Keystone logo
Queen's University of Belfast - Medical Faculty Parazitológia és kórokozóbiológia MSc
Queen's University of Belfast - Medical Faculty

Parazitológia és kórokozóbiológia MSc

Belfast, Egyesült Királyság

1 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Az egyetemen

Bevezetés

A parazitológia és kórokozóbiológia MSc program olyan hallgatók számára készült, akik olyan paraziták által terjesztett fertőző betegségekben keresnek képzést, amelyek súlyosan aláássák: az emberi egészséget a fejlődő világban és a trópusokon; agrár-élelmiszeripari termelési rendszerek világszerte (beleértve a növény-egészségügyet és az állategészségügyet és az állatjólétet).

A tanfolyamon részt vevő hallgatók olyan szakértelmet fejlesztenek ki, amely közvetlenül alkalmazható az emberi, növény- és állategészségügyre és jólétre, az élelmiszerbiztonságra és az élelmiszer-termelés jövőbeli fenntarthatóságára, különösen az állattenyésztési és növény-/növénytermesztési rendszerekre vonatkozóan.

A kurzus teljes egészében kutatási tevékenységgel fog működni, és lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy nemzetközileg versenyképes laboratóriumokban szerezzenek tapasztalatot.

Miért a Queen's?

Az MSc program magába foglalja a One Health megközelítést ezekre a fertőző betegségekre, erősen felismerve az egészség és a betegségek közötti kölcsönhatást az emberek, állatok és a környezet közötti dinamikus interfészen.

A beágyazott általános készségek képzése mellett a hallgatóknak lehetőségük nyílik tantárgyspecifikus készségképzés elsajátítására, pl molekuláris biológiai technikák, diagnosztika, epidemiológia (emberi, állati és növényi betegségek), gyógyszer/vakcina fejlesztés, kórokozók kezelése/kontroll, gazda-parazita kölcsönhatás, immunbiológia, gyógyszerrezisztencia és az éghajlatváltozás lehetséges hatásai a parazitákra és vektoraikra.

A tantárgy oktatott elemei mellett az MSc hallgatók kutatási tevékenységet folytatnak kutató-aktív laboratóriumokban (akadémiai vagy ipari) vagy terepen, pl. a helminth fertőzések állatjólétre gyakorolt hatása, a paraziták gazdasági hatása a mezőgazdaságra. , a vektorok szerepe a feltörekvő betegségekben, a zoonózisos betegségek ökológiája, az anthelmintikus rezisztencia molekuláris alapjai, a gyógyszerkutatás új technológiái, a fertőzések patológiája, a gazdaszervezet parazita immunmodulációja.

A programban megszerzett átadható készségkészlet és tudásbázis olyan rendkívül kívánatos képesítéssel ruházza fel a hallgatókat, amely alkalmas azoknak, akik az emberi egészség/fertőző betegségek, az állategészségügy, az állatgyógyászat, az állat-/növénybiológia, a gyógyszertudomány és az élelmiszeripar területén szeretnének karriert folytatni. Biztonság.

Belépők

Tanterv

Ösztöndíjak és finanszírozás

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések