Keystone logo
© BIMM University
The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

The Aga Khan University’s Institute for the Study of Muslim Civilisations

Bevezetés

Az ISMC-ről

Az ISMC-t 2002-ben alapították, és arra törekszenek, hogy üres helyet foglaljanak el a muzulmán világról szóló diskurzusban az olyan ösztöndíjak támogatása révén, amelyek új perspektívákat nyitnak a muszlim társadalmak számára. Figyelembe vesszük azokat a kulcsfontosságú kérdéseket, mint a hagyomány és a modernitás, a vallás és az állam, a pluralizmus és egység, valamint a közösség jellege a globális kapcsolat és változás korszakában.

Megbízatásunk az emberi állapot alapvető kihívásainak kezelése, mivel azokat a muzulmán világ és annak diaszpórái sokszínű társadalmai fejezik ki.

London ideális helyszínt kínál az intézet számára, nemzetközi ízlésével; kiváló kulturális jelenet, mind történelmi, mind kortárs; virágzó művészetek és tudományos közösségek; és mint olyan város, amelyben ösztönzik a gondolat és a véleménynyilvánítás szabadságát.

Céljaink

 • Tanulmányozni az erkölcsi és etikai gondolkodás rendszereit, a kormányzás és a közélet szerkezetét, valamint a művészi és kreatív kifejezéseket minden formában.
 • Hozzon létre lehetőségeket az akadémikusok és más szakemberek közötti interakcióra annak érdekében, hogy elmélyítsék a társadalmi élet sürgető kérdéseit, amelyek érintik a muszlim társadalmakat.

Tíz ok az ISMC kiválasztására

 1. Egyedülálló három féléves végzettség, amelynek során lehetősége nyílik nyelvtanulásra és a muszlim kultúrák mély megértésére.
 2. Exkluzív szállás két perc sétára az egyetemen.
 3. Fedezze fel az építészet, az irodalom, a vallás, a történelem, a művészet, a politika, a törvény és így tovább a muzulmán környezetben szakembereinkkel.
 4. Tanuljon az erre a célra épített Aga Khan Központban, amely magában foglalja az iszlám kertek, udvarok és teraszok gyűjteményét.
 5. Töltsön időt a világ egyik legkülönbözőbb városában. Tekintse meg a látnivalókat, és élvezze London számos kulturális élményét és bepillantását.
 6. Az Aga Khan könyvtár egy emelt, két emeletre elkülönített hely, amely a Tanulás teraszára nyílik.
 7. Lehetőség egy hónapot külföldön eltölteni egy nyelv-elmerítő tanfolyamon egy arab vagy perzsa nyelvű országban.
 8. Élvezze az élénk társadalmi életet, szervezett kirándulásokkal az Egyesült Királyságban és a helyi tevékenységekkel.
 9. Vegyen részt az ISMC, valamint a környező egyetemek, például a SOAS, a Birkbeck és az UCL által szervezett számos rendezvényen.
 10. Kövesse öregdiákjaink lépéseit a PhD tanulmányokon vagy karrierlehetőségeken szerte a világon.

Az ISMC után

Diplomáink sokféleségű csoportok, és most újságírói, oktatási és üzleti tanácsadói karriert folytatnak, olyan szervezeteknél dolgoznak, mint a Vöröskereszt, a BBC, a Muszlim Segítségnyújtás és a Világbank. Ezen felül számos ISMC öregdiák most dolgozik az Aga Khan Fejlesztési Hálózatnál, hozzájárulva annak fejlesztési céljainak megvalósításához a világ minden tájáról származó projektekben.

Néhány diplomás úgy dönt, hogy további tanulmányokat folytat, és olyan intézményekbe lépett be, mint például az Oxfordi Egyetem, a Victoria-i Egyetem, a Harvard Egyetem és a Princetoni Egyetem. Sokan folytatják tudományos karrierjét, tanítanak az egyetemeken és folytatják saját kutatásukat a speciális szakterületekkel kapcsolatban.

Az ISMC MA programja valóban globális képesítés, amely számos különféle karrierúthoz nyitja meg a kapuja. Öregdiákjaink világszerte dolgoznak és tanulnak, beleértve Tunéziát, Kuvaitot, Kanadát, Pakisztánt és az Egyesült Királyságot.

Az Aga Khan Egyetemről

Az 1983-ban alapított Aga Khan Egyetem (AKU) egyedülálló hibrid: egyetemi kiválóság intézménye, amely szintén a társadalmi fejlődés elősegítője. Az egyetemnek campusai és programjai vannak Dél-Ázsiában, Európában és Afrikában.

Az egyetem a hatás, a minőség, a relevancia és a hozzáférés alapelvein működik, és felkészíti hallgatóit a társadalmi változások vezetésére és a globális gazdaság fejlődéséhez. Szigorú felvételi politikáján és igényeire érzékeny pénzügyi támogatási programjain keresztül az Egyetem a jövő legígéretesebb vezetõinek és gondolkodóinak a szolgálatot és a készségeket kínálja a közösségek számára a legsürgetõbb kihívások megoldásához.

A londoni Aga Khan Egyetem a Tudásnegyed tagja, amely mintegy 90 - és egyre növekvő - tudományos, kulturális, kutatási, tudományos és médiaszervezet társulása. Ezek a szervezetek aktívan részt vesznek az ismeretek fejlesztésében és terjesztésében, és egy mérföldes körzetben vannak a Királyi Kereszttől. Ide tartoznak a Londoni Egyetem, a Google, a Crick Intézet és a The Guardian.

Tanulói beszámolók

Helyszínek

 • London

  The Aga Khan University (International) UK 210 Euston Road, NW1 2DA, London

  Kérdések