
The University of Naples Parthenope
Divat, művészet és élelmiszer-menedzsment mesterképzésNaples, Olaszország
IDŐTARTAM
2 Years
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Oct 2025
TANDÍJ
Tandíj igénylése
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
Bevezetés
A tanulmányi program a divat, a művészet és az élelmiszeripari üzletvitel területén kínál transzverzális kompetenciák elsajátítását. A divat, a művészet és az élelmiszer közismerten Olaszország mérföldkövei az üzleti életben és az olasz gyártás sarokkövei. Ezenkívül szorosan kapcsolódnak a turisztikai iparhoz.
Speciális tartalmának és kurzusszerkezetének köszönhetően a divat-, művészeti és élelmiszer-ipari menedzsment mesterképzés egyedülálló a világon. Olyan tanulási modulokat tartalmaz, amelyek célja az olasz kiválóságot és a "Made In Italy"-t jellemző főbb pontok és közös jellemzők azonosítása, mint például a kreativitás és az innováció, a termékek és a műveletek minősége, valamint a nemzetközi piacokon való siker.
A mesterképzés célja olyan szakértők - vállalkozók, vezetők, menedzserek, tanácsadók - képzése, akik képesek a divat, a művészet és az élelmiszeripar területén működő vállalatok és ügynökségek támogatására nemzetközi kontextusban. A program olyan szakembereket készít fel, akik jártasak a döntéshozatali folyamatokban, az operatív menedzsmentben és a növekedési stratégiákban az erősen innovációra és minőségre orientált cégek számára, elősegítve a turizmus és a divat, a művészet és az élelmiszeripar közötti szinergiákat.
Tanfolyami lehetőségek
A mesterképzés a divat, a művészet és az élelmiszeripar versenyszférájában keletkezett hiányt pótolja. A közös jellemzők, a közös sikertényezők és a hasonló üzleti modellek feltárásával nagyfokú jellemzést, eredetiséget és működési relevanciát mutat. A végzettek képesek lesznek támogatni a vállalatokat a döntéshozatali folyamatokban, a működésirányításban és a nemzetközi piacokon megvalósuló növekedési stratégiákban.
Képtár
Belépők
A program eredménye
A divat-, művészet- és élelmiszer-menedzsment szakon végzett diplomások magasan specializált szakértelmet szereznek
értékes a divat, a művészet és a magas hozzáadott értékű agrár-élelmiszeripari vállalkozások területén működő vállalatoknál dolgozni, és ismereteket szerezni a divat, a művészet és az élelmiszeripar közötti szennyeződésekről, kondicionálásokról és szinergiákról.
A modulok számos tantárgyat tartalmaznak majd, mint például az üzleti élet, a menedzsment, a közgazdaságtan, a statisztika és a stratégiai menedzsmenthez kapcsolódó jogi területek, az innováció gazdaságtana, az iparpolitika, a szervezés, a márkaépítés, a digitális marketing, az üzleti adatelemzés, a vállalati pénzügyek, a teljesítménymérés, a működési és minőségellenőrzés, a nemzetközi üzleti jog, valamint az üzlettörténet a divat, a művészet és az élelmiszeripar kulcsfontosságú kérdései kapcsán.
Karrierlehetőségek
A mesterképzés célja, hogy szakértőket – vállalkozókat, vezetőket, menedzsereket, tanácsadókat – képezzen, akik képesek támogatni a divat, a művészet és az élelmiszeripar területén működő vállalatokat és ügynökségeket nemzetközi kontextusban. A program olyan szakembereket készít fel, akik jártasak a döntéshozatali folyamatokban, a működésirányításban és a növekedési stratégiákban az innovációra és a minőségre orientált vállalatok számára, elősegítve a turizmus és a divat, a művészet és az élelmiszeripar közötti szinergiákat.
Professzionális profilok
- Vállalkozó
- Végrehajtó
- Menedzser
- Tanácsadó a divat, a művészet és az élelmiszeripar területén