Keystone logo
Radboud University Konfliktus, Területek és Identitások MSc
Radboud University

Konfliktus, Területek és Identitások MSc

Nijmegen, Hollandia

1 Years

Angol

Teljes idő

01 Jul 2024*

Sep 2024

EUR 2314 / per year **

Az egyetemen

* végső határidő az uniós hallgatók számára | határidő a lakhatási támogatásra pályázó uniós hallgatók számára: május 1. 2024 | határidő a nem uniós diákok számára: április 1. 2024.

** EU/EGT állampolgárok számára; 16 500 euró nem EU/EGT állampolgárok számára

Bevezetés

Hogyan lehet az erőszakos konfliktusokat elemezni és kezelni? Ez egy ismétlődő kérdés, különös tekintettel a Kongói Demokratikus Köztársaságban és Afganisztánban folytatott erőszakra, valamint az utóbbi időben Irakban és Ukrajnában folytatott polgárháború kitöréseire. Ebben a mesterképzésben meg fogja tanulmányozni a nemzeti és nemzetközi konfliktusokat, valamint a területi határokat és határokat az érintett emberek elméjében. Meg fogja ismerni az erőszakos konfliktusba és annak következményeibe beavatkozó szervezetek, például a nem kormányzati szervezetek és az ENSZ elméletét és gyakorlatát, valamint a helyi szereplők erőfeszítéseit a konfliktus átalakítására és megoldására.

Ennek a specializációnak a alapja a társadalmi-földrajzi helyzet, olyan kérdésekkel foglalkozik, mint például a területi hovatartozás befolyása, mások geopolitikai kerete és mások társadalmi felépítése, fenyegetések és konfliktusok, ideértve az erőszakos szimbolizmust is. A konfliktusok, területek és identitások politikai és társadalmi felépítésével, valamint a konfliktusok átalakításának elméletével és gyakorlatával egyaránt foglalkozunk. A specializáció a konfliktusra összpontosít a szó széles értelemben: kezdve az Ukrajnában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Kolumbiában, Szíriában és Irakban zajló erőszakos konfliktusoktól kezdve a közösségek közötti szélsőséges regionális feszültségekig, például a menekültek EU-országokba történő érkezésének ellenállásaként. vagy kábítószerrel összefüggő erőszak a Rio de Janeiro nyomornegyedében. Mi magunk az erőszakos konfliktuson túlra is figyelünk, figyelembe véve a konfliktus utáni újjáépítés gyakorlatait és a konfliktusok egy régióra és az érintett emberekre gyakorolt tartós következményeit.

Tények és számok

  • Fokozat: MSc az emberi földrajzban
  • Kar: Nijmegen Menedzsment Iskola
  • Croho kód: 60466
  • Időtartam: 1 év (60 EC), teljes munkaidőben
  • Kezdés hónap: szeptember
  • Angol nyelv
  • Beiratkozott hallgatók: évente 80–90
  • Kapcsolattartási idő: hetente 5-10 óra

Belépők

Tanterv

Ösztöndíjak és finanszírozás

Karrierlehetőségek

Program tandíj

Akkreditációk

Tanulói beszámolók

Az Iskoláról

Chat with students

Kérdések