Keystone logo
© Stellenbosch University
Stellenbosch University

Stellenbosch University

Stellenbosch University

Bevezetés

Kezdve 1918 a történelmi tölgyfákkal szegélyezett Stellenbosch városában, Stellenbosch University volt négy kar (Arts, Tudomány, oktatás, és mezőgazdaság), 503 diákok, és 40 oktató személyzet. Azóta a Stellenbosch Egyetem (SU) egy több mint 32 000 hallgatót és közel 3500 tudományos és támogató személyzetet tömörítő, tíz karon és öt egyetemen működő, élénk és kozmopolita közösséggé nőtte ki magát, amely a szakok széles választékát kínálja. Egyetemi és posztgraduális hallgatói közösségünkben 100 országból több mint 3000 nemzetközi hallgató van.

Az egyetem ad otthont a nemzet legjobb és legokosabb tudósainak. Afrikában gyökerezik, de globális a hatósugara A Stellenbosch Egyetem (SU) a világ minden tájáról vonzza a diákokat. Több mint 100 ország diákjai - olyan messzi országokból, mint Dél-Korea, Svájc, Ausztrália, Gabon és Kolumbia - járják a campusunkat, ami az SU-t valóban nemzetközi egyetemmé teszi.

A nemzetközi hallgatók dél-afrikai tartózkodásuk alatt a Stellenbosch University International támogatja őket. Az iroda számos szolgáltatást kínál, a logisztikai, a tanulmányi és a szociális szolgáltatásoktól kezdve. Az 1993-ban alapított nemzetközi iroda az SU nemzetközi irodája az intézmény nemzetközivé válás iránti hosszú távú elkötelezettségéről tanúskodik.

Olyan interdiszciplináris kutatásokra összpontosítunk, amelyek nemzeti, kontinentális és globális szinten a társadalom javát szolgálják.

 • Az SU az Afrikai Kutatóegyetemek Szövetségének (ARUA) egyik alapító partnere. A 16 afrikai egyetemet tömörítő szövetség a & címen támogatja a kutatást a kontinensen.
 • A hivatalos adatok szerint, amelyeket a Felsőoktatási és Képzési Minisztérium (DHET) 2022-ben adott ki, Dél-Afrika első három kutatásintenzív egyeteme között vagyunk, mind az egy főre jutó, mind a teljes kutatási teljesítményt tekintve.
 • Az SU a Tudományos és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási Alapítvány (DSI-NRF) 7 kiválósági központjával rendelkezett.
 • 504 kutató a Nemzeti Kutatási Alapítvány (NRF) minősítésével. Ezek között 17 A minősítésű kutató van,
 • 47 kutatószék, köztük az egyik legtöbb nemzeti (SARChI) katedra az országban.

A Stellenbosch Egyetem (SU) szilárdan elkötelezett a tudás, a kutatás és az innováció mellett, a társadalom szolgálatában. Olyan világszínvonalú tanulási és fejlesztési központot biztosítunk, amely globálisan releváns, ugyanakkor helyi közösségeink felemelésében és átalakításában gyökerezik. Tevékenységeinket kulcsfontosságú értékek és tulajdonságok vezérlik, amelyeket kiváló munkatársak és hallgatók, megbízható működési rendszerek és mély céltudatosság tesznek lehetővé.

Tíz karunk (agrártudományok, művészetek és társadalomtudományok, gazdasági és menedzsmenttudományok, oktatás, mérnöki tudományok, jog, orvostudomány és egészségtudományok, hadtudományok, természettudományok és teológia), valamint a School for Climate Studies, a School for Data Science and Computational Thinking és a Stellenbosch Business School öt campuson található Dél-Afrika Nyugat-Fokföld tartományában.

A Felsőoktatási és Képzési Minisztérium (DHET) 2022-ben közzétett hivatalos adatai szerint az SU Dél-Afrika három legnagyobb kutatásintenzitású egyeteme között van, mind az egy főre jutó, mind a teljes kutatási teljesítményt tekintve.

A 2021-es minősítési fordulóban kilenc új A minősítést kapott kutatóink száma 20 A minősítéssel büszkélkedhet - ez az eddigi legmagasabb számunk.

44 kutatói széknek adunk otthont - 23 a DSI-NRF SARChI program részeként és 21 alapítványi vagy ipari finanszírozású szék. Ez a szám 2012-ben 16 volt. A kutatói tanszékek nagyon jelentősen hozzájárulnak az egyetemi tanszék mint virágzó, kutatásintenzív intézmény kutatási eredményeihez, hatásaihoz és bevételeihez.

A posztdoktori ösztöndíjasok száma a 2012-es 154-ről 2022-re több mint 340 regisztrált posztdoktori ösztöndíjasra nőtt.

Tudományos kiválóság, kutatás és innováció

A Felsőoktatási és Képzési Minisztérium (DHET) 2022-ben közzétett hivatalos adatai szerint az SU Dél-Afrika három legnagyobb kutatásintenzitású egyeteme között van, mind az egy főre jutó, mind a teljes kutatási teljesítményt tekintve. Az SU most összesen 20 A minősítésű kutatóval büszkélkedhet - ez az eddigi legmagasabb számunk -, miután a 2021-es minősítési körben kilenc új A minősítést kapott. 44 kutatói tanszéknek adunk otthont - 23-nak a DSI-NRF SARChI program részeként és 21 alapítványi vagy ipari finanszírozású tanszéknek.

2012-ben ez a szám 16 volt. A kutatói tanszékek nagyon jelentős mértékben hozzájárulnak az SU mint virágzó, kutatásintenzív intézmény kutatási eredményeihez, hatásaihoz és bevételeihez. A posztdoktori ösztöndíjasok száma a 2012-es 154-ről 2022-re több mint 340 regisztrált posztdoktori kutatói ösztöndíjasra nőtt az egyetemen.

Az SU megerősíti hírnevét, mint világszínvonalú intézmény. A Times Higher Education World University Rankings szerint az SU a világ 300 legjobb egyeteme közé tartozik, a BRICS-országok között pedig a legjobb 20 között van. A QS World University Rankings by Subject 2015-ös tantárgyankénti világranglistáján szereplő 36 tantárgy közül 10-ben szintén a világ elit intézményei között szerepel. Az SU bekerült a 2014-es CWTS Leiden Rankingbe is, amely a világ 750 nagy egyetemének tudományos teljesítményét méri.

Az NRF South African Research Chairs Initiative (SARChi) 18 kutatószékével az egyetem vezető szerepet tölt be az orvosbiológiai tuberkulóziskutatás és kezelés, a borbiotechnológia, az állattudományok és a matematikai biotudományok területén. Egy másik SARChi-szék, az invázióbiológia területén, megosztva van a SU és a Venda Egyetem között. Ez csak egy a SU számos helyi és nemzetközi partnersége közül. Kedvelt kutatási partnerként az SU különböző nemzetközi akadémiai hálózatokban is részt vesz.

A látomásunk

A Stellenbosch Egyetem Afrika vezető kutatásintenzív egyeteme lesz, amely világszerte elismert kiváló, befogadó és innovatív, ahol a társadalom szolgálatában fejlesztjük a tudást.

Küldetésünk

A Stellenbosch Egyetem egy kutatásintenzív egyetem, ahol kiváló hallgatókat vonzunk, tehetséges munkatársakat foglalkoztatunk és világszínvonalú környezetet biztosítunk; egy olyan hely, amely kapcsolódik a világhoz, miközben gazdagítja és átalakítja a helyi, kontinentális és globális közösségeket.

Campus jellemzői

A festői egyetemi város, Stellenbosch fő campusa a Western Cape Winelands szívében igen vonzó a diákok számára. Stellenbosch körülbelül 50 km-re található Fokvárostól és mindössze 30 km-re Fokváros nemzetközi repülőterétől.

Nyolc kar található a fő egyetemen, az Orvostudományi és Egészségtudományi Kar a Tygerberg Egyetemen, a Tygerberg Akadémiai Kórház mellett, a Hadtudományi Kar pedig az egyetlen a maga nemében Dél-Afrikában, és egyike a mindössze kettő közül. Afrika – székhelye a dél-afrikai védelmi erők katonai akadémiáján található Saldanhában. A Stellenbosch Business School és a Gazdasági és Vezetéstudományi Kar egyéb posztgraduális üzleti és tervezési programjai a Bellville Park kampuszon találhatók.

Az ötödik SU campus Worcesterben hivatalosan 2012-ben nyílt meg az Orvosi és Egészségtudományi Kar Ukwanda Vidéki Klinikai Iskola elindításával. Itt az orvosi és kapcsolódó egészségtudományi hallgatóknak lehetőségük van klinikai képzésüket egy vidéki platformon elvégezni. Ez egy újabb példa az SU úttörő munkájára az akadémiai innováció területén.

Az egyetemen minden évben egy új iskolai végzettségű csoport is helyet kap, akik részt vesznek Stellenbosch University természettudományi és matematikai áthidaló programjában (SciMathUS). A program az oktatási szempontból hátrányos helyzetű közösségekből származó hallgatóknak kínál lehetőséget a felsőoktatásba való bejutásra.

  Belépők

  Kérjük, ismerkedjen meg a Stellenbosch University felvételi szabályzatával és az új jelentkezésekre vonatkozó Általános Szerződési Feltételeinkkel.

  Melyek a minimális tanulmányi követelmények az NSC (National Senior Certificate) Pass megszerzéséhez?

  Ahhoz, hogy a Gr12 évében NSC-bérletet szerezzen, legalább 7 tárgyból kell állnia. Ebből a 7 tantárgyból a következőkre van szükséged:

  • Két (2) dél-afrikai nyelv;
  • matematika vagy matematikai írástudás (1);
  • Három (3) 20 kredites tárgy és;
  • Életorientáció (1).

  Ezen túlmenően legalább a következőket kell teljesítenie:​

  • 40% minimum az otthoni nyelvhez;
  • 40% két másik tantárgy esetében és;
  • 30% két másik tantárgy esetében, amelyek közül az egyiknek hivatalos nyelvnek kell lennie az első kiegészítő vagy az anyanyelvi szinten;
  • 20% a végső tárgyban

  *Az életorientációt nem tekintjük az átlagod részének.

  Melyek a minimális tanulmányi követelmények az alapképzéshez?

  • 30% egy dél-afrikai tanulási és tanítási nyelv (angol vagy afrikaans) esetén, és
  • 4-es (50% - 59%) teljesítményértékelés négy 20 kredites tárgyban.

  Hogyan számítjuk ki az Ön nemzeti vezetői bizonyítványának átlagát?

  A legmagasabb pontszámot a tanulás és tanítás nyelve (angol vagy afrikai nyelv) + értékben használjuk (5-szörös legjobb eredmény 20 kredites tantárgyból, kivéve az életorientációt, az emelt szintű matematikát, a matematika 3-at és minden más nem NSC tárgyat). Ezután a végösszeget elosztjuk 6-tal.

  Hogyan értékeljük a nemzetközi képesítéseket?

  • A nemzetközi tanterv (Cambridge International, International Baccalaureate stb.) végső iskolai eredményeit használjuk, beleértve a School of Tomorrow-t is.
  • Kattintson ide a nemzetközi tantervek minimális követelményeiért. (Cambridge A-szintek, AS-szintek, GCSE/IGCSE/O-szintek; IB Diploma; American School és Abitur)
  • Ezenkívül teljesítse az Ön által választott program(ok)ra vonatkozó további követelményeket, amint azt a különböző karok programvázlatai tartalmazzák.

  Melyek az alapvető felvételi követelmények Stellenbosch University való tanuláshoz?

  • Nemzeti Senior Certificate (NSC) vagy Független Vizsgabizottság (IEB) érettségi bizonyítvány, amelyet Umalusi igazolt az alapképzési tanulmányokba való felvételhez.
  • Karspecifikus követelmények

  Vízumkövetelmények

  Tanulmányi vízum érkezés előtt

  A nemzetközi hallgatóknak érvényes tanulmányi vízummal kell rendelkezniük, hogy Stellenbosch University (SU) tanulhassanak.

  SU nem regisztrálhat diákot érvényes ideiglenes tartózkodási vízum nélkül.

  A vízumkérelem részeként orvosi igazolást kell benyújtania minden egyéb szükséges dokumentumon kívül (konzultáljon az Önhöz legközelebbi dél-afrikai képviselettel). Bizonyítékot kell adnia a Dél-Afrikában való egészségügyi fedezet elismeréséről is, amelyet a Dél-afrikai Orvosi Rendszerek Tanácsa (South African Council for Medical Schemes) regisztrált az 1998-as Medical Schemes Act értelmében, a következő hivatkozás szerint: South African Council for Medical Schemes.

  Kérjük, forduljon a legközelebbi dél-afrikai főbizottsághoz a jelentkezési folyamat és a vízumkérelemhez szükséges igazoló dokumentumok megerősítése érdekében.

  Fontos: Felhívjuk figyelmét, hogy a vízum megszerzése akár nyolc (8) hetet is igénybe vehet, de a körülmények országonként eltérőek lehetnek. Kezdje vízumkérelmét a szükséges igazoló dokumentumok megismerésével, amelyek beszerzése időigényes lehet. Kérjük, győződjön meg arról, hogy teljes vízumkérelmet nyújt be.

  Ez az információ csak tájékoztató jellegű. A dél-afrikai vízum megszerzésére vonatkozó követelmények változhatnak, és minden egyes kérelmet egyedi esetként kezelünk. Mielőtt Dél-Afrikába utazna, mindig érdeklődjön a legközelebbi SA-képviselettől.

  A tanulmányi vízum megújítása Dél-Afrikában

  Kérjük, látogasson el a weboldalra az engedélyekkel kapcsolatos információkért, és online kell jelentkeznie. Kérjük, jelentkezzen be a weboldalra >Kezdőlap > Vízumtípusok> Ideiglenes tartózkodás/állandó tartózkodási hely, majd görgessen lefelé a különböző engedélykategóriákért és azok követelményeiért.

  A jelentkezéshez kattintson a Kezdőlapra az ONLINE ŰRLAP KITÖLTÉSÉN, és a rendszer automatikusan végigvezeti a teljes online jelentkezési folyamaton.

  • Hozzon létre egy e-mail azonosítót és egy jelszót az online jelentkezés kitöltéséhez.
  • Az űrlap online kitöltése után a következő lehetőségek állnak rendelkezésére:
  • Online fizetés bankkártyával/hitelkártyával a biztonságos online portálon keresztül
  • Elektronikus átutalásos fizetés a biztonságos online portálon keresztül
  • Előre fizetés a Standard Banknál az online generált banki bizonylat letöltésével és kitöltésével, majd a készpénz befizetésével a legközelebbi Standard Bankban.
  • A befizetést követően időpontot foglalhat a megújítási kérelem benyújtásához. Rendőrségi engedélykérelmét a VFS irodájában is benyújthatja

  Orvosi fedezet

  Az orvosi fedezet követelményei Stellenbosch University hallgatói számára

  • A Dél-afrikai Belügyminisztérium (DHA) az 1998-as Medical Schemes Act értelmében az SA Council for Medical Schemes által bejegyzett egészségügyi fedezet igazolását kéri az Ön tanulmányi vízumának idejére a Medical Schemes Act értelmében regisztrált rendszerből. .
  • Stellenbosch University tanulmányi vízummal regisztráló hallgatóknak dél-afrikai orvosi fedezettel kell rendelkezniük a tanulmányi vízum kezdetétől a regisztráció adott tanévének december 31-ig.
  • Ha a hallgató új tanévre jelentkezik át, az egészségügyi fedezet megújítását január 1-től az új tanév december 31-ig kell megkezdeni.
  • Januártól decemberig egyetlen továbbtanuló sem jelentkezhet orvosi fedezet nélkül.
  • A hallgatóknak nyomatékosan javasoljuk, hogy figyelmesen olvassák el az orvosi fedezet tartalmát, hogy biztosítsák a megfelelő fedezetet az SA-ban való tartózkodásuk alatt, és közvetlenül a szolgáltatóval lépjenek kapcsolatba.

  Fedezze fel a lehetőségeit:

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy Stellenbosch University nem áll kapcsolatban egyetlen orvosi segélyszolgáltatóval sem. Az egyetem bármilyen egészségügyi fedezetet elfogad, feltéve, hogy az az SA Council for Medical Schemes nyilvántartásában szerepel. Stellenbosch University regisztrált hallgatók többsége a következő lehetőségeket használja:

  • Momentum Egészség
  • CompCare Wellness

  Támogató dokumentumok a SU Internationaltól

  • Támogató levél
  • Folytatási levél kérése (Vízummegújítási folyamat egyetemi hallgatók számára
  • Gyógyászati segély tagság megújítási nyomtatvány
  • Meghívólevél kérése

  Tanulói beszámolók

  Campus élet és felszereltség

  Stellenbosch University körülbelül 6500 diákot tud elhelyezni a Stellenbosch Campuson található körülbelül 31 egyetemi rezidenciában és más egyetemi szálláshelyen. A Tygerberg Campus öt rezidenciája, ahol az Egészségtudományi Kar található, további 1000 diáknak ad otthont. A legtöbb e két egyetemen tanuló maty (összesen több mint 30 000 diák) magánszállásokat vesz igénybe Stellenboschban és környékén.

  Azok a hallgatók, akiket ezen lakóhelyek bármelyikén helyeznek el, a bentlakásos vezető felügyelete alatt állnak. A Lakossági Vezetőt pedig egy házbizottság segíti. Minden lakóhelyen vannak mentorok is. A mentorok felső tagozatos hallgatók, akiket lakóhelyeken és magándiákszervezetekben (magánlakó hallgatók) neveznek ki, hogy segítsenek az új hallgatóknak az egyetemi élethez való alkalmazkodásban.

  Minden új hallgatónak hozzá kell férnie egy mentorhoz. A mentor már a befogadási időszakban is fontos szerepet tölt be, általános segítséget nyújt az egyetemi élettel kapcsolatos kérdésekben és pszichoszociális támogatásban. A mentor révén az új hallgatóknak lehetőségük van részt venni az Egyetem Wellness programjában, melynek célja a hallgatók egész éves jóllétének javítása.

  Lakóhelyi létesítmények

  • Minden teremben található egy hálózati pont, amellyel saját számítógépét csatlakoztathatja az Egyetem hálózatához, elektronikus információforrások, internet és web alapú e-learning eszközök.
  • Mosoda
  • Közös "nappali" a társasági élethez, TV-nézéshez vagy csak "lógni"
  • Valamennyi női rezidencia, és néhány férfi lakóhelyiség is rendelkezik egy közös és/vagy privát társalgóval, ahol a látogatókat fogadni és szórakoztatni lehet.
  • A legtöbb rezidencia szép udvarokkal és/vagy kertekkel büszkélkedhet a játékra és a pihenésre.

  Helyszínek

  • Stellenbosch

   Private Bag X1, Matieland, 7602, Stellenbosch

  Kérdések