, ahol a norvég bútoripar csaknem fele található. Az innováció és a vállalkozói szellem természetesen az itteni üzleti kultúra szerves részét képezi, hiszen a régió vállalkozói tevékenységéről ismert. Ezek a földrajzi és kulturális szempontok áthatja az MSc in International Business and Marketing ("Siviløkonom") programot az NTNU Ålesundban.

NTNU fő profilja a tudomány és a technológia területén van, és Norvégia vezető iskolai oktatási technológiája. Az Ålesundi NTNU tanszékei közötti együttműködés lehetővé teszi, hogy olyan technológiai kurzusokon vegyen részt, amelyek sok más iskolában nem elérhetők. Aktív kutatóktól is tanulhat a fenntarthatóságról, akik a fenntartható gyakorlatok üzleti modellekbe való beépítésének kérdéseire összpontosítanak. Az ENSZ fenntarthatósági céljai megváltoztatják a társadalmat és a munka világát. A régió iparával, a kutatással és az innovációval való szoros együttműködésünk révén új, intelligens, technológiai alapú, zöld és jövedelmező megoldásokat kívánunk létrehozni az üzleti élet és a társadalom számára.

Röviden, az MSc program arra törekszik, hogy összekapcsolja az elméletet az iparág gyakorlati betekintésével, így hallgatóként holisztikus képet alakíthat ki az üzletről és az innovációról, és aktívan részt vesz a globalizált szervezetek többfunkciós csapataiban. Ez az iparnak az egyetemhez való közelsége és az idők során kialakult hálózatok révén valósul meg.

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Tanterv

A program eredménye

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Felszerelés

Az Iskoláról

Kérdések