Keystone logo
Russian International Olympic University

Russian International Olympic University

Russian International Olympic University

Bevezetés

Russian International Olympic University

Russian International Olympic University ( RIOU ) programokat a sport-üzleti oktatásnak szentelték. Az egyetem a sportmenedzsment főbb területein nyújt képzést, felkészítve a hallgatókat arra, hogy pozitív és tartós hatást gyakoroljanak a nemzetközi sportiparra, és előkelő pozíciókat szerezzenek a sportszervezeteken belül. A(z) RIOU zászlóshajója, a „Master of Sport Administration” programja a világ 40 legjobb posztgraduális sportmenedzsment kurzusa közé, Európában pedig a legjobb 10 közé került a SportBusiness posztgraduális sporttanfolyamok rangsorában (2021-es jelentés).

Bővebben rólunk

A „ Russian International Olympic University ” ( RIOU ) autonóm nonprofit szervezetet 2009. október 21-én hozták létre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Szocsi 2014. évi Szervezőbizottság és az Orosz Olimpiai Bizottság közötti egyetértési nyilatkozat alapján. Az egyetem alapítói az Orosz Föderáció Sportminisztériuma, az Orosz Olimpiai Bizottság és az Interros magánbefektetési társaság.

Ma a(z RIOU egy nemzetközi oktatási központ, valamint egy platform a sport területén dolgozó kutatók és gyakorló szakemberek közötti többoldalú párbeszédhez. A(z) RIOU jól bevált oktatási programjai eltérő fókuszú és hosszúságúak, de mindegyik igazodik a gyorsan növekvő sportipar igényeihez, és különböző országok vezető sportmenedzsment-professzorainak szakértelmére támaszkodik. Az egyetem legmodernebb kampusza Szocsiban található.

RIOUA zászlóshajó program egy éves „Master of Sport Administration”. A kurzus 2013-as első jelentkezése óta 76 különböző ország képviselőinek biztosítottak képzést. Az MSA-t végzettek szakterületükön belül helyezkednek el, és sikeres karriert futnak be a sportipar és az Olimpiai Mozgalom szervezeteiben.

A 2014-es játékok archívumának őrzőjeként RIOU felelős a 2014-es szocsi téli játékok információs hagyatékának megőrzéséért, valamint a megfelelő feltételek megteremtéséért az olimpiai mozgalom és a sport területén végzett kutatáshoz. RIOU rendszeresen ad otthont nemzetközi kutatás-gyakorlati konferenciáknak, amelyeken elismert sportmenedzsment-szakértők széles skálája szerepel. Az egyetem kiadói szárnya támogatja a tudományos és kutatási tevékenységeket.

Ösztöndíjak és finanszírozás

Rangsorok

RIOUA „Master of Sport Administration” zászlóshajója a világ 40 legjobb posztgraduális sportmenedzsment kurzusa közé, Európában pedig a legjobb 10 közé került a befolyásos SportBusiness posztgraduális sporttanfolyamok rangsorában (2021-es jelentés).

Helyszínek

  • Sochi

    11 Ordzhonikidze Street, Sochi, Russia

Kérdések