Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University School of Design Master of Design (Smart Service Design) (SSD)
The Hong Kong Polytechnic University School of Design

Master of Design (Smart Service Design) (SSD)

Hung Hom, Hongkong

1 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Sep 2024

HKD 223 200 / per course *

Az egyetemen

* 174 600 HK $ helyi / 199 800 HK $ nem helyi; kezdeti tandíj: 19 400 HK $ helyi / 55 000 HK $ nem helyi

Bevezetés

A Master of Design (Smart Service Design) (SSD) egy interdiszciplináris szakterület, amely az üzleti, a technológia és az emberi találékonyság kereszteződésén alapuló tervezésre összpontosít, hogy értelmes szolgáltatási beavatkozásokat hozzon létre a szélesebb társadalmi és üzleti kihívásokra. Ez a szakterület kiterjeszti a tervezés körét a jelenlegi kereskedelmi forgalomba hozott és szétválasztott szakmai gyakorlatokon túlra, és a szolgáltatás "kontextusában" kritikus, szisztémás és emberközpontú perspektívával a "tervezés társadalmi-technikai dimenziója" felé irányítja.

A szakterület célja a hallgatók ápolása és a szolgáltatás -tervezés elméleti és gyakorlati ismereteinek fejlesztése. Az SSD elősegíti a diákok képességeinek kibővítését a technológiai, kereskedelmi, társadalmi és szervezeti összefüggések mély megértése révén, bemutatva a tervezési lehetőségek átalakítását új és fenntartható szolgáltatási élménnyé.

Jelentkezési idővonal - 2022. szeptember

 • A jelentkezések kezdete: 2021. szeptember 23
 • Felülvizsgálati határidők:
  • Korai forduló: 2021. december 10
  • 1. forduló: 2022. január 21
  • 2. forduló: 2022. március 11
  • 3. forduló: 2022. ápr
 • A program jelentkezési határideje: 2022. április 30
 • Információs ülés: 2022. január 8
Diák bemutatja projektjét a Global Grad Show -n

Diák bemutató a Global Grad Show / Global Grad Show -n

Célok

Ennek a szakterületnek a célja:

 • A teljes körű szolgáltatási utak és a szolgáltatási ökoszisztémák tervezésének elmélyítése több szolgáltatásban;
 • Annak megállapítása, hogy a felhasználók igényeinek és érdekeinek központi eleme az emberközpontú tervezési folyamat különböző érdekcsoportjaiban hogyan egészül ki az üzleti életben és a szervezésben a tágabb szolgáltatóiparban, és ugyanezt alkalmazni a gyakorlatban;
 • Szolgáltatás -tervezés kidolgozása és alkalmazása üzleti, társadalmi és környezeti kihívások széles skáláján stúdiók, együttműködés az érdekelt felekkel, partnerekkel és szakértőkkel több tudományterületen keresztül, valamint a szolgáltatás -tervezés stratégiai, működési és rendszerszintű alkalmazása; és
 • Fel kell gyorsítani az új szolgáltatás -tervezési gyakorlatokat és a rendszer -gondolkodási módokat, hogy előmozdítsák a szolgáltatás -innovációhoz szükséges készségeket és gyakorlatokat.
81675_Student_Project_001.jpg

Tervezési megoldás az ázsiai életmód átalakulására / PolyU Design


Célkitűzések

A PolyU az első egyetem Hongkongban, amely alapképzést és mesterképzést is kínál szolgáltatástervezési oktatásban, válaszul a gyorsan növekvő globális szolgáltatási igényekre. A Smart Service Design fókuszán kívül esik a felhasználói élménytervezés, az információtervezés, a terméktervezés vagy a tervezési alkalmazás bármely más kimenete; inkább egy széles tervezési spektrumra összpontosít, amely integrálja a tervezést, az üzleti életet, a technológiát és az emberi igényeket, hogy a holnapi szolgáltatási megoldásokat megteremtse, és új értéket hozzon a szolgáltatóipar és a társadalom egésze számára.

A fejlett szolgáltatástervezési módszerek révén az SSD egyedülálló interdiszciplináris oktatási környezetet kínál, amely kielégíti a különböző tanulási igényeket, és lehetőséget biztosít a diákoknak saját tervezési gyakorlatuk átalakítására. Ez a szakterület lehetővé teszi a diákok számára, hogy dolgozzanak, és részt vegyenek a szolgáltatási termékek és tartalmak átalakításában és értékelésében mind digitális, mind offline csatornákon előadások, stúdió tanulás, workshopok és ipari kutatási projektjeik révén.

Végzőseinket fel kell szerelni a szükséges szakmai készségekkel, hogy megfeleljenek a szolgáltatóiparban bekövetkező karrier igényeinek. Nemcsak a hagyományos tervezéssel kapcsolatos szakmákban, hanem a különböző szolgáltatási ágazatokban, például a szórakoztatóelektronika, a mobilitás, az egészségügy, a turizmus és a vendéglátás, a pénzügy, a közszolgáltatás és így tovább, különböző szerepeket töltenek be.

Programszerkezet

Az 1. szemeszter tárgyai a szolgáltatások tervezésével kapcsolatos alapismereteket és fejlett kutatási készségeket kínálnak előadások, stúdiók és multidiszciplináris projekt -együttműködés kombinációjával.

A 2. szemeszterben a tantárgyak érzékeny és kritikus lencsét alakítanak ki a legújabb társadalmi-technikai fejlemények felé, amelyek hatással vannak a szolgáltatási gazdaságra. A stúdiók és a laboratóriumi tanulmányok tantárgyai különböző szempontokat fogalmaznak meg a szolgáltatási tényezőkről és a szolgáltatási megközelítések elsajátításáról.

A Summer Term integrálja a tudást, a készségeket és a gyakorlatokat akár önirányított, akár az ipar által szponzorált projekteken keresztül, a hallgatók által érdekelt területeken. A Capstone Project egy olyan tapasztalattal zárja az évet, amely valós körülmények között szintetizálja a tanulást, és bemutat egy jelentős és integráló végső szolgáltatási projektet.

81676_Studio_IMG.jpg

Tervezési gyakorlatok (MDes): gyakorlati és stúdió élmény / PolyU Design

Osztályszállítási mód és időtartam

Az órákat általában hétköznap napközben tartják. Általában 1 évbe telik a szakterület teljesítése.

Alkalmazás

Belépési követelmény

Alapképzés vagy azzal egyenértékű tervezési, üzleti, humán vagy technológiai területen van szükség. Az egyéb felsőfokú végzettséggel rendelkező, jelentős szakmai tapasztalattal kiegészített jelentkezőket eseti alapon veszik figyelembe.

A teljes alkalmazás tartalmazza

 • Jelentkezési űrlap;
 • Személyes nyilatkozat;
 • Két ajánlólevél (tudományos/ munka);
 • Tanulmányok a képesítésekről, azaz hivatalos teljes átiratok és oklevelek;
 • Portfólió;
 • IELTS/ TOEFL jelentés.

Interjú

Minden felvételnek át kell esnie az interjún. A kiválasztott jelentkezőket meghívják, hogy vegyenek részt egy interjún személyesen vagy online.

81677_Student_Group_IMG2.jpg

Helyi és nem helyi diákok a szárazföldről, Ázsia más részeiről és a világ többi részéről / PolyU Design

Pénzügyi segély

 1. A jóváhagyástól függően ösztöndíjas pénzügyi támogatást (5,4 kreditnek megfelelő összegű visszatérítéssel) kapnak PolyU Design BA diplomások, akik 2022/23 -ban felvételt nyertek a Master of Design programokba. A jogosult felvételizőket a tanév kezdete előtt tájékoztatni kell a pályázati eljárásokról. Ezt a korlátozott helyeken felajánlott pénzügyi támogatást az Iskola/ PolyU kezeli.
 2. Az MDes rendszer néhány alanya a továbbképzési alap (CEF), amelyet visszatérítenek a jogosult hongkongi lakosoknak (akiknek korlátozás nélkül tartózkodási joguk van, vagy joguk van leszállni vagy Hongkongban maradni). Az ezeket a tantárgyakat felvevő hallgatók 20 000 HK dolláros CEF támogatási plafonban részesülnek.
 3. A HK-kormányok Hallgatói Pénzügyi Irodája (SFO) által kezelt, kiterjesztett, nem jövedelemtesztelt kölcsönrendszer (ENLS) kamatozó hiteleket kínál a jogosult helyi lakosoknak (akiknek Hongkongban van lakóhelyük, vagy tartózkodtak, ill. a program megkezdése előtt három teljes éven keresztül folyamatosan Hongkongban voltak otthonuk), hogy rendezzék a tandíjat.
 4. Ez a Master of Design képzettségű szakterület jogosult program a Célzott Tanított Posztgraduális Programok Ösztöndíjrendszerében (2021/22). Az MDes Scheme 22 ösztöndíjas helyet kapott. Minden ösztöndíj 120 000 HK dollárt támogat a program tandíjából.

# Megjegyzések: Ez a pénzügyi támogatás nem alkalmazható a CEF által visszatérítendő tanfolyamokra. Nem veszik figyelembe azoknak a kérelmeit, akik másfajta pénzügyi támogatást kaptak a kormánytól vagy a PolyU -tól ugyanazt a programot folytatva. Az iskola fenntartja a jogot, hogy megváltoztassa a feltételeket, vagy visszavonja a pénzügyi támogatást. Bármilyen vita vagy nézeteltérés esetén az iskola döntése végleges.

A VISA típusa (nemzetközi hallgatóknak)

A Kínai Népköztársaság és külföldi állampolgárok, valamint azok, akik érvényes munkavállalási vagy munkaszüneti vízummal/ beutazási engedéllyel rendelkeznek, nem helyi lakosként jelentkezhetnek erre a programra. A teljes munkaidős program elvégzéséhez diákvízumra lesz szüksége.

Az eltartott vízum vagy az IANG szerinti vízum birtokosai szintén nem helyiek, de nem igényelnek diákvízumot.

A pályázókat az Egyetem Akadémiai Nyilvántartása (AR) tájékoztatja a vízumkérelmezési folyamatról, amikor megkapja az ajánlati értesítést. A vízumkérelmeket a HK SAR kormányának Bevándorlási Osztálya dolgozza fel és határozza meg. A folyamat általában 8-10 hetet vesz igénybe, miután megkapta az összes szükséges dokumentumot.

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Tanterv

A program eredménye

Program tandíj

</p>

Az Iskoláról

Kérdések