Keystone logo
Otsuma Women's University

Otsuma Women's University

Otsuma Women's University

Bevezetés

Több mint 20 év telt el a 21. század megjelenése óta. Ebben az időszakban a társadalom és környezetünk a globális gyors változások korszakába lépett. Kotaka Otsuma asszony, az egyetem alapítója, 1908 -ban, röviddel a 20. század fordulója után magánakadémiát nyitott kézimunka és kézművesség oktatására. A 20. század a nagy változások ideje is volt. Az ilyen változások közepette az Otsuma Women's University népszerűsítette a gyakorlati oktatást az integrált oktatás nevelési filozófiája keretében a nők függetlenségéért, és azzal a céllal, hogy a nőket a kifinomultságban és együttérzésben, a gyakorlati készségekben és a gyakorlati ösztöndíjban gazdag gondolkodásban, valamint a játékképességben gazdagítsa. vezető szerepet tölt be a társadalomban szakemberként.

A felsőoktatás biztosítását, akárcsak az általános és középfokú oktatást, a társadalom kötelezi. Mint ilyen, természetesen meg kell felelni a társadalmi változásoknak. Ugyanakkor azonban bizonyos törekvéseket fenn kell tartani, függetlenül a társadalom és környezetünk változásaitól; vagyis az egyéneknek egyetemi végzettségük révén el kell sajátítaniuk azt a képességet, hogy önállóan gondolkodjanak, szubjektíven értékeljék az ügyeket és önállóan hozzanak döntéseket. Nem számít, hogyan változik társadalmunk vagy környezetünk, az egyéneknek mindig gondolkodniuk kell, nem csak megjegyezniük. Ebben rejlik az egyetemi oktatás első lépése.

Ugyanakkor az egyetemi oktatásnak képesnek kell lennie megfelelően alkalmazkodni az ilyen változásokhoz. A globális pénzügyi válság nyomán növekvő egyenlőtlenségek hátterében úgy tűnik, hogy a világ fordulóponthoz érkezett, az anti-globalizmus térnyeréséhez, amint azt a Brexit és a Trump elnökségének forgószele is példázza. Mindazonáltal ez az anti-globalista hangulat nem valószínű, hogy képes megállítani az emberek, áruk, pénzek és információk határokon átnyúló és egyetemes áramlásának trendjét világszerte. Az ilyenkor szükséges gyakorlati készségek és gyakorlati ösztöndíjak új és speciális ismeretek és készségek, amelyek megfelelnek ennek a globális trendnek. Otsuma Women's University is részt vesz a tanulók ilyen képességeinek fejlesztésében.

Otsuma Women's University jelenleg öt karból áll, nevezetesen a Háztartási Karból, a Nyelv- és Irodalmi Karból, a Társadalmi Információ Tanulmányok Karából, az Emberi Kapcsolatok Karából és az Összehasonlító Kultúra Karából, valamint egy Junior Főiskolából. , és az Emberi Kultúra Tanulmányok Iskola. Az egyetem továbbra is arra törekszik, hogy átfogó egyetemi oktatást biztosítson a fent leírtak szerint. Őszintén remélem, hogy sokan, akik ezt olvassátok, az Otsuma Women's University tagjai kívánnak lenni.

Helyszínek

  • Chiyoda

    Chiyoda, Japán

    Kérdések