Keystone logo
The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

The Hong Kong Polytechnic University - Department of Logistics and Maritime Studies

Bevezetés

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak a logisztika gyors fejlődésével Hongkongban és a kínai anyaországban, valamint a tehetségek iránti növekvő keresletben, a Hong Kong Polytechnic University (PolyU) 2003. szeptember 1-jén hivatalosan is megalapította a Logisztikai Tanszéket, miután a korábbi Szállítási és Szállítási Tanszéket magába foglalta. Közlekedési Logisztika és a korábbi Menedzsment Tanszék egy része.

2008 szeptemberében a PolyU újabb lépést tett a Department of Logistics and Maritime Studies elnevezésére, hogy jobban tükrözze a minisztérium erősségeit és növekvő portfólióját. Jelenleg a PolyU az egyedüli tengerészeti oktatást nyújtó felsőoktatási szinten Hongkongban.

Minőségi oktatás

A „globális ellátási lánc” és a „nemzetközi szállítási és szállítási logisztika” főbb szakterületeivel a Tanszék átfogó és nemzetközileg elismert tudományos programokat kínál az alapképzéstől a posztgraduális szintig. Az elsődleges cél a rendkívül hatékony logisztikai menedzserek és vezetők nevelése kortárs oktatási anyagok fejlesztésével, valamint innovatív és oktatási módszerek alkalmazásával.

A Tanszék globális ellátási lánc menedzsment, nemzetközi szállítmányozási és szállítási logisztika és műveletirányítás mesterképzései mélyreható ismereteket kínálnak a terület vezetői és szakemberei számára, és megtestesítik az akadémiai elmélet és a szakmai gyakorlat közötti szilárd egyensúlyt. A Nemzetközi Hajózási és Szállítási Logisztikai MSc program például nemcsak a tengerészeti ismereteket fedi le, hanem olyan gyakorlati tárgyakat is, mint a kikötői politika és menedzsment, a hajózási jog és a tengeri biztosítás.

A minisztérium aktívan együttműködik a kínai anyaország felső szintű intézményeivel is. Az egyik ilyen kezdeményezés volt a minőségirányítási mesterképzés zászlóshajója a Zhejiang-i Zhejiang Egyetemmel. A tanszék akadémiai profiljára támaszkodva a program különböző hátterű jelentkezőket vonzott, köztük banki és pénzügyi, vendéglátói és éttermi, építőipari, mérnöki, kormányzati szervek, egészségügy, szálloda, logisztika, merchandising, termelés, ingatlankezelés, közművek, beszerzés területéről. , minőségellenőrzés és tanúsítás, kiskereskedelem, turizmus, kereskedelem, szállítás, raktározás és egyéb szolgáltató iparágak.

Innovatív kutatás

A PolyU hagyományainak megfelelően a Tanszék nagy hangsúlyt fektetett az innovatív kutatásokra különböző területeken, beleértve a tengeri közlekedést, a hajózást, a kikötőket, az ellátási lánc kezelését és a szállítási logisztikát. Az akadémiai munkatársak szigorú kutatási tevékenységet folytattak, amit a kiváló minőségű tudományos folyóiratokban publikált kutatási cikkek növekvő száma is tanúsít.

Az, hogy az egyetem egyes projekteket niche-területként jelölt ki, tovább jelzi a tanszék kiválóságát a kutatási ötletek és tevékenységek terén.

Ipari Együttműködés

A szakmai tehetséggondozást szolgáló logisztikai és tengerészeti oktatás kiválósági központjaként a minisztérium arra is törekszik, hogy kutatási és tanácsadói szolgáltatásokat nyújtson az üzleti szféra számára. Az iparágakkal való szoros együttműködéssel, az alkalmazásokkal és a valós kapcsolatokkal a Tanszék a legmagasabb színvonalú oktatást, kutatást és tanácsadást hozhatja az osztályokba, ami előnyökkel jár az ipar és a közösség egésze számára. Ez az, amit a PolyU tesz különbséget a logisztikában és a tengerészeti oktatásban.

Rangsorok

Egyetemi rangsor:

5. a Times Higher Education Young University Rankings 2022-ben

5. a ShanghaiRanking tudományos tantárgyak globális rangsorában (GRAS) 2021: Menedzsment

6. a QS Top 50 50 alatt 2022-ben

23. a Times Higher Education Asia University Rankings 2021-ben

25. a QS Asia University Rankings 2022-ben

66. a QS World University Rankings 2022-ben

91. a Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022-ben

Kari rangsorok:

1. Hongkongban és 25. az üzleti és gazdasági világban

A Hongkongi Politechnikai Egyetem Üzleti Kara a Legjobb Logisztikai Oktatási Kurzus szolgáltatójának díjat kapott a 2021-es Asian Freight, Logistics and Supply Chain Awards díjon

Osztályok helyezései:

#1 a Tengerészeti Kutatásban a Kínai Egyetemen

1. a PolyU Top 30 Worldwide Maritime School ranglistáján (2016-2020)

1. a Thomson Reuters ISI Web of Science 2019–2021: Szállítási kutatási adatai között

1. a KUBS Worldwide Business Research Rankings™ ranglistáján – Operations Management and Management Science 2010-2019

1. Hongkongban és 9. a The SCM Journal List™ University Rankings 2018-as világranglistáján

2. Hong Kongban és 18. a The SCM Journal List™ University Rankings 2018-2020 világában

14. helyezett az UTD Top 100 Business School kutatási világranglistáján, és 1. az USA-n kívül a termelési és műveletirányítási területen a 2016-2020 közötti időszakban.

A Hong Kong Polytechnic University Logisztikai és Tengerészeti Tanulmányok Tanszékének több professzora a 2022-es P-Rank szerint a legjobb 250 vállalkozás között szerepel.

Beleértve:

#1 Ir professzor, a Gazdasági Kar dékánja, Edwin Cheng

#37 Shuaian Wang professzor

#84 Kee-hung Lai professzor (Mike Lai)

#153 Chi To Ng professzor

#200 Chung Lun Li professzor

Helyszínek

  • Hung Hom

    Room M628, 6/F, Li Ka Shing Tower, , Hung Hom

Kérdések