Keystone logo
© Queen's University Belfast
Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Queen's University Belfast - Faculty of Arts, Humanities and Social Sciences

Bevezetés

Üdvözöljük a Belfasti Queen's University Bölcsészettudományi, Bölcsészettudományi és Társadalomtudományi Karán. Nemzetközileg elismert kutatók, tudósok és hallgatók dinamikus közössége vagyunk, akik elkötelezettek az összekapcsolt tanulás modern és tartalmas helyének megteremtése és fenntartása mellett. Nyitottak vagyunk minden tehetségre, üdvözöljük a kihívásokat és a változásokat, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tárgyi szakértelmünket felhasználva változtassunk az életünkön helyi, nemzeti és nemzetközi szinten.

A karnak csaknem 10 500 hallgatója van, valamint több mint 700 akadémiai és kisegítő személyzet dolgozik öt iskolánkban és azon belül – művészeti, angol és nyelvi; történelem, antropológia, filozófia és politika; Törvény; Menedzsment; és társadalomtudományok, oktatás és szociális munka, valamint a George J. Mitchell Globális Béke, Biztonság és Igazságügyi Intézet szenátorában. Kollégáink és hallgatóink tevékenységeik széles skáláját folytatják, beleértve a világelső kutatást és az életet megváltoztató oktatást. Reméljük, hogy részese lesz a munkánknak: közel 150 alap- és posztgraduális programunk, valamint számos kihívást jelentő doktori lehetőség áll rendelkezésünkre, így biztosan van valami, ami megfelel az Ön igényeinek és ambícióinak.

Büszkék vagyunk diákjaink és munkatársaink munkájára, amelyet sokan mások is elismertek minőségéért és az azt eredményező munka iránti elkötelezettségéért. A Russell Group tagjaként a Queen's University Belfast az Egyesült Királyság 24 vezető egyetemének egyike, amely világszínvonalú kutatásokkal alátámasztott világszínvonalú oktatást biztosít a hallgatóknak. A Queen's valóban egy globális egyetem, mivel kutatóink szorosan együttműködnek a világ több mint 250 egyetemével, valamint még több belfasti és nemzetközi vállalkozással és ügynökséggel. Ezek a hálózatok és együttműködések tájékoztatják programjainkat, és nagyszerű lehetőségeket kínálnak a diákok számára, hogy nemzetközi társakkal és partnerekkel tanuljanak.

Tehát az egyetemi és posztgraduális lehetőségek széles skálájával, valamint élénk posztgraduális kutatási kultúrájával tudom, hogy a Belfasti Queen's University művészet-, humán- és társadalomtudományai kihívást jelentenek és inspirálnak, és felvérteznek első osztályú készségek és tudás, hogy kitűnjön a választott karrierjében.

Nola Hewitt-Dundas
Pro-alkancellár

Egy szellemi erő

A hagyományos humán és társadalomtudományi tárgyaktól a kreatív művészetek és az alkalmazott szakmai tanulmányok élvonalbeli területeiig mindenre kiterjed.

Kutatásaink több mint 40 százaléka az adott témakörben a legjobb 25 százalékban, további 40 százaléka pedig országosan a legjobb 50 százalékban található.

Együttműködési kultúra

Interdiszciplináris környezetünk lehetővé teszi a diákoknak minden területről, hogy interakcióba lépjenek az akadémiai vezetőkkel, és részt vegyenek kutatásaikban.

A figyelemre méltó kiválósági területek közé tartozik a kreatív írás, a Sonic Arts, a globális pénzügyi piacok, a gyermekek jóléte, a szegénység és a társadalmi kirekesztés, a fordítás és tolmácsolás, valamint a közös oktatás.

Helyszínek

  • Belfast

    University Road, Belfast Northern Ireland, BT7 1NN, , Belfast

Kérdések