Keystone logo
Rhodes Business School

Rhodes Business School

Rhodes Business School

Bevezetés

Üdvözöljük az 1904-ben alapított Rhodes Egyetemen , az egyetem megalapozott hírnevet szerzett az akadémiai kiválóságért .

Rhodes Business School (amely 2011-ben megváltoztatta a nevét Rhodes Investec Business School-ról) 2000-ben alakult, az Investec Kft. Magfinanszírozásával. Első igazgatója, Gavin Staude professzor 2000 és 2009 között szolgált, amikor nyugdíjba vonult, és a továbbiakban: Owen Skae professzor 2010-ben. Az első MBA hallgatót 2001-ben vezették be, 2004-ben az első diplomával. Az MBA programot 2004-ben a dél-afrikai felsőoktatási tanács akkreditálta.

Az AMBA akkreditációját 2014-ben kapta meg. Rhodes Business School Afrikában volt az első üzleti iskola, amely hivatalosan a környezetgazdálkodást integrálta MBA programjába 2005-ben.

A dél-afrikai üzleti iskolákkal összhangban 2015-ben újra akkreditálta MBA programját, ami az új NQF9 program akkreditálta a CHE-t, az első kohorsz 2016-ban. Rhodes Business School PhD, MBA és egy posztgraduális diploma a vállalati menedzsmentben (2011-ben költözött a Menedzsment Tanszékből) és nemrégiben akkreditálta a CHE-t az üzleti elemzés posztgraduális diplomájáról, amely 2019-ben kezdődött.

1904-ben alapított Rodosz Egyetemet az Oktatási Minisztérium hivatalosan 2002 júniusában elismerték, mint egy kis intézmény, amely korlátozott növekedési potenciállal rendelkezik félig vidéki Grahamstownban. A minisztérium azt is kijelentette, hogy a Keleti-Fokvárosban a felsőoktatás érdeke, hogy megőrizze Rodosz hagyományos státuszát.

Az egyetem következetesen vonzza a magas színvonalú személyzetet és diákokat. Az Egyetem kiválóan ismert a kutatásban és az ország legmagasabb iskolai végzettségének és érettségi arányának. A költségvetési stabilitással, a jó vezetéssel, a hatékony igazgatással és az adminisztratív kapacitások mélységével Rhodes elkötelezett abban, hogy jelentősen hozzájáruljon a keleti-foki régió fejlődéséhez és a dél-afrikai felsőoktatási tájhoz. Rhodes egyetemként definiálja magát, amely egy személyes, sokoldalú és kiegyensúlyozott oktatási tapasztalatot kínál, nem pedig felsőfokú oktatást vagy képzést egy tudományos területen.

Az Egyetem kis és vidéki kisvárosának helyszíne előnyöket és kihívásokat adott, amelyek alakították ki a fejlődést, és azokat a jövő tervezésekor figyelembe kell venni. Két ilyen, a hallgatói beiratkozások többsége Grahamstown kívülről származik, ami egy olyan lakossági rendszert eredményezett, amely a tercier szektorban meghatározta a szabványt. A tandíj és a szállás költsége azonban kizáróvá vált a közép- és alacsony jövedelmű családok számára. Az egyes tudományágak, mint pl. Az Orvostudományi és Mérnöki tudományok akadémiai követelményei miatt, a vidéki település alakította ki a karok választékát. Ez olyan fókuszterületek kialakulásához vezetett, mint az afrikai nyelvek; Víz, föld és agrárreform és fejlesztés; Törvény; Oktatás és gyógyszertár.

Az egyetem kedvező teret biztosít a szellemi tevékenységnek, amely megerősítette a Grahamstown tapasztalatot. Ez egy olyan hely, ahol erőteljes vita és aktivizmus érhető el számos társadalmi, politikai és oktatási kérdésben. Az Egyetem sok ötletet inkubál, növekszik és érlelődik. Például a Nemzeti Művészeti Fesztivál, a Tudományos Fesztivál, a Dél-afrikai Vízügyi Biodiverzitás Intézete, az Országos Angol Irodalmi Múzeum, az Albany Történeti Múzeum, a Square Kilometer Array (SKA) kezdeményezés, a Vízügyi Intézet és az első internetes hálózat Dél-Afrikában. legsikeresebb kezdeményezések, amelyeket Rhodes Egyetemen indítottak és / vagy inkubáltak.

Grahamstown az Egyetemnek nyújt mikrokozmet a Dél-Afrika előtt álló kihívásoknak. Ez alapul szolgál arra, hogy gondolkodjunk arról, hogy a fiatalokat hogyan lehet az ország, az afrikai kontinens és azon túl az egész életen át tartó szolgáltatáshoz legjobban képezni.

Helyszínek

  • Grahamstown

    Drosty Rd, 6139, Grahamstown

Programok

    Az intézmény a következőket is kínálja:

    Kérdések