Keystone logo
The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

The Hebrew University of Jerusalem

Bevezetés

Üdvözöljük a Héber Egyetemen

Az 1918-ban alapított és 1925-ben hivatalosan megnyitott Jeruzsálemi Héber Egyetem Izrael vezető egyeteme és vezető kutatóintézete. A Héber Egyetem nemzetközileg a világ 100 legfontosabb egyeteme között szerepel, és elsősorban az izraeli egyetemek között. A héber egyetem elismerése megerősíti kiválóságának hírnevét és vezető szerepét a tudományos közösségben. Kiemeli a kiválóságot, és széles skáláját kínálja tanulmányi lehetőségek a humán, társadalomtudományok, pontos tudományok és az orvostudomány. Az egyetem ösztönzi a multidiszciplináris tevékenységeket Izraelben és tengerentúlon, és hídként szolgál az akadémiai kutatások és a társadalmi és ipari alkalmazások között. A Héber Egyetem célja a köz-, tudományos, oktatási és szakmai vezetés képzése; zsidó, kulturális, szellemi és szellemi hagyományok megőrzése és kutatása; és a tudás határainak kiterjesztése az egész emberiség javára./>

l

l
l

TÉNYEK:

Alapítva: 1918 Megnyitott: 1925 6 egyetem 7 kar 14 iskola 23 000 diák 1.000 felsőbb oktatók száma Több mint 7.000 szabadalom regisztrált 8 Nobel-díjas 1 Fields Medal győztes a matematikában Alapítói: Albert Einstein, Martin Buber, Chaim Nahman Bialik, Chaim Weizmann Excellence A Héber Egyetem kiválóan törekszik a tudományos élet szerves elemévé. Kiemelkedő tudósai számos különböző tudományágban lenyűgöző áttörést értek el, és az Európai Kutatási Tanács fiatal kutatók számára nyújtott versenyképességi támogatásának legkiemelkedőbb nyertesei közé tartozik. Az Izraelben odaítélt versenyképes kutatási támogatások egyharmadát a héber egyetemi tudósok nyerik. Az egyetemi akadémikusok gyakran neves tudományos folyóiratokban publikálnak, és kutatásuk kiemelkedő díjat nyert Izraelben és világszerte, köztük a Nobel-díjat, a Fields-érmet és az Izrael-díjat. A legtöbb izraeli doktori címet a héber egyetemen szerezte, és alumíniumaink kulcsszerepet töltenek be az egyetemeken, a közszolgálatban és az üzleti szférában.

Az élet az egyetemen

s

Jeruzsálemben, az egyik legszebb város a világon, az egyetem fenntartja három egyetemen: a Scopus hegye campus a bölcsészettudományok és a társadalomtudományok; az Edmond J. Safra Campus az egzakt tudományok számára; és az Ein Karem orvosi egyetemen. Más egyetemek a Rehovot mezőgazdaságért, élelmiszerekért, állatorvos-tudományokért és környezettudományi tudományokért felelősek; Beit Dagan állatgyógyászati ​​kórháza; és az Eilat-i Tengerészeti Tudományok Interuniversity Institute-ja. Az egyetem három olyan sportlétesítményt birtokol, amelyek az ország legfejlettebbek, 11 könyvtár, 5 számítógépes központ, 6000 kollégiumi ágy és több tucat tanulási tevékenységet folytatnak a politikára, a társadalomra, a környezetre stb.

Nemzetközi részvétel

73413_48379_LawFaculty-157_2.jpg

A héber egyetem világszerte a világ 100 vezető egyetemének középpontjában helyezkedik el. A diákok száma 23 000 diákból és 65 másik országból származik. Aktívan részt vesz a kutatás és a tanítás nemzetközi együttműködésében. 150 megállapodást írt alá más egyetemekkel közös projektekre és 25, 14 országot érintő diákcserére. Kari tagjai közé tartoznak a fiatal tudósok, akik visszatértek Izraelbe a felsőoktatás vezető felsőoktatási intézményeiről a világ minden tájáról. A Héber Egyetem vezető szerepet tölt be a világ közösségének a mezőgazdaságban, a környezet minőségében és a közegészségügyben bekövetkezett változások kialakításában. A fejlődő országok hallgatói a héber egyetemen fejlett tanulmányokat folytattak és hazatértek hazájukba, hogy alkalmazzák az általuk szerzett ismereteket, és javítsák honfitársaik számára nyújtott szolgáltatások színvonalát. Az egyetem Rothberg nemzetközi iskolája programokat kínál tengerentúli diákok számára. Alumíniumaik közül Natalie Portman színésznő, Thomas Friedman újságíró, Izrael volt indiai nagykövete, Martin Indyk és Daniel Kurtzer.

Szabadalmak és innovációk A Héber Egyetem Yissum Kutatási Fejlesztési Társasága a regisztrált szabadalmak száma a világon a tizenötödik. A Yissum felelős a héber egyetem kutatói és hallgatói által létrehozott technológia és tudományos know-how értékesítéséért. Napjainkig több mint 7000 szabadalmat regisztráltak 2.023 találmány szerint, több mint 600 ilyen szabadalmat forgalmaztak, és a szabadalmak alapján gyártott termékeket évente több mint 2 milliárd dollár értékben értékesítik. A Yissum portfóliójában 72 vállalat található a héber egyetem kutatói által kifejlesztett találmányok alapján. Különösen kiemelkedő fejlesztések közé tartoznak az Alzheimer-betegek és a Doxil kezelésére használt Exelon gyógyszerek petefészekrákban való alkalmazásra; cseresznye paradicsom fajta, különösen hosszú és kiváló eltarthatósági idővel; és a Mobileye, a "számítógép-látás" jármű ütközésjelző és a vezető biztonsági rendszer. Minden fénykép Daniel Hanoch.

Helyszínek

  • Jerusalem

    The Hebrew University of Jerusalem , , Jerusalem

Kérdések