Keystone logo
The International Master’s in Advanced Research in Criminology International Master’s in Advanced Research in Criminology (IMARC)
The International Master’s in Advanced Research in Criminology

International Master’s in Advanced Research in Criminology (IMARC)

Rotterdam, Hollandia

2 Years

Angol

Teljes idő

30 Jun 2024

Sep 2024

EUR 2530 / per year *

Az egyetemen

* EGT-n kívüli diákok: 9000 € évente

Bevezetés

The International Master's in Advanced Research in Criminology (IMARC) az egyetlen létező kétéves kriminológiai program a kutatás-orientált kriminológiában, amely a határátlépésre, a biztonságra és a társadalmi igazságosságra összpontosít, és amelyet két különböző európai egyetem kínál. Az IMARC szükségessége abból fakad, hogy a globalizáció, az információ- és tudásáramlás hogyan változtatja meg a bűnözést és a bűnözés elleni védekezést, valamint az EU azon folyamatos erőfeszítéseiből, hogy külső határain belül közös büntetőjogi térséget építsen ki. A nagyszabású szabályos és irreguláris migráció és geopolitikai konfliktusok olyan új kérdéseket vetnek fel, amelyek nemzeti és nemzetközi szereplőket érintenek, és közös nemzetközi megközelítést igényelnek az aktuális európai és világméretű fejleményekhez. Az IMARC olyan magasan képzett, interdiszciplináris és nemzetközi orientációjú kriminológusok iránti igényt céloz meg, akik eredeti és releváns elemzéseket tudnak kínálni, és innovatív, hatékony és etikus megoldásokat dolgoznak ki az akadémiai kutatás, politika és gyakorlat előmozdítása érdekében.

A programban részt vevő egyetemek, az Erasmus University Rotterdam (koordinátor), Kriminológiai Tanszék (Hollandia) és a Genti Egyetem Kriminológiai, Büntetőjogi és Szociális Jogi Tanszék (Belgium), bőséges, bár eltérő kutatási és oktatási szakértelemmel rendelkeznek ezen a területen. a kriminológia, különös tekintettel a határátlépésre, a biztonságra és a társadalmi igazságosságra. A program összehozza a tanulást, a kutatást és a gyakorlatot olyan jól megalapozott partnerekkel való együttműködés révén, mint például egyetemek, kormányzati szervek, állami hatóságok, nem kormányzati szervezetek és magánvállalkozások. Az IMARC elősegíti az együttműködést és a párbeszédet a szervezetekkel és a civil társadalommal, ami erősíti a program tudományos és társadalmi jelentőségét, és elősegíti a transzverzális készségek fejlesztését, hozzájárulva ezzel diákjaink foglalkoztathatóságához és állampolgári készségeihez. Az IMARC olyan innovatív, interaktív oktatási módszereket tartalmaz, amelyekben a hallgatók és az oktatók közötti személyes kapcsolat, az informális tanulás és a közösségi média erősségei egyaránt optimalizálva vannak.

The study program in a nutshell

We offer:

  • Kritikai elméleti és gyakorlati perspektívák a határátlépésről, a biztonságról és a társadalmi igazságosságról.
  • Kvalitatív és kvantitatív kriminológiai kutatási ismeretek. A kutatások lebonyolítására a tanterv egy évet szán. Ily módon a program megfelel azoknak a kiváló hallgatóknak a kutatási ambícióinak, akik kutatói pozícióba szeretnének nőni.
  • Kutatási tevékenység, nyitottság arra, hogy reflektáljon az új fejleményekre és a jelenlegi vitákra, és reagáljon a kriminológia, valamint a határok, a biztonság és a társadalmi igazságosság munkaterületére.
  • A program egyesíti a tanulást, a kutatást és a gyakorlatokat a már jól bevált partnerekkel való együttműködés révén, amelyek között kormányok, civil szervezetek, vállalati szereplők és más egyetemek járulnak hozzá diákjaink foglalkoztathatóságához.
  • Nemzetközi konferenciákon való részvétel, évente kétszer más egyetemek hallgatóival (Common Sessions).
  • Lehetősége lesz részt venni egy közös mesterképzésben, amely különös figyelmet szentel a kutatói mobilitásnak és az interkulturális cserének.
  • A közös mesterképzés sikeres elvégzése után kettős diplomát kap: annak az egyetemnek a nemzeti diplomáját, ahol legalább egy szemesztert eltöltött.

Ideális Diákok

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések