Keystone logo
Radboud University

Radboud University

Radboud University

Bevezetés

Az 1923-ban alapított, Nijmegenben, Hollandia legrégebbi városában található Radboud University 7 karral rendelkezik, és több mint 20 000 hallgatót számlál. 35 angol nyelvű mesterképzést kínálunk számos specializációval, amelyek megadják a szükséges készségeket és betekintést a kutatásba és a gyakorlatba a saját tárgykörében.

Személyes tanítási megközelítésünk – rengeteg lehetőséget kínálunk arra, hogy kis szemináriumokon szorosan együttműködjünk professzorokkal és diáktársakkal – biztosítja, hogy az egyetem ne váljon puszta „diplomagyárává”. Nyitott intellektuális légkört ápolunk, amelyben inspiráljuk és kihívjuk egymást, és ahol minden egyén személyes tulajdonságai virágozhatnak.

Egyetemünk hozzá kíván járulni egy egészséges, szabad világhoz, amely mindenki számára egyenlő esélyekkel jár. Számunkra a sokszínűség és az inkluzivitás – mintegy 100 nemzetiség képviselteti magát az egyetemen (2022). A 2021-es Országos Hallgatói Felmérés kimutatta, hogy a jelenlegi hallgatók úgy érzik, hogy a Radboud University mindenki egyenlő bánásmódban részesül, és biztonságosan elmondhatja véleményét. A Radboud University nagyra értékeli tehetségét, és számos ösztöndíjat és hallgatói szolgáltatásokat kínál az Ön támogatására.

Campus jellemzői

Nijmegen, diákbarát város

Radboud University Nijmegenben található, egy igazi egyetemi városban, 165 000 lakossal, akik közül 30 000 diák. Noha ez Hollandia legrégebbi városa, amely a római korig nyúlik vissza, Nijmegen fiatalos és élénk hangulatú. Rengeteg kulturális tevékenység létezik: számos múzeumtól, galériától és mozitól az olyan eseményekig, mint a Nemzetközi Négynapos Menetelés a Nemzetközi Nyári Fesztivállal, a Limburgi Középkori Fesztivál, a Samba és Salsa Fesztivál, a Rockin' Park Fesztivál és még sok más. Pihenhet a városi strandon, a Waal folyó mellett, vásárolhat egy kis vintage kategóriát, vagy fedezze fel a bárok, kávézók és éttermek széles választékát. Mindenekelőtt biztonságos és barátságos hely az élethez és a tanuláshoz.

A megélhetési költségek

A megélhetési költségek Nijmegenben viszonylag alacsonyak Amszterdamhoz vagy más nyugat-európai városokhoz képest. Számítson arra, hogy legalább havi 800 eurót költ a megélhetési költségekre. A bútorozott diákszállás 360 és 450 euró között van, beleértve a gázt, az áramot és az internetet. Számítson rá, hogy 400 euró ételre, ruházatra, testápolásra és utazásra, valamint 30 euróra számíthat a telefonszámlára. A könyvek és fénymásolatok szemeszterenként körülbelül 200-300 euróba kerülnek.

Modern zöld campus

A modern építészetben található, legkorszerűbb létesítményekkel karnyújtásnyira van a(z) Radboud University , amely ideális produktív légkört biztosít mind az oktatás, mind a kutatás számára. Campusunk tökéletes hely a pihenésre és a kikapcsolódásra is. A De Refter egyetemi étteremben hat különböző ételpult található: az ázsiai és olasz konyhától a kizárólag vegán és bioételekig. Egy másik nagyszerű lehetőség a kikapcsolódásra, ha megnézi híres Radboud sportközpontunkat, ahol több mint 80 sportág áll rendelkezésre. A diákok szívesen hűsölnek az egyetem zöld tisztásain, egyszerűen csak gyönyörködnek a természet szépségében, vagy piknikeznek. Itt, az egyetemen, az egyik üzletben beszerezheti élelmiszereit.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Radboud University korlátozott számú ösztöndíjjal rendelkezik, amely csak nemzetközi mesterszakos hallgatók számára érhető el. A teljes listát, beleértve a jogosultsági követelményeket és a jelentkezés módját, megtalálja weboldalunkon.

  Fontos megjegyezni, hogy ezen ösztöndíjak többsége nem teljes mértékben finanszírozott. A Radboud Ösztöndíj Program (RSP) az egyetlen olyan ösztöndíj, amely teljesen és részben finanszírozott ösztöndíjakat is kínál.

  Ha ösztöndíjra pályázik, vegye figyelembe, hogy a jelentkezési határidők eltérnek a szokásos jelentkezési határidőktől.

  Az ösztöndíjak elérhetőségével kapcsolatos további információkért látogasson el az egyetem weboldalára.

  Rangsorok

  102 – ARWU / Shanghai 2022

  24 – Az Európai Tanítási Rangsor 2019

  139. – THE World University Ranking 2022

  220 – QS-rangsor 2022

  Akkreditációk

  AACSB akkreditált

  Campus élet és felszereltség

  • Mentorok, tanulmányi tanácsadók és dékánok, akik támogatják Önt a tanulmányokkal kapcsolatos döntésekben és azon túl
  • A Radboudlife&Care pszichológiai és személyes támogatást nyújt tanulmányai során
  • Nemzetközi mobilitási iroda rengeteg partneregyetemmel, ahol egy szemesztert külföldön tölthet
  • Nemzetközi diákszervezetek, amelyek szakmai gyakorlatokat, önkéntes projekteket és vállalkozói ötletek kidolgozásának lehetőségét kínálják
  • Tanulmányozd a munkahelyeddel összekötő asszociációkat
  • Karrier tisztek, hogy segítsenek munkát találni tanulmányai után
  • Menedzsment Tanulmányi Központ a kar épületében.

  A hallgatók gazdagító élményekre vágynak egész utazásuk során, és Radboud University ezt kínálja tudományos és társadalmi lehetőségeken, valamint nagyszerű diákéletmódon keresztül egy történelmi városban. Radboud University számos diákszervezetnek és tanulmányi egyesületnek ad otthont. Míg egyesek kifejezetten azért jöttek létre, hogy összekapcsolják a nemzetközi hallgatókat egymással, vannak olyan klubok is, amelyek a fotózásra, az irodalomra, az ideológiára, a színházra, a vállalkozói szellemre összpontosítanak, gyakorlati helyeket keresnek (külföldön) és vitáznak, hogy csak néhányat említsünk. Számtalan sportcsapat, kulturális klub és zenei egyesület is működik.

  A tanulmányi egyesületek különösen arra összpontosítanak, hogy összekapcsolják a hallgatókat más, ugyanazon a területen tanuló diáktársakkal olyan informális eseményeken keresztül, mint a bulik, külföldi utazások, olyan tevékenységek, mint a vetélkedők, vacsorák és játékestek. Emellett formális eseményeket is szerveznek, például házon belüli napokat, üzleti utakat és toborzási vacsorákat, hogy kapcsolatba kerüljenek a hallgatókkal a potenciális jövőbeli munkáltatókkal.

  Radboud University és hallgatói egyesületei egész évben társadalmi eseményeket szerveznek, mint például:

  • Az egyetemi fesztivál „ Radboud Rocks”
  • Zöld hét, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntarthatóságra
  • RAG hét, ahol társadalmi eseményeket és tevékenységeket szerveznek, hogy segítsenek pénzt gyűjteni jótékony célra – és a helyi éttermek és üzletek az egész városban részt vesznek.

  Nijmegen városa egy nyüzsgő diákváros, 3 felsőfokú és professzionális oktatási intézménnyel, több mint 130 bárral és kávézóval, számos parkkal és egy stranddal a Waal folyó mellett. Mivel Hollandia legrégebbi városa, gyönyörű város, gazdag történelemmel. Nagy történelmi városközponttal büszkélkedhet teraszokkal, kávézókkal és üzletekkel, valamint új és modern infrastruktúrával az egész városban. A diákok számára rengeteg tevékenység várja a lézeres játékokat, szabadulószobákat, mozikat, múzeumokat és palacsintahajót, ahol megtekintheti Nijmegen környékét, miközben korlátlan számú palacsintát fogyaszthat, valamint számos természeti ösvény várja a sétákat, lovaglást vagy piknikezést. .

  Helyszínek

  • Nijmegen

   Radboud University P.O. Box 9102

  Chat with students

  Kérdések