Keystone logo
Paris College of Art Master of Arts in Design for Social Impact
Paris College of Art

Master of Arts in Design for Social Impact

Paris, Franciaország

1 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 28 800 / per year *

Az egyetemen

* Nemzetközi hallgatók - 28 400 € | EU/EEA/CH/UK állampolgárok - 14 200 €

Bevezetés

Szeretne hozzájárulni a társadalmi változásokhoz? Lát olyan problémákat maga körül, amelyeken úgy gondolja, hogy lehetne javítani vagy megoldani? Kreatív és vállalkozó szellemű vagy? Szeretne hasonló gondolkodású emberekkel dolgozni? Paris College Of Art egyesíti erejét a MakeSense programmal ebben az egyéves mesterképzésben (MA) a Design for Social Impact programban, amely felkészíti a polgári tervezőket a kritikus gondolkodásra (etika, kutatási módszerek), a gyakorlatiakra (tervezési gondolkodás, vállalkozói szellem, prototípus-készítés) és a lágy ( kormányzás, vezetés, hálózatépítés) készségeket, hogy sikeresen vezessenek tervezési projekteket, amelyek pozitív társadalmi változásokat hoznak.
A program irányadó kérdése a következő:

Hogyan változtathatja meg a design a világot?

A diákok karokkal és partnerszervezetekkel együttműködve kutatnak és megoldást terveznek egy általuk azonosított társadalmi problémára. Minden tanuló egyéni projektet dolgoz ki a megoldás kutatására és prototípusának elkészítésére. A diákok olyan változatos kérdéseken dolgoztak, mint a műanyag újrahasznosítás otthon, a menekültek sporton keresztüli beilleszkedése, az etikus fogyasztói döntések népszerűsítése, az élelmiszer -pazarlás csökkentése, a befogadó ruházat tervezése, a lassú divat népszerűsítése vagy a mentális egészséggel kapcsolatos tudatosság növelésére szolgáló tantervek kidolgozása.

Az első félévben a hallgatók fejlesztik a problémamegoldó készségeket (tervezési gondolkodás, szociális vállalkozói készség, etikus érvelés, vezetés, prototípus-készítés), és kutatják az általuk azonosított problémát, a második félévben pedig egy tervezési megoldást dolgoznak ki, amelyet tesztelni lehet és megvalósítani.

A Design in Social Impact MA a nemzetközi oktatók szakértelméből és a szociális vállalkozók MakeSense közösségének hálózatából merít.

A MakeSense -ről

A MakeSense egy nemzetközi szervezet, amely 2000 szociális vállalkozót és 30 000 önkéntest tömörít 70 ország több mint 100 városából. Az önkéntesek készségeinek és ötleteinek összegyűjtésével a MakeSense célja, hogy segítse a szociális vállalkozókat vállalkozásaik létrehozásában és fejlesztésében, valamint megoldja a társadalom legsürgetőbb kérdéseit olyan területeken, mint az oktatás, az egészségügy, a környezetvédelem, az élelmiszer stb. A SenseCampus az oktatási ága A MakeSense dedikált pedagógiai programokat kínál annak érdekében, hogy a diákok elérjék az ENSZ által meghatározott 17 fenntartható fejlődési célt. A 2012-ben alapított társaság több mint 4000 öregdiákot és 20 akadémiai partnert számlál, köztük a legmagasabb rangú üzleti iskolákat Franciaországban.

Tanterv

Csatlakozzon a PCA Virtuális Nyílt Házához 2023. november 18-án

Az Iskoláról

Kérdések