Keystone logo
The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

The Cyprus Institute

Bevezetés

Ciprus az Európai Unió egyik szigetbeli országa a Földközi-tenger keleti részén. Kereszteződésen áll Európa, a Közel-Kelet és Észak-Afrika között , földrajzilag és történelmileg egyaránt. Nagyon hosszú története és gazdag kultúrája a régió néhány legnagyobb ősi és legutóbbi civilizációjához vezet. Ma ötvözi a buzzy városok modern, technológiailag fejlett társadalmát a mediterrán sziget nyugodt légkörével.

kép jóvoltából a The Cyprus Institute

Students GS

The Cyprus Institute

A Ciprusi Intézet egy nemzetközi kutatási szervezet, amely Nicosia-ban, Ciprus fővárosában található. A Ciprusi Kutatási és Oktatási Alapítvány égisze alatt működik, amelyet nemzetközileg elismert Kuratórium irányít. Küldetése, hogy tudományos, technológiai és innovációs csomópontként szolgáljon a Földközi-tenger keleti és a Közel-Kelet térségében, regionális és globális jelentőségű kérdésekkel foglalkozva. Arra törekszik, hogy az Európai Unió kapujaként szolgáljon a térségben a kutatás és a technológia területén, és ezen keresztül elősegítse a békét és a jólétet, és elősegítse a népek közötti együttműködést jövőjük javítása érdekében.

Az intézet jövőképe a régió gyorsan változó társadalmi, politikai és gazdasági realitásait, valamint a globális tudományos és technológiai fejlődést foglalja magában. Ez egy stratégiai hajtóerő-sorozat, amely a következőket tartalmazza:

 • Az éghajlatváltozás kezelése az egészséges környezet érdekében egészséges emberekkel
 • Innováció a fenntartható és zöld fejlődés érdekében a fényesebb jövő felé
 • Ólom a változó világban, ahol az adattudomány és a mesterséges intelligencia kulcsfontosságú jellemzői
 • Elemezze és dokumentálja a múltunkat és jelenünket a jövő gazdagítása érdekében
 • Oktatás az új tudományos vezetőknek és a politikai döntéshozóknak

Az Intézet interdiszciplináris Tudományos és Technológiai Iskola által kínált posztgraduális oktatási programokat úgy tervezték, hogy azok összhangban álljanak az intézet jövőképével. A hallgatókat az Intézet kiemelkedő és nemzetközi oktatói tanítják és vezetik, és szakembereik képzik. Közvetlenül belemerülnek az Intézet Kutatóközpontjainak gazdag kutatási környezetébe, és közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek a legmodernebb infrastruktúrákhoz és létesítményekhez.

Az iskola kis számú kiváló minőségű nemzetközi hallgatót vonz, és célja, hogy élvonalbeli tudást és készségeket biztosítson számukra, amelyek képessé teszik őket a vezető tudomány, a modern társadalmak és a holnap gazdasága számára. Az iskola öregdiumai kulcsfontosságú pozíciókat töltenek be Cipruson és külföldön az akadémia és az ipar területén.

kép jóvoltából a The Cyprus Institute

131685_StudentsAmphitheater.DSCF7695.JPG

programok

Az iskola portfóliója jelenleg hat posztgraduális programot tartalmaz, amelyek MSc és PhD fokozathoz vezetnek, és amelyeket a ciprusi minőségbiztosítási és akkreditációs ügynökség (CYQAA) akkreditált. Ezen túlmenően az iskola kétoldalú megállapodásokkal rendelkezik Európa és az Egyesült Államok kiemelkedő felsőoktatási intézményeivel, amely lehetőséget ad a hallgatóknak kettős vagy közös fokozatba történő beiratkozásra.

 • Környezettudományi MSc / MPhil (1 év vagy 1,5 év)
 • Szimulációs és Adattudományi MSc (1 év)
 • Okleveles Digitális Kulturális Örökség (1 év)
 • PhD számítástechnikában (3 év)
 • PhD az energia, a környezet és a légkör tudományában (3 év)
 • PhD a kulturális örökség tudomány és technológia területén (3 év)
131926_GRADUATESCHOOLInfographic2020-LOW.jpg

kép jóvoltából a The Cyprus Institute

Helyszínek

 • Nicosia

  20 Konstantinou Kavafi Street 2121, Aglantzia Nicosia Cyprus, , Nicosia

Kérdések