Keystone logo
Protestant Theological University

Protestant Theological University

Protestant Theological University

Bevezetés

Evangélikus Hittudományi Egyetem (PTHU) egy egyetem teológiai alapuló vallásos életfelfogás, található, Amszterdam és Groningen. A PTHU célja a mély és lényeges teológiai oktatás és kutatás tekintetében fejlemények hit, az egyház és a kereszténység az egész világon. Munka az egyetem ihlette szoros együttműködésben a templom és a csodálat, amit a hit teszi az emberek - kifejezetten ideértve a személyes hit a személyzet és a diákok.

Elkötelezett típusú teológiai gyakorlat

A PTHU jelentése elkötelezett tudományos teológiai gyakorlat különös felelősséget a protestáns hagyomány. A vezető keret az egyházi és társadalmi jelentősége ma, mély tudást és kidolgozása a források és hagyomány tisztelete.

Oktatási Minisztérium, a protestáns egyház Hollandiában

A Protestáns Teológiai Egyetem sokéves tapasztalat oktatás a minisztérium. A PTHU kínál hivatalos oktatás a minisztérium által elismert protestáns egyház Hollandiában, mind a gyülekezeti és lelkipásztori gondozás miniszterek. Azt is kínál utáni egyetemi oktatás a minisztereknek és az irodai dolgozók. További információk a protestáns egyház Hollandiában lásd http://www.pkn.nl.

Kapcsolata a protestáns egyház Hollandiában

Létezik egy kölcsönös megértés a PTHU és a protestáns egyház Hollandiában (TK). A PTHU merít a keresztény hit munkáját az oktatás és a kutatás. Részt vesznek a források és a történelem a keresztény hit, a tanulmány a hit és vallomásai az egyház és a részvétel a tanult hit és egyházi praxis minden kész szolidaritást a hagyományok, amelyek egyesültek a TK. A TK magában magát a PTHU meghatározásával követelményeinek és céljainak az oktatási programok és a kialakulását kívánó fogadható lelkipásztorok a TK. Közigazgatásilag részvétele, amely bizonyítja a Felügyeleti Tanács, amelynek feladata a felügyelet a PTHU testület felügyelete alá tartozó és az elszámoltathatóság, az Általános Szinódus a TK.

Elkötelezettség a társadalom

A PTHU kíván lenni egyetem elkötelezett a társadalom számára. Ezt instanszolt konferenciáknak tanulmányi napok és kiadványok széles közönség számára. Így a PTHU hozzájárul egy keresztény hagyomány, hogy a társadalmi diskurzusban a hit, az egyház és a társadalom. Néhány ilyen tevékenységek által kezdeményezett PTHU előfordulhat, hogy egyes, mások által.

2007-ben alakult

A PTHU jött létre, miután egy egyesülés a hivatalos képzések esetében a minisztérium a református és az evangélikus hagyományok. Amikor a PTHU alakult, a mono-kar egyetemi irányítási struktúráját választotta. A tagok a Felügyelő Bizottság által kijelölt Zsinat a protestáns egyház Hollandiában. Ez indokolja a kapcsolatot a PTHU a templommal.

Szervezet

Igazgatóság Evangélikus Hittudományi Egyetem (PTHU) fut egy Igazgatósága, amely ellenőrzéséért felelős előkészítése és végrehajtása során az egyetem oktatási és kutatási politika. Ezen túlmenően a Testület gondoskodik a napi feladatokat működésének az egyetem. Az Igazgatóság nevezi ki a Felügyeleti Tanács. Ez a tanács biztosítja, hogy az Igazgatóság tartja magát a kötelezettségek vonatkoznak az egyetem alapján jogi és egyházi uralom gyakorlására annak feladatait és hatáskörét. A Felügyelő Tanács nevezi ki az Zsinat a protestáns egyház Hollandiában. Az Igazgatóság munkáját annak feladatait az ügyvezető igazgató, a rendező az oktatás és a tanácsadó testület.

PTHU International

Protestáns teológia nemzetközi definíció szerint. Ezért nemzetközivé érteni "integrációs folyamatának nemzetközi, interkulturális és / vagy globális dimenziónak a célok, funkciók és felsőoktatással" az egyik legfontosabb prioritás az egyetem.

A nemzetközi, angol tanított Master of Theology program Groningen, a diákok Európa, Ázsia, Afrika és Óceánia egyértelmű példája ennek az erőfeszítésnek, hogy integrálja a nemzetközi és interkulturális dimenzió az oktatásban révén egy igazi nemzetközi osztályban.

De a PTHU is arra törekszik, hogy megkönnyítse igazi nemzetközi tapasztalatok holland diákok Groningen és Amszterdam hallgatói mobilitási programok és a meghívó külföldi vendég előadók. Fejlesztése révén szendvics PhD és közös doktori programok az egyetem is igyekszik tovább a nemzetközivé a doktori képzés.

A területen a kutatás, a nemzetközivé az PTHU jelent aktív részvételt a nemzetközi hálózatok és konferenciákon és közzététele a vonatkozó nemzetközi referált folyóiratokban. Pontosabban az egyetem épített ki az elmúlt években egy erős hálózatot nemzetközileg elismert partner intézmények Európában, Észak-Amerikában, Ázsiában és Afrikában. Intenzívebb kutatási együttműködés a helyén van a stratégiai partnerekkel Dél-Afrika, Egyesült Államok, Izrael és több európai országban.

Helyszínek

Helyszínek
 • Amsterdam

  P.O. Box 7161 1007 MC Amsterdam The Netherlands, 1007, Amsterdam

  • facebook
 • Groningen

  Oude Ebbingestraat 25 9712 HA Groningen Postbus 11069 9700 CB Groningen, 9700, Groningen

  Programok

  Kérdések