Keystone logo
SOAS University of London MSc Globális Energia- és Klímapolitika
SOAS University of London

MSc Globális Energia- és Klímapolitika

London, Egyesült Királyság

1 Years

Angol

Teljes idő, Részidő

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 17 000 / per year *

Az egyetemen

* teljes munkaidős díjak tanévenként: Egyesült Királyság / EU £ 16,315; Tengerentúli 22 810 £. Részidős 2 év díjak tanévenként: Egyesült Királyság / EU £ 8 158; Tengerentúli 11 405 £. Részidős 3 évenkénti díjak tanévenként: Egyesült Királyság / EU £ 5 438;

Bevezetés

Jelenléti mód: Teljes munkaidőben vagy részmunkaidőben


Az éghajlatváltozás legfontosabb mozgatórugója az energiafelhasználás - villamosenergia-termelés, szállítás, fűtés / hűtés és ipari fogyasztás. Ezért a sürgős globális kihívás hatékony kezeléséhez ezért átalakulási változásokra van szükség az energiatermelés, -fogyasztás és az energiaszabályozás módjaiban. A több mint két évtizedes politikai vitatás megmutatta, hogy egy támogató politikai környezet - értelmes és következetes nemzeti törvények és szabályozás, amelyet ambiciózus nemzetközi szerződések támasztanak alá - az egyetlen módja annak, hogy befolyásolja ezeket a változásokat, alternatívákat dolgozzon ki a kibocsátásintenzív fosszilis tüzelőanyagokra és az átmeneti gazdaságokra a a biztonságos, alacsony szén-dioxid-kibocsátású és éghajlatbarát alapokra helyezve a világot.

Az MSc pontosan foglalkozik ezekkel a kérdésekkel, az éghajlat- és energiapolitikát elválaszthatatlanul összekapcsolva. A globális északi és déli részekből vett esetek képezik tanulmányainak alapját, amikor megvizsgálják, hogy a politikát hogyan alakítják ki, támogatják és hajtják végre, vagy néha megakadályozzák a világszerte. Ön elsajátítja az éghajlat- és energiapolitikával kapcsolatos elméleti ismereteket, valamint a kockázatelemzés, a politikai elemzés és a stratégiai érdekképviselet gyakorlati ismereteit. Az MSc-t tárgyalásokkal és médiaképzéssel, valamint egy hetes tanulmányúttal egészítik ki Brüsszelben és Párizsban az energia- és éghajlatpolitika térségében működő kulcsfontosságú intézményekbe, például az Európai Bizottságba, a különböző energiaügyi lobbicsoportokba és a Nemzetközi Energiaügynökségbe (IEA). ).

Az MSc-n megszerzett ismeretek magas szintű tudományos vagy szakmai elkötelezettséghez vezethetnek az állami, a magán- vagy a nonprofit szektorban, ideértve a közigazgatást, a nemzetközi szervezeteket, a vállalatokat, az agytrösztöket, a közügyeket és az érdekképviseletet, vagy akárhány más területeken, ahol az éghajlat- és energiapolitikát alakítják.

A program a CISD, valamint a Nemzetközi Politika, Jog, Közgazdaságtan és területtanulmányok (különösen Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet) SOAS osztályának oktatási és kutatási erősségeire, valamint a nyelvek széles skálájára támaszkodik. Különösen a hallgatók részesülhetnek a Környezetvédelmi, Fejlesztési és Politikai Központban (CEDEP), a Jogi Iskola Jogi, Környezetvédelmi és Fejlesztési Központjában (LEDC), az Energiabiztonság Politika Központjában (CEPES) található szakértelemből. , a Vízügyi és Fejlesztési Központ és a SOAS Élelmiszer-tanulmányi Központ.

Az MSc-t azoknak tervezték, akik szakmai környezetben vesznek részt vagy terveznek karriert az energia- és / vagy az éghajlat-politikával kapcsolatban.

A hallgatók tanított modulokat vesznek igénybe 120 kredit plusz 60 kredit 15 000 szavas disszertációval.

A programban részt vevő hallgatóknak lehetősége van részt venni az energiaügyi és éghajlattal kapcsolatos szervezetek GECP tanulmányútján Párizsban és Brüsszelben.

A program célkitűzései

 • Kiváló megértése a globális energia- és éghajlat-politika természetéről és fejlődéséről, számos hozzájáruló tudományág alapján.
 • Kiváló ismeretek a szabályozási kihívásokról és azok hatásáról az állami és magánszereplőkre mind a déli, mind az északi világban.
 • Képesség kritikusan hozzájárulni a nemzetközi energia- és éghajlat-irányítási architektúrák reformjáról, valamint a nemzeti és szubnacionális politikai és szabályozási keretekkel való kölcsönhatásukról szóló kortárs politikai vitákhoz.
 • Gyakorlati készségek fejlesztése, ideértve a szakpolitikai elemzést és a politikai támogatást, a kockázatelemzést, a stratégiai kommunikációt és a médiát.

Üdvözöljük a pályázatokat sokféle területen és háttérrel. Nem szükséges diplomát szereznie olyan tudományágban, amely közvetlenül kapcsolódik a globális energia- és éghajlat-politikához.

Minden pályázatot egyedi érdemek alapján értékelnek, és a belépési követelmények módosíthatók a releváns szakmai tapasztalatok fényében, és ahol a pályázó bizonyítani tudja a nemzetközi területen való tartós gyakorlati érdeklődést.

Szerkezet

A hallgatók tanított modulokat vesznek igénybe 120 kredit plusz 15.000 szavas disszertációval (15PFFC985, 60 kredit).

Értekezés

A hallgatók a kötelező 15.000 szavas disszertációt veszik fel (15PFFC985, 60 kredit).

 • Értekezés a globális energia- és klímapolitikáról
 • Kockázat- és politikai elemzés

Vezetett lehetőségek

Minden hallgató a következő két modult veszi igénybe:

 • Globális közpolitika
 • Globális energia- és éghajlat-politika

és

Az összes hallgató 45 kredit értékű modulokat vesz az alábbi B. vagy C. listából:

Modulok listája (rendelkezésre állástól függően)

B. lista

 • Energiapolitika az ázsiai-csendes-óceáni térségben
 • Az átmeneti igazságszolgáltatás nemzetközi politikája
 • Nemzetközi kapcsolatok 1: A világpolitika alapjai
 • Nemzetközi kapcsolatok 2: Kortárs világpolitika
 • A nemzetközi jog alapjai
 • Nemzetközi gazdaságtan
 • Nemzetközi biztonság
 • Multinacionális vállalkozások a globalizálódó világban - gazdasági és jogi perspektívák
 • Sport és diplomácia: több, mint játék
 • Az Egyesült Nemzetek története és jövője
 • Globális érdekképviselet

C. lista
A választható modul a SOAS rendelkezésre álló sokféle közül választható, a modul-előadó engedélyének és a hallgató korábbi tudományos képesítésének függvényében.
Javasolt választási lehetőségek a globális energia- és éghajlat-politika hallgatók számára:

 • Éghajlatváltozási törvény és politika
 • Jog és természeti erőforrások
 • Nemzetközi környezetvédelmi és fenntartható fejlődési törvény
 • Természeti erőforrások, fejlődés és változás: a kritikai elemzés gyakorlati megvalósítása
 • Éhínség és élelmezésbiztonság
 • Vízjog: Igazságosság és kormányzás
 • Víz és fejlődés: Konfliktus és kormányzás

A hallgatók 30 kreditpontot választhatnak a SOAS online tanulási modulok közül. Ehhez a program-összehívó jóváhagyása szükséges.

Fontos figyelmeztetés

A programoldalon szereplő információk a tervezett programstruktúrát tükrözik az adott tudományos munkamenet ellen.

Felvételi és jelentkezési lehetőségek

Jelenleg az online jelentkezési űrlapon jelentkezhet.

Célunk a teljes jelentkezés értékelése és 5 hetes határidőn belül döntéshozatal. A 4. szintű vízumot igénylő és a SOAS hoz csatlakozni kívánó tengerentúli hallgatóknak szem előtt kell tartaniuk a vízumkérelmeket, amelyek több hétig is eltarthatnak, ezért a lehető leghamarabb jelentkezni kell.

Az alkalmazás megfontolása

A teljes pályázatot, beleértve az átiratot és a hivatkozásokat, a döntés meghozatala előtt megvizsgálják. Ezért javasoljuk, hogy nyújtson be egy teljes jelentkezést, amely referenciákat és átiratot tartalmaz (ha szükséges). A hiányos jelentkezés jelentős késleltetést von maga után a döntéshozatali folyamatban.

A hallgatók jelentkezésüket visszaigazolással kapják meg. Minden pályázatot alaposan megfontolunk, és bár megpróbálunk a lehető leggyorsabban megválaszolni, kérjük a hallgatókat, hogy számítsanak válaszra a kézhezvételtől számított öt héten belül.

Az Egyesült Királyságban rendelkezésre álló jelentkezőket fel lehet hívni interjúra. Az akadémiai alkalmazottak távolléte (vagy tanulmányi szabadságon lévő eset) befolyásolhatja a döntések ütemezését.

Belépési követelmények

Minimális belépési követelmények: Felső Második Kitüntetési fokozat egy adott tárgyban vagy tudományágban (Egyesült Királyság), CGPA 3.3 az egyetemeken szelektív belépési politikával és CGPA 3.5 az egyetemeken, amelyek nem szelektív belépési politikával rendelkeznek, ezzel egyenértékű más országbeli alapképzés. A vonatkozó szakmai tapasztalatot figyelembe veszik.

Angol nyelvi belépési követelmények

Önnek képesnek kell lennie arra, hogy megmutassa, hogy angolul elég magas színvonalú-e ahhoz, hogy sikeresen részt vehessen a kurzuson, és teljesítse azt a SOAS . Felhívjuk figyelmét, hogy az angol nyelvi követelményeinket komolyan vesszük, és ha azok pontosan nem teljesülnek, akkor a SOAS iránti kérelmét elutasíthatjuk. Nem lehet tárgyalni, ha pontszáma nem éri el a kívánt szintet, azzal a elvárással, hogy mivel „elég közel vannak”, akkor elfogadják. Fontos, hogy megfelelő módon, jó előre előre megtervezze, hogy az angol nyelvvizsga megfelelő időben megérkezzen, és hogy legyen ideje újból megismételni a tesztet, ha szükséges. Nem fogadunk el olyan kényelmetlenségeket vagy pénzügyi nehézségeket, amelyek miatt nem teszünk angol nyelvet vagy teszteltünk.

Nemzetközi diákok

Az EU és a nemzetközi hallgatók számára, akik vízumot igényelnek, feltétel nélküli belépési pontok elérése esetén több ország képesítéseit, valamint számos nemzetközi képesítést és tesztet elfogadunk.

Ha 4. szintű beutazási vízum szükséges, akkor szükség lehet SELT-re, például UKVI IELTS-re. Ezért azt javasoljuk, hogy a 4. szintű vízum hallgatóinak mindenképpen válasszák az UKVI IELTS akadémiai tesztjét első lehetőségként.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Az Iskoláról

Kérdések