Keystone logo
POLI.design

POLI.design

POLI.design

Bevezetés

Az első öt helyezett, egyedülálló azok számára, akik részt vettek rajta.7 képzési terület, 5 innovációs út, 80 képzési projekt több mint 25 mesterképzéssel és több mint 25 haladó képzési kurzus.

A POLI.design egy non-profit konzorcium, amelyet a Politecnico di Milano alapított, és ezen keresztül fér hozzá az első és legfontosabb olasz műszaki egyetemen jelenlévő multidiszciplináris készségek nagy tárházához.

A hagyomány és az innováció, a minőség, valamint a szakmai világgal való kapcsolatteremtési képesség azok a sarokkövek, amelyek 1999 óta a POLI.design -t a posztgraduális képzés nemzetközi szintű referenciacégévé teszik.

A Politecnico di Milano Dizájniskolájával és a Design Tanszékkel együtt a POLI.design a Politecnico Tervezési Rendszerét alkotja, amely erőforrások, készségek, struktúrák és laboratóriumok összessége a világ egyik legfontosabb eleme.

A POLI.design a Politecnico di Milano tervezési posztgraduális iskolája, amely támogatja és kiegészíti a Design School tantervi pályáit, és célja a szakmai képzés és a hatékony beilleszkedés a számos munkaterületbe, amelyben a tervező ma tevékenykedik.

Kapcsoló szerepet tölt be az egyetemek, vállalkozások, szervezetek és intézmények, valamint szakmai világok között, a nemzetközivé válás perspektívájában működik, és időről időre partneri kapcsolatokat létesít egyetemekkel, iskolákkal, szervezetekkel, intézményekkel, vállalatokkal és vállalatokkal.

A látomásunk

Az olyan összetett és egymással szorosan összefüggő világokban, mint amilyenekben ma élünk, a design olyan erőforrást jelent, amely új fejlesztési modellek felé tereli a társadalmakat és a termelési rendszereket; egyúttal olyan erőforrás is, amely manapság döntő fontosságú az identitás és a sokszínűség tekintetében a globális versenyben való helytálláshoz.

A dizájn a növekedés hajtóereje, amely az egyéni és kollektív döntéseket a kulturális trendeken, az ízlésen, a viselkedésen, az életmódon és a fogyasztási stílusokon keresztül irányíthatja. Számos és igen változatos alkalmazási területtel rendelkezik: az új technológiák bevezetésével kapcsolatos kutatásoktól és alkalmazásoktól az új termékek és szolgáltatások tervezéséig, a kommunikációs interfészek tanulmányozásától az ergonómiai és környezeti minőségek kezeléséig, a városi terek és a saját test meghatározásától a folyamatok irányításáig. környezeti és társadalmi fenntarthatósági politikákhoz kapcsolódnak.

Ezzel összefüggésben a POLI.design a következőket javasolja:

 • egyesítsék az akadémiai és üzleti kultúrát, valamint a tudás-szakemberek világát;
 • népszerűsítse és fejlessze a dizájnt, mint tudományágat és szakmarendszert;
 • az egyetemek, intézmények, gyártók és szakemberek közötti erényes kapcsolatok előmozdítása;
 • kreatív vállalkozások fejlesztésének támogatása.

Az innováció 5 módja

Aktív tanulás Tervezési akkulturáció Partner az oktatásban
Ezeknek az utaknak a célja a tervezési tudás aktivizálása, értéket teremtve a vállalatok és intézmények számára. A képzés és az alkalmazott kutatás az új piaci és fogyasztói igények megértésére, az innováció megteremtésére irányul. Akadémiai kultúránk és az Ön piaci kihívásai találkoznak az innovációs pályákon, amelyek során a POLI.design diszciplináris ismereteket és aktív oktatási tapasztalatokat tesz elérhetővé a vállalatok, egyesületek és intézmények számára. A design kultúrája oltványokkal növekszik: a tudományos körök, egyesületek, cégek, szakemberek körében. Olyan oktatási utakon keresztül kínált partnerség, amelyet közösen népszerűsítünk az Ön céljainak megfelelő módon.
Gyakornoki tapasztalat Versenyek és események
A designnak sok arca van, akárcsak diákjainknak: kultúrák, nyelvek, tapasztalatok, specializációk olvasztótégelye. És csak egy közös vonás: a tudományos képzés olyan szilárd, mint egykor volt, és olyan cseppfolyós, mint amilyet korunk megkíván. A tervezés motorja a növekedésnek, a kulturális orientációnak, az ízlés fejlődésének, az életmód átalakításának és a fogyasztásnak. Erről mi gondoskodunk a POLI.design , és ezekben a kérdésekben közösen tudunk versenyeket, kulturális eseményeket kidolgozni.

Politecnico tervezési rendszer

A Politecnico Design School és a Design Osztály mellett a POLI.design alkotja a Politecnico di Milano tervezési rendszerét, egy kutatási, oktatási és promóciós központot, amely a maga területén egyedülálló a világon. A POLI.design az olasz tervezési rendszerrel is jelentős mértékben kapcsolódik, köszönhetően a tervezői egyesületekkel való kapcsolatnak, mint például:

 • ADI Associazione per il Disegno Industriale
 • AIPi Associazione Italiana Progettisti d'Interni
 • AIAP Associazione Italiana Design della Comunicazione Visiva
 • Federlegno Arredo

Tervezési Osztály

Megerősítve a kutatás és a képzés közötti szoros kapcsolat fontosságát, a tanszék fejleszti és előmozdítja az oktatási készségeket a tervezés és a kapcsolódó tudományágak területén.

Design iskola

Ma a legnagyobb nemzetközi egyetem termék-, kommunikáció-, belső- és divattervezők képzésére, mind a hallgatók, mind az oktatók körében.

POLI.design szerte a világon

A POLI.design egy nemzetközi tudáshálózat, amely a világ helyi dinamikájához kapcsolódik. Mindig nyitott az új együttműködésekre, és mindig arra törekszik, hogy stabil kapcsolatokat építsen ki azokkal a világban, akik gondolkodnak, gyártanak, tanítanak és tanulmányozzák a tervezést.

A határokon túl, az egyediség felé

Hiszünk egy olyan dizájnban, amely tudja, hogyan kell a régi határokon túl gondolkodni, új tervezési kultúrát építeni, értéket teremteni. Emberek, közösségek, vállalkozások számára a világ minden tájáról.

Az inkluzív és fenntartható tervezési kultúra előmozdításán és terjesztésén dolgozunk, erősítve és elmélyítve a nemzetközi kapcsolatokat.

Erős kapcsolatokat építettünk ki vállalatokkal és intézményekkel szerte a világon, képzési programokat kínálunk nemzetközi diákoknak, szakembereknek és cégeknek, valamint személyre szabott képzéseket és helyszínspecifikus projekteket szervezünk.

Hídként működünk az akadémiai világ és a szakmai kontextus között, kísérleti tevékenységeken keresztül, amelyekben hallgatók és szakemberek vesznek részt a tervezés minden területén. Évente a világ több mint 80 országából várunk hallgatókat.

POLI.design nemzetközi hálózat

A POLI.design egy nemzetközi hálózaton belül működik, amely a széleskörű tapasztalatoknak és együttműködéseknek köszönhetően folyamatosan bővül, egyre inkább összekapcsolódó és globális dimenzióban. Célunk a formatervezési kultúra népszerűsítése és terjesztése nemzetközi kapcsolataink erősítésével és elmélyítésével.

A POLI.design erős kapcsolatokat épített ki vállalatokkal és intézményekkel világszerte azáltal, hogy képzési programokat kínál nemzetközi diákoknak, szakembereknek és cégeknek, valamint személyre szabott képzéseket és helyspecifikus projekteket szervez.

A POLI.design célja a design világában a csere, hozzáférés és mobilitás elősegítése, a kapcsolatok erősítése és elmélyítése, a design kultúra terjesztésének szemszögéből.

A POLI.design minden évben a világ 88 országából érkeznek nemzetközi hallgatók, mint például Kolumbia, Brazília, Peru, Mexikó, Chile, Ecuador, Kína, Costa Rica, Törökország, Oroszország, India, Uruguay, Görögország, Libanon, Svájc, Dánia, Korea, Thaiföld, Marokkó, Mauritius, Katar, Uganda stb.

Campus jellemzői

Campus Bovisa – Politecnico di Milano, Olaszország legnagyobb tervezési központja

A Design Osztály, a Design School és POLI.design által készített POLIMI Design System a Bovisa kerületben található, Milánó városától északra, rövid távolságra a városközponttól, az ipari Milánó szimbolikus helyén. a múlté. A környéken jelenleg a városi átalakulás széles körű folyamata zajlik, amelynek célja, hogy a felsőoktatás, a kutatás és az innováció pólusává váljon.

A Politecnico di Milano Bovisában kezdte történelmét azzal, hogy csaknem húsz éve telepedett le a Durando-n keresztüli mai székhelyen, az egykori Ceretti & Tanfani átépített gyárában, ahol korábban felvonók kábeleit gyártották.

Létesítmények és laborok

A POLIMI Design System az egyik legelismertebb nemzetközi laboratóriumi rendszerrel rendelkezik.

Körülbelül 10 000 négyzetméteres területet foglal el a Design Schoolnak és POLI.design oktatási tevékenységnek otthont adó épületben.

  Belépők

  Hogyan kell benyújtani a felvételi kérelmet a szakosodott mesterképzésre

  Ha Ön Olaszországban szerzett képesítéssel rendelkező jelölt, a szakosodott mesterképzésre való felvételhez jelentkezéshez a következő dokumentumokat kell benyújtania irodáinknak:

  • felvételi kérelem;
  • önéletrajz;
  • a képesítés szkennelése;
  • személyazonosító okmány másolata;
  • minden egyéb dokumentum, amelyet az adott mester kérhet (pl.: portfólió, nyelvismereti bizonyítványok stb.).

  Ha Ön külföldön szerzett képesítéssel jelölt, akkor az alábbi dokumentumokat kell bemutatnia irodáinknak:

  • felvételi kérelem;
  • önéletrajz;
  • a megszerzett diploma beolvasása;
  • a diploma fordítása olasz, angol, francia vagy spanyol nyelvre;
  • a bizonyítvány beolvasása a megtett vizsgákkal;
  • az olasz, angol, francia vagy spanyol nyelvű vizsgákat tartalmazó bizonyítvány fordítása;
  • útlevél másolata vagy személyazonosító okmány másolata;
  • minden egyéb dokumentum, amelyet az adott mester kérhet (pl.: portfólió, nyelvismereti bizonyítványok stb.).

  A diák csak az elfogadhatóságról szóló értesítést követően kezdheti meg a vízumkérelmezési eljárást és a Politecnico di Milano-i beiratkozáshoz szükséges dokumentumokat.

  Hogyan kell benyújtani a felvételi kérelmet felsőoktatási kurzusokra

  A felsőoktatási képzésre való felvételhez az alábbi dokumentumokat kell beküldeni:

  • felvételi kérelem;
  • önéletrajz;
  • személyazonosító okmány másolata;
  • az adószám másolata;
  • minden egyéb dokumentum, amelyre az egyetlen kurzushoz szükség lehet (pl.: portfólió, nyelvismereti bizonyítványok stb.);
  • a beutazási vízum és tartózkodási engedély másolata (csak nem EU-s diákok), ha szükséges.

  A kérés eredménye

  Amint a mesterképzési és felsőoktatási kurzusok felvételi vizsgája sikeres, POLI.design értesíti Önt az értékelés eredményéről.

  Ezután hozzáférhet a személyes területéhez, ahol megtalálja a felvételi visszaigazolást a regisztráció megerősítéséhez szükséges utasításokkal együtt.

  POLI.design ellenőrzi a feltöltött regisztrációs dokumentumokat és a kapcsolódó fizetési bizonylatot.

  Mindig a személyes területén belül értesítést kap a kérésének előrehaladásáról.

  Külföldi hallgatóknak

  aa

  Vízumkövetelmények

  Ha Ön nem EU-állampolgár, miután befejezte a beiratkozását a specializing Master képzésre, hosszú távú tanulmányi vízumot kell kérnie.

  A jelentkezéshez regisztrálnia kell az Universitaly weboldalán, majd a Politecnico di Milano megerősíti regisztrációját a rendszerben, és megadja az összes szükséges adatot, hogy kitölthesse jelentkezését.

  Kérjük, vegye fel a kapcsolatot a POLI.design Oktatási Hivatallal, hogy olyan tippeket kaphasson, amelyek hasznosak lehetnek az alkalmazásban.

  Letelepedési engedély EU-s diákok számára

  Ha Ön Európa vagy Norvégia, Izland, Liechtenstein vagy Svájc állampolgára, nem szükséges tartózkodási engedélyt kérnie. Ha azonban három hónapot meghaladó időtartamra szeretne Olaszországban tartózkodni, regisztrálnia kell a lakóhelye szerinti önkormányzat anyakönyvi hivatalában, és az alábbi módszerek egyikét kell választania:

  A. Diákok, akik nem kívánják lakhelyüket Olaszországba költöztetni:

  Az olaszországi ideiglenes tartózkodás megszerzéséhez közvetlenül a választott anyakönyvi hivatalhoz kell fordulnia a következő dokumentumok bemutatásával:

  • az érvényes útlevél/személyi igazolvány másolata és eredeti példánya;
  • az adószám másolata és eredetije;
  • a tanulmányokba való beiratkozásról szóló igazolás másolata, olasz nyelven;
  • az aktuális hovatartozás állapotáról szóló európai egészségügyi kártya (EHIC) másolata és eredeti példánya;
  • az Euro1 formanyomtatványon keresztül biztosított elegendő gazdasági forrás (minimum 5825 €) igazolása (csak akkor töltse ki a „B” pontot, ha vannak eltartott családtagok). Az űrlapon a személyes adatokra vonatkozó részben tüntesse fel a lakóhelyét (a lakóhely szerinti országra hivatkozva) és a milánói lakcímet.

  Az ideiglenes anyakönyvi bejegyzés a kiállítás napjától számított egy évig érvényes.

  Központi anyakönyvi iroda: Municipio 1 – Állampolgári szolgáltatások területe – Külföldiek iroda vagy pult (Vegye „C” jegyet), via Larga 12, 20122 Milánó – Nyitva tartás: hétfőtől péntekig, 8:30 és 15:30 között

  B. Diákok, akik Olaszországba kívánják áthelyezni lakóhelyüket:

  Kérjük, először ellenőrizze, hogy van-e bármilyen következménye a lakóhelye végleges költöztetésének. A folytatáshoz regisztrálnia kell az anyakönyvi hivatalban egy e-mail elküldésével, csatolva a következő dokumentumokat:

  • személyazonosító okmány másolata;
  • az adószám másolata;
  • egyetemi felvételi bizonyítvány;
  • egészségbiztosítás (Európai egészségkártya/S1 modul/magán egészségbiztosítás 1 éves regisztrációs érvényességgel/önkéntes bejelentkezés a nemzeti egészségügyi szolgálatnál);
  • elegendő pénzügyi forrás (minimum 5825 €) igazolása az Euro1 űrlapon keresztül;
  • a Lakóhelynyilatkozat önigazolásával adott lakcímnyilatkozat.

  Tartózkodási engedély nem EU-s diákok számára

  Ha Ön nem uniós állampolgár, az Olaszországba érkezését követő 8 munkanapon belül meg kell kezdenie a tartózkodási engedély kiadására vonatkozó eljárást. Ehhez az eljáráshoz egy készlet összeállítása szükséges, amelyet a „Sportello Amico” postahivatalain találhat meg.

  A készletet ki kell tölteni, és mellékelni kell a következő dokumentumok másolatait:

  • a vízum és útlevél oldal másolata személyes adatokkal;
  • az egészségbiztosítási befizetési bizonylat másolata; külföldön vásárolt biztosítás esetén ezt az Ön országa olasz nagykövetségén kell érvényesíteni és olaszra lefordítani (ha nem angolul kötötték ki);
  • a beutazási vízum kiadásakor az Olasz Diplomáciai/Konzuli Képviselet által jóváhagyott, követendő tanulmányi kurzust igazoló igazolás másolata.

  A szükséges dokumentumok frissített listája elérhető a Bevándorlási Portálon.

  A postán átadják Önnek a tartózkodási engedély iránti kérelmét igazoló nyugtát. Kérésének állapotát a rendőrség honlapján vagy a bevándorlási portálon ellenőrizheti. A tartózkodási engedély visszavonásának napjáról, időpontjáról és helyéről SMS-ben is értesítést kap. A rendszeres tartózkodási engedéllyel rendelkező nemzetközi hallgatók legfeljebb heti 20 órát és évi 1040 órát dolgozhatnak.

  Rangsorok

  • 1. Olaszországban
  • 3. Európában
  • 5. a világon

  Politecnico di Milano – QS Ranking 2022 Art&Design kategóriában

  Helyszínek

  • Milan

   POLI.Design, 38/A, via Durando, 20158, Milan

  Kérdések