Keystone logo
Technical University of Varna

Technical University of Varna

Technical University of Varna

Bevezetés

Műszaki Egyetem Varna 1962-ben alakult meg a rendelet a Minisztertanács Bulgária és egy rendeletet az Országgyűlés.

Az új egyetem kell biztosítania a mérnökök a hajóépítés, a közlekedés, a gépek, a villamos energia és kommunikációs technológia szükséges ipari komplexumok kémia, hajógyártás és javítás, a gépgyártás, a szállítás, elektrotechnikai, elektronikai és kommunikációs fejlődő Bulgária északkeleti.

Kezdetben az egyetem jött létre a nevét Gépészeti és Villamosmérnöki Intézet (Műszaki Egyetem Várna) három karral: gépészeti, elektromos és a hajógyártás. Az első bevitel a hallgatók a Műszaki Egyetem Várna a tanév 1963-1964 az alábbi szakterületek: Belső égésű motorok, hajómotorgyártás gépek, hajóépítés, Motor építési technológia, Villamos gépek és készülékek, Rádiótechnika, Telekommunikációs berendezés, automatizálási és távirányító és automatizálási termelés.

A létesítmény a Műszaki Egyetem Várna gyakorlatilag újjá a Műszaki Osztály Állami Egyetem "Szent Cirill szláv" Varna, amely hivatalosan nyitotta meg kapuit augusztus 18, 1945. A Műszaki Kar volt a következő megyékben: MACHINEBUILDING, hajóépítés, Elektrotechnika, Építőipari és az építészet, valamint ipari kémia.

A változások a társadalmi és politikai életben Bulgáriában ebben az időszakban, a kar és az egyetem alatt nagyobb reformokat. 1958-ban az utolsó hajóépítő mérnökök, tanulmányait a Műszaki Kar végzett. Az első előadó Várna Műszaki Egyetem tanított diákok a műszaki iskola vagy voltak annak öregdiák. Ezért úgy gondoljuk, hogy a MEI-Várna az utódja a Mérnöki Kar Állami Egyetem Várna.

Az évek során a létezéséről, Varna Műszaki Egyetem egy kis intézet készül mérnökök regionális jelentőségű lett a Műszaki Egyetem országos jelentőségű végző tanulóképzésről 23 szakon. 40 éves tevékenység Műszaki Egyetem Várna 28.976 diplomások igazolt területén Engineering, Természettudományi, matematika és számítástechnika, társadalmi, gazdasági és Jogtudományi és tanítás műszaki tudomány és a technológia.

Küldetésünk

MISSION, céljait és a tevékenység a Műszaki Egyetem Várna, ezek alapján KIEMELT Yhe EGYETEM építi oktatáspolitikában irányítani a társadalom szükségleteit a nemzeti és regionális LEV

Küldetés

Műszaki Egyetem Várna egy állami oktatási intézmény, amely megtette a kihívás és felelősség, hogy szolgálják a társadalom számára a képzés és fejlesztés időszakában a globális technológiai és kulturális változásokat.

Küldetésünk az, hogy egy tényező a fejlesztés a szellemi potenciál Bulgária, támogassa a fenntartható fejlődés folyamatát, és hozzájárul a kitűzött új szabványok közötti kommunikáció népek.

Alapuló szoros együttműködésben az ipar, az intenzív kutatási tevékenységet, szoros együttműködésben az európai egyetemek segítségével az elért eredményeket és a hagyományok, az egyetem, hogy a képzés a piacorientált műszaki szakemberek minden képzettsége és fok a bolgár és a világgazdaság a szféra:

Hajóépítés és a hajózás Mérnöki és műszaki technológia Elektromos és elektronikai és Automatizálási Kommunikációs és Számítástechnikai Energiagazdálkodás Ipari Menedzsment Ökológia és a művészet és a technológia a környezet védelmét és a tenger.

Műszaki Egyetem Várna az egyetlen bolgár civil állami egyetem, amely adott földrajzi helyzete, végrehajtja az adott küldetés beilleszkedni egy átfogó folyamat előkészítése diplomások és teljesítmény kapcsolatos kutatások hajógyártás és a tengeri technológiák, a hajózás és a vízi közlekedés, ökológia, technikák és technológiák a tengerek védelmét a területen.

Ahhoz, hogy ezt a küldetést a Műszaki Egyetem Varna számít: a kompetencia, a lelkesedés és a hit a személyzet és a diákok a haladás a társadalom a tudás és a közös értékek - a hírneve alakult át közel fél évszázados jelenlétét a szellemi és gazdasági élet Várna, Bulgária; Az együttműködés az állami és a helyi intézmények és gazdasági szervezetek; bővülő partneri egyetemek és kutatóintézetek Bulgáriából, az EU és azon túl.

Hosszú távú célok

Jóváhagyása Műszaki Egyetem Várna, mint a modern egyetemi végrehajtási életen át tartó tanulás Jóváhagyása Műszaki Egyetem Várna az innovációs és technológiai központ szolgálja az ágazat, az ország és a fekete-tengeri régióban; Eredmény, erősíti a nemzetközi pozícióját az oktatás és a kutatás Újjáéledése a politika, a University of folyamatosság képzése és fejlesztése akadémiai tagok Javítása az egyetemi vezetés hatékony pénzügyi források felhasználásáról (költséghatékonyság) Karbantartás és minőségének javítása, a tanulási folyamat a magasan képzett és piacorientált szakemberek.

Stratégia

A stratégia a TU-Várna végrehajtásához küldetését és céljait tartalmazza:

diverzifikálása oktatási termékek horizontális szempontként (fejlesztése révén a programok a különböző területeken a tudomány) és a függőleges szempont (megszerzésére iskolai képzettsége specialista ( "szakmai alapképzés"), alap-, mester- és doktori) diverzifikálása oktatási formák - rendszeres, iskolán kívüli, esti és távoktatási fejlesztése és karbantartása egyedi különlegességek az ország, amely jelentős stratégiai előnyt jelent a differenciálódás és fejlődés egyedi technológiák és termelési földrajzi piac fejlődését, külföldi diákok változó az egyetem egy oktatási intézmény, amely az oktatás "az életre" egy intézmény vezető az élethosszig tartó tanulás fejlesztése révén az oktatási szolgáltatások terén "élethosszig tartó tanulás". Az új formáinak bevezetése és a képzési módszerek, aktiváló önképzés és a gyakorlati képzés a hallgatók, beleértve az alkalmazásokat az oktatási folyamatban távoktatás alapuló web-alapú képzés és vizsga ( "E-learning"), és a használata a globális helyi hálózatok és az internet hogy hosszú távú partneri tudományos szolgáltatások az ipar olyan állandó integrációs kapcsolatok bolgár és európai egyetemeken való részvétel a közös projektekben átalakítása Műszaki Egyetem Várna egy nemzetközi tudományos kongresszusi központ, a Fekete-tenger térségében.

Összehangolását stratégiájának és céljainak a TU-Várna a nemzeti és regionális stratégiai célkitűzések

Az egyik legfontosabb prioritás néző Műszaki Egyetem Várna után Bulgária csatlakozása az Európai Unió harmonizáló paramétereit a tanulmány és kutatás a University a trendek EU felsőoktatás:

fejlesztés egy háromszintű oktatási rendszer (alap-, mester-, doktori) menedzsment és a teljes felhasználása a kredit-transzfer rendszer, amely biztosítja a hallgatók mobilitása; mobilitás képzési és kutatási munka az oktatók, a hallgatók és a diplomásokat rendszerének létrehozása kezelésére a minőségi oktatás és a kutatás, mint a kezes a fenntartható fejlődés.

A szinkronizálás a küldetését és céljait a Műszaki Egyetem - Varna a nemzeti és regionális stratégiai célkitűzések a következőkből áll:

előkészítése széles profilú szakemberek Engineering and Technology, amely interdiszciplináris tudás és fejlesztésének biztosítása a nemzeti gazdaság előkészítése magasan képzett szakemberek terén a tengeri ipar, amely a fejlesztés hajóépítő, hajójavító, port működését, szállítási művelet, kémiai és az energetikai ipar magasan kvalifikált szakemberek terén a ökológiája tengeri környezet és a berendezések és a technológia védelmére irányuló tengeri környezet szennyezés szakemberképzést ipari menedzsment, képesek szakszerűen kezelni az ipari szervezetek ezen a területen, a hajógyártás és a tengeri közlekedés, a gépgyártás, az elektronika és a kommunikáció stratégiai fejlesztési kutatások területén a számítástechnika, az elektronika, a kommunikáció, az anyagtudomány, a gépipar, hajógyártás, közlekedés és más területeken a tudomány és technológia szakemberek képzése a felsőoktatással, igényeinek kielégítésére az észak-keleti régió Bulgária wideprofile szakemberek a mezőgazdaság területén a tudás és a készségek területén az "Engineering and Technology" és a "növénytermesztés és az állattenyésztés."

Az elemzés a fenti tények azt mutatják, hogy a Műszaki Egyetem Várna van egy pontosan megfogalmazott, és közölni küldetés, stratégia, célok és feladatok, valamint az elvégzett oktatáspolitika és a kutatás a 60 éves időszak annak létrehozását, hogy a jelen pillanatban teljes mértékben megfelelnek a elfogadott és bejelentett programot dokumentumokat.

Helyszínek

  • Varna

    1 Studentska str. 9010 Varna. Bulgaria, 9010, Varna

Kérdések