Keystone logo
The Institute for European Studies

The Institute for European Studies

The Institute for European Studies

Bevezetés

IEE-ULB, Brüsszeli The Institute for European Studies

Az IEE-ULB megszervezése egyedülálló a nemzetközi csapatoknak köszönhetően, az EU intézményekkel való interakció és a tanítás és a kutatás közötti szoros kapcsolat között.

Az IEE-ULB az interdiszciplináris kiválóság központja az oktatásban és a kutatásban. Az európai kérdésekre összpontosít.

Miért van Brüsszelben az Európai Tanulmányok Intézete?

Az 1960-as évek elején a Római Szerződés hatálybalépése után az ULB tudományos hatóságai úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy Európai Tanulmányi Intézetet.

Az IEE-ULB elsősorban négy tudományágat fed le: az európai jogot, a politikatudományt, a közgazdaságtudományt és a történelmet. A kutatás és a tanítás interdiszciplináris központjaként európai szakemberek szakemberei.

Az IEE-ULB - nemzetközi méretekkel rendelkező intézet

Az IEE-ULB-ben az előadók egy tucat országból származnak. A diákok nem kevesebb, mint 30 nemzetiségűek.

A nemzetközi dimenzió még nyilvánvalóbb, amikor kutatóinkat. Az intézet létfontosságú szerepet játszik az európai vagy nemzetközi kutatási hálózatok létrehozásában és koordinálásában.

Egyetem, közel az intézményekhez

Brüsszelben található az IEE-ULB, amely Európa szívében fekszik . Az európai szakértők, magas rangú tisztviselők és döntéshozók részt vesznek az oktatásban, a kutatásban és a nyilvános vitában.

Ezek a szakemberek gyakran az AlumnIEE hálózat részét képezik. Előadást tartanak a hallgatóknak és mentorálást nyújtanak. Találkoznak konferenciákon, nyári iskolákon és szakképzésen.

A képzés, amely fejlődik a kutatásunkkal

Az IEE-ULB biztosítja a kutatási ütemterv és annak tanítási rendelkezései közötti összhangot. A kutatás az európai és európai kihívások felépítésének megfelelően alakul. Ebben a szellemben rendszeresen felülvizsgálják a kurzusokat.

Az IEE-ULB székhelye: Blomme épület

1964-ben az IEE létrehozta központi irodáját egy nagyon különleges villában, a 39 Avenue FD Roosevelt-ben, Ixelles-ben. Az épületet 1926 és 1928 között tervezte Adrien Blomme, egy brüsszeli fő építész. 1990-ben az IEE-ULB kiterjedt a szomszédos villára.

Az IEE-ULB az európai tanulmányok fél évszázados innovációját képviseli. Videónkat kutatóink és tudósaink révén mutatják be.

Az IEE-ULB 3 mandátuma

Az IEE-ULB szerepet játszik Európa helyének meghatározásában a világban. Tevékenységét 3 mandátum köré szervezi: oktatás, kutatás és nyilvános vita.

Az IEE-ULB specifikus jellege 3 mandátumának integrálása. Az elméleti képzés gyakorlatorientált. A tudományos kutatás táplálja a vitát Európa jövőjéről a világban.


Tanítás

Az IEE-ULB számos mesterképzést és szakosított mesterképzést kínál európai tanulmányokban .

Az intézmény együttműködik az ULB partnerek kollégáival:

  • Solvay Brüsszeli Közgazdaságtudományi Kar
  • Filozófiai és Társadalomtudományi Kar
  • Jogi és Kriminológiai Kar

A tanfolyamok célja fegyelmi vagy interdiszciplináris kiválóság biztosítása . Angolul vagy angolul és franciául tanítanak. Ezek tükrözik az európai tanulmányok főbb kutatási irányait. A szakmaiság előmozdítása érdekében a programok ötvözik az elméletet és a gyakorlatot.


Kutatás az IEE-ULB-ben

Megalakulása óta az IEE az európai intézmények kutatásának élvonalába került. Igazolták a " Jean Monnet Centre of Excellence (CEJM)" -t. Ez megerősíti az európai kérdésekkel és kihívásokkal kapcsolatos kutatások minőségét.

Az IEE-ben végzett kutatások körülbelül 4 témát hajtanak végre :

  • Európa mint a szabadságon, a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térség
  • Európa mint a gazdasági és társadalmi szabályozás területe
  • Európa mint normák és értékek közössége
  • Európa a világon


Nyilvános vita

Az IEE-ULB nem egy elszigetelt akadémiai intézet. Ez olyan nyilvános hely, ahol a csere és a vita ösztönzésre kerül. Konferenciák szervezésével és kiadványok terjesztésével az intézet konkrét elméletet kíván felmutatni . Összekapcsolja a kutatókat, a diákokat és a döntéshozókat az európai integrációval kapcsolatos kérdések megvitatására.

Helyszínek

  • Brussels

    39 avenue F.D Roosevelt, 1050, Brussels

Kérdések