Keystone logo
Saint-Etienne School of Economics

Saint-Etienne School of Economics

Saint-Etienne School of Economics

Bevezetés

A Jean Monnet Saint-Étienne Egyetem Közgazdaságtudományi Karának hivatása az, hogy olyan döntéshozókat képezzen ki, akik képesek megfelelni a mai és a holnapi gazdasági kihívásoknak. Egy olyan kontextusban, ahol a Big Data és a mesterséges intelligencia forradalmasítja a gazdasági döntéshozatalt, ez magában foglalja az új eszközök oktatását, de mindenekelőtt gondolkodni kell azok használatán, figyelembe véve az etikai dimenziókat, az igazságosság kérdéseit, a környezeti vagy társadalmi kérdéseket.

Megfelelni a mai és a holnapi gazdasági kihívásoknak

A Saint-Étienne School of Economics (SE²) közgazdaságtani képzést kínál, amelyet a mesterséges intelligencia, az adatok és a nyilvános döntéshozatal területén végzett nemzetközi szintű élvonalbeli kutatás vezérel, a közpolitikák és végül a helyi gazdasági tervezés és értékelés fejlődés.

A holnap közgazdászainak felkészítése érdekében mozgósítja a kapcsolódó tudományágakat a humán- és társadalomtudományokban, különösen a földrajzban, az informatikában, a matematikában, az adattudományokban, a menedzsmenttudományokban, a politikai és a jogi tudományokban.

Hivatása tehát, hogy felkészítse hallgatóit a döntést segítő szakmákra: diagnózis, a gazdaság- és szociálpolitika hatásának értékelése, megoldások tervezése a döntéshozók számára, a digitális technológia, a környezet, az egészségügy, az oktatás területén.

Az SE² a CNRS GATE Lyon Saint-Étienne laboratóriumának támogatásával, amely a legjobb gazdasági kutatólaboratóriumok közé tartozik Franciaországban, így a SE² több mint 20 éves képzési tapasztalatokon alapul, és garantálja a szoros kapcsolatot a szakmai körökkel és az akadémiai partnerekkel.

Saint-Etienne School of Economics küldetései és értékei

Megfelel a legjobb nemzetközi szabványoknak

A Saint-Étienne School of Economics (SE²) olyan képzéseket kínál, amelyek a diákoknak a legjobb nemzetközi szabványoknak megfelelő szilárd gazdasági képzést nyújtanak. A multidiszciplinaritás iránti nyitottság lehetővé teszi számukra, hogy eljussanak a kettős diplomáig.

Ennek érdekében az iskola arra törekszik, hogy interaktív pedagógiát és egyéni támogatást kínáljon a korlátozott munkaerő fenntartása alapján. A nemzetközi dimenziót a licencből származó angol nyelvű fegyelmi kurzusok jelentős része megerősíti.

A kutatói képzés lehetővé teszi a szakdolgozatok folytatását azok számára, akik szakmai integrációra törekszenek olyan szervezetekben, ahol a doktori fokozat a referenciadiploma. A diákok elsajátíthatják a tudományos ismereteket is annak érdekében, hogy népszerűsítsék azokat a munka világában.

A GATE -hez való tartozás: sajátos és megkülönböztető identitás

A Saint-Etienne-i tanárok-kutatók a CNRS GATE Lyon Saint-Étienne laboratóriumából részt vesznek a Saint-Etienne School of Economics , az általuk biztosított tanfolyamokon és / vagy kutatói képzésen, nevezetesen a rövidnadrágok összeállításán keresztül.

E speciális készségek és a multidiszciplinaritás kiaknázásával a tanfolyamok megkülönböztető identitást ápolnak a kollektív döntéshozatal, a regionális fejlesztés és az innováció területén. A doktorátus, amelyet az akadémiai kutatásokon kívüli kiválósági területek referenciadiplomájának tekintenek (tanácsadás, nagy nemzeti és nemzetközi szervezetek), komoly kihívást jelent az iskola számára.

Az SE² iskola tanár-kutatókat is felkér a Camille Jordan Intézetből, a Hubert Curien Laboratóriumból, a COACTIS laboratóriumból és a Háromszög laboratóriumból.

A hallgatók szakmai integrációjának elősegítése

A Saint-Étienne-i Közgazdaságtudományi Iskola hivatása az, hogy szolgálja a hallgatói szakmai integrációját azáltal, hogy speciális készségekkel látja el őket a jelenleg feszültség alatt álló szakmákban (adattudományi szakmák) és vonzóak (közgazdász, elemző, tanulmányokért felelős) , értékelők).

Egy olyan társadalmi dinamikában, ahol a holnapi szakmák nagy része még nem létezik, az SE² iskola segíti diákjait abban, hogy fejlesszék lelki mozgékonyságukat a "tanulni tanulni", valamint hogy szorosabb kapcsolatokat alakítsanak ki a szakmai körökkel a jövőbeli igények kielégítése érdekében.

"Iskolai" kultúra a diákok szolgálatában

A Saint-Étienne School of Economics modell alapja az egyetemi szintű képzések erőteljes nemzetközivé válása (angol nyelvű oktatás, nemzetközi partnerségek), és ennek eredményeképpen a mobilitás fokozott lehetőségei. Az iskola egyensúlyt kínál az elméleti és gyakorlati képzés között esettanulmányokkal, valamint egyéni és kollektív projektekkel, amelyek elősegítik a tudásfogalmak, módszerek és társadalmi-viselkedési készségek elsajátítását.

Előnyben részesíti az előléptetési méreteket, biztosítva a rugalmasságot és a közelséget, ezáltal lehetővé téve a diákok számára, hogy fejlesszék a helyzetek vagy problémák felfogásának képességét, és hogy képesek legyenek multidiszciplináris csapatokban dolgozni.

Belépők

A Saint-Étienne School of Economics-ba (SE2) jelentkezni kívánó diákoknak a tervezett belépési ponttól függően meghatározott eljárást kell követniük.

Hozzáférés az engedély első évéhez:

 • Normál kurzus: hozzáférés a Parcoursupon keresztül, a „Közgazdaságtudományi Jogosítvány” kiválasztásával, Jean Monnet Egyetem, Saint-Étienne (35 hely).
 • Nemzetközi pálya: szelektív hozzáférés a Parcoursupon keresztül a „Közgazdasági engedély, nemzetközi pálya” kiválasztásával, Jean Monnet Egyetem, Saint-Étienne (25 hely).
 • Egészségügyi lehetőség: hozzáférés a Parcoursupon keresztül, a "Közgazdasági engedély, egészségügyi opció" kiválasztásával, Jean Monnet Egyetem, Saint-Étienne (30 hely).
 • DU Politika- és Közgazdaságtan: szelektív hozzáférés jelentkezésre, miután a hallgatót a Parcoursupon keresztül felvették a közgazdasági diplomára (15 hely).
 • Az Études en France platformon keresztül a Campus France által lefedett országokban található külföldi jelöltek számára.

Hozzáférés az összes többi tanulmányi évhez (Bac+2-től bac+5-ig):

 • Az Études en France platformon keresztül a Campus France által lefedett országokban található külföldi jelöltek számára.
 • Az eCandidat platformon keresztül az összes többi jelölt számára.

Nyilvános visszatérés a tanuláshoz vagy a továbbtanuláshoz

Helyszínek

 • Saint-Étienne

  10, rue Tréfilerie, 42023, Saint-Étienne

  Kérdések