Keystone logo
Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Queen's University Belfast

Bevezetés

Queen's University Belfast az Egyesült Királyság és Írország egyik vezető egyeteme, kiemelkedő örökségével és történelmével.

Az 1845-ben Queen's College Belfast néven alapított egyetem 1908-ban lett önálló egyetem. Ma már nem meglepő, hogy az egyetemi tantárgyakat rendszeresen a világ legjobb 200-ában tartják nyilván (QS world rankings 2022). Az egyetem a világ legjobb 170-ben van a diplomások körében (QS Graduate Employability Rankings 2022), és tagja az Egyesült Királyság kutatásintenzív egyetemeit tömörítő Russell-csoportnak, amely a kutatás és az oktatás kiválóságát hallgatóközpontú szellemiséggel ötvözi.

A Queen kampusza az észak-írországi Belfast szívében található, ahol a legalacsonyabb a megélhetési költségek az Egyesült Királyságban (Mercer Cost of Living City Ranking 2021), ami megfizethetőbb lehetőséget kínál a diákok számára.

Világszínvonalú oktatás és hallgatói tapasztalat

A Queen's világszínvonalú oktatást kínál, amely felkészíti diákjainkat a vezetésre és az állampolgárságra a globális társadalomban.

Ösztönző öregdiákunk kiváló kutatókat, Nobel-díjasokat - például Seamus Heaneyt és David Trimble -, valamint befolyásos vezetőket foglal magában, akik hatással vannak Észak-Írországra és világszerte.

A programok középpontjában a hallgatók felkészítése áll a jövőbeli foglalkoztatásra. A hallgatók nemcsak az alapvető tudományos anyagokat sajátítják el a tudományáguk élvonalában dolgozó munkatársaktól, hanem azt is megtanulják, hogyan alkalmazzák azt gyakorlati műhelyek és gyakorlati foglalkozások révén, biztosítva, hogy a diploma megszerzése után a hallgatók készen álljanak a következő generációvá válni. az iparág vezetői közül.

Az innováció és a hatások vezetői

A Queen's az innováció és a kiválóságon alapuló tehetség motorja. Globális kapcsolatban állunk és hálózatba kapcsolódunk stratégiai partnerségekkel szerte a világon, segítve, hogy kiterjesszük a társadalomra gyakorolt hatásunkat helyi, nemzeti és globális szinten.

Vezető szerepet töltünk be a kereskedelmi hatások terén, és összesen 5 éves IP-bevételünk (2014-15-2018-19) meghaladja a 80 millió GBP-t. 1985 óta több mint 100 spin-out céget hoztunk létre, köztük 3 PLC-t. A Kainos, az Andor Technology és a Fusion Antibods nyilvánosan bekerült a londoni tőzsdére.

Az Egyesült Királyságban az első helyen állunk a vállalkozói hatás tekintetében (Octopus Ventures, 2020), és a London Economics 2018-as jelentése szerint a Queen's 1,9 milliárd fonttal járul hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához, 3700 alkalmazottat foglalkoztat, és további 2750 munkahelyet támogat az Egyesült Királyságban.

Globális és inkluzív egyetemi közösség

A Queen's nemzetközi kitekintésben a 17. helyen áll a világban (Times Higher Education World University Rankings 2022), és a világ tehetségeit vonzza Belfastba.

Jelenleg több mint 80 országból érkeznek munkatársaink és diákjaink, akik segítenek egy multikulturális és élénk campus létrehozásában. Egy olyan egyetemhez csatlakoznak, amely elkötelezett amellett, hogy vonzza, megtartsa és fejlessze a legjobb globális tehetségeket olyan környezetben, amely lehetővé teszi számukra, hogy teljes potenciáljukat kiaknázhassák.

A Queen's egy innovatív, barátságos és befogadó munka- és tanulási hely. A Queen's vezető szerepet tölt be a nemek közötti egyenlőség és sokszínűség terén, és jelenleg rangos Athena Swan Ezüst Díjjal rendelkezik. Az egyetem 14 iskolai díjjal is rendelkezik, ezek közül 3 arany, 6 ezüst és 5 bronz.

Team work, work colleagues, working together
Annie Spratt / unsplash

Befektetés a jövőbe

Az Egyesült Királyság kilencedik legrégebbi egyeteme, a Queen's ötvözi büszke örökségét a legmodernebb létesítményekkel az egyetemi élet legjobb élménye érdekében.

A létesítményekbe való 700 millió GBP befektetésünk átalakítja az egyetemi kampuszt, olyan környezetet bővítve, amely ösztönzi, lehetővé teszi és támogatja a világszínvonalú oktatást és kutatást.

Az elmúlt tíz évben az egyetem jelentős beruházásokat hajtott végre, hogy hallgatói és munkatársai számára kiemelkedő feltételeket biztosítson. Ez magában foglalta egy korszerű Graduate School kifejlesztését, amely virágzó posztgraduális közösségnek ad otthont; a díjnyertes McClay Library; Számítástechnikai épület; Jogi Iskola; és a Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine. Az egyetem emellett beruházott sportlétesítményekbe, új, célirányosan épített diákszállásokba Belfast városközpontjában és a vadonatúj hallgatói központba, amely 2022 nyarának végén nyílik meg, és 2022 szeptemberében áll majd a hallgatók rendelkezésére.

Világokat formáló kutatás

A Queen's University Belfast világszerte kapcsolatban áll a világ vezető egyetemeivel, és a 24. helyen áll az Egyesült Királyságban a kutatási teljesítmény tekintetében (REF 2021/ Times Higher Education).

Továbbra is folytatjuk a kutatást a világok alakítása érdekében, öt kulcsfontosságú területre összpontosítva. Egészséges életvitel biztosítása mindenki számára a betegségekre vonatkozó megoldások és kezelések kidolgozásával; átalakuló és fenntartható gazdaság megteremtésének elősegítése a jövő generációi számára; ami biztonságosan összekapcsolt intelligenciához és mesterséges intelligenciához, valamint az adatforradalomhoz vezet. Élen járunk a jövőre fókuszáló ember-környezet kapcsolatok kialakításában; és folytatni fogjuk a konfliktusmegoldás és a befogadó és összetartó közösségek építése terén szerzett szakértelmünket.

24. helyen végzett az Egyesült Királyságban a Research Power kategóriában

Előrelátóak vagyunk, és továbbra is irányítani és alakítani fogjuk a kutatást a működőképes környezet és társadalom támogatása érdekében.

Kutatásaink 88%-át világelsőnek és nemzetközileg kiválónak minősítették, kutatási környezetünk 99%-át világelsőnek vagy nemzetközileg kiválónak minősítették, és a 24. helyen állunk az Egyesült Királyságban a kutatási teljesítmény tekintetében (REF 2021/ Times Higher Education) .

Taken in the foothills of Mount Slemish at sunrise in May a few years back, long before CoVID.
Brian Hamill / unsplash

Észak-Írország legendás szépsége

A Queen's University Belfastban található, Észak-Írország fővárosában.

Egy olyan városban, amelynek középpontjában az innováció áll, a technológiai fejlesztések minden szektorba beszivárognak, segítve versenyképességünket a globális színtéren. Belfast benne van a világ 10 legjobb digitális gazdasága között – Londonon kívül az egyetlen egyesült királyságbeli város, amely felkerült a listára (Financial Times fDi Intelligence, 2018), és beválasztották Európa 15 legbarátságosabb városa közé (Condé Nast Traveller, Readers' Choice Awards 2021).

Európa egyik legmenőbb, legnyüzsgőbb és legkedvezőbb árú városa, amelyet energiája miatt dicsértek, valamint gazdag kultúrában és történelemben. A Queen lenyűgöző campusa a Belfast Queen's Quarterben található, kávézókkal, bárokkal, éttermekkel, kiváló bevásárló- és szórakozóhelyekkel (Complete University Guide 2022).

Rangsorok

Az egyetemi tantárgyak rendszeresen szerepelnek a világ Top 200 -ában (QS world rankings 2022).

Az egyetem a világ legjobb 170 között van a diplomás kilátások között (QS Graduate Employability Rankings 2022).

A Queen's a 17. helyen áll a világon a nemzetközi kitekintés alapján (Times Higher Education World University Rankings 2022).

A Queen's University Belfast a 24. helyen áll az Egyesült Királyságban a kutatási teljesítmény tekintetében (REF 2021/ Times Higher Education).

Statisztika

Az innováció és a hatások vezetői

A Queen's az innováció és a kiválóságon alapuló tehetség motorja. Globálisan kapcsolódnak össze és hálózatba kapcsolódunk stratégiai partnerségekkel szerte a világon, segítve, hogy kiterjesszük a társadalomra gyakorolt hatásunkat helyi, nemzeti és globális szinten.

Vezető szerepet töltünk be a kereskedelmi hatások terén, és összesen 5 éves IP bevételünk (2014-15-2018-19) több mint 80 millió GBP. 1985 óta több mint 100 spin-out céget hoztunk létre, köztük 3 PLC-t. A Kainos, az Andor Technology és a Fusion Antibods nyilvánosan bekerült a londoni tőzsdére.

Az Egyesült Királyságban az első helyen állunk a vállalkozói hatás tekintetében (Octopus Ventures, 2020), és a London Economics 2018-as jelentése szerint a Queen's 1,9 milliárd fonttal járul hozzá az Egyesült Királyság gazdaságához, 3700 alkalmazottat foglalkoztat, és további 2750 munkahelyet támogat az Egyesült Királyságban.

  Campus jellemzői

  Befektetés a jövőbe

  Az Egyesült Királyság kilencedik legrégebbi egyeteme, a Queen's ötvözi büszke örökségét a legmodernebb létesítményekkel az egyetemi élet legjobb élménye érdekében.

  A létesítményekbe való 700 millió GBP befektetésünk átalakítja az egyetemi kampuszt, olyan környezetet bővítve, amely ösztönzi, lehetővé teszi és támogatja a világszínvonalú oktatást és kutatást.

  Az elmúlt tíz év során az egyetem jelentős beruházásokat hajtott végre, hogy hallgatói és munkatársai számára kiemelkedő feltételeket biztosítson. Ez magában foglalta egy korszerű Graduate School kifejlesztését, amely virágzó posztgraduális közösségnek ad otthont; a díjnyertes McClay Library; Számítástechnikai épület; Jogi Iskola; és a Wellcome-Wolfson Institute for Experimental Medicine. Az egyetem emellett beruházott sportlétesítményekbe, új, célirányosan épített diákszállásokba Belfast városközpontjában és a vadonatúj hallgatói központba, amely 2022 nyarának végén nyílik meg, és 2022 szeptemberében áll majd a hallgatók rendelkezésére.

   Akkreditációk

   EFMD Equis AkkreditáltAMBA AkkreditáltAACSB akkreditált

   Helyszínek

   • Belfast

    University Road, BT7 1NN, Belfast

   Kérdések