Keystone logo
© University of Southampton
The University of Southampton

The University of Southampton

The University of Southampton

Bevezetés

The University of Southampton a 78. helyen áll a QS World University Rankings 2023-ban, és az Egyesült Királyság legjobb 20 egyeteme között van (The Complete University Guide 2024). The University of Southampton a kutatásintenzív egyetemek rangos Russell-csoportjának egyik alapító tagja. Több mint 300 fokos kurzus áll rendelkezésre Southampton diákjai számára. Évente mintegy 400 gyakornoki lehetőséget is kínál, hogy a hallgatók megfelelő gyakorlati ismereteket szerezzenek. Az egyetemen kiemelkedő oktatók dolgoznak, akik gyakran vezető szerepet töltenek be saját szakterületükön, biztosítva, hogy a hallgatók tájékozódjanak a legújabb kutatási fejleményekről. Globális egyetem lévén széles látókörrel és hallgatóközpontú hozzáállással, több mint 10 000 nemzetközi diák tanul az egyetemen több mint 130 országból.

Csatlakozzon The University of Southampton munkatársaiból, hallgatóiból és kutatóiból álló közösségünkhöz. A világ 100 legjobb egyetemeként szakértő akadémikusaink és tanulmányi lehetőségeink széles skálája segít elérni céljait.

Campus jellemzői

Fedezze fel campusainkat

5, egymással szorosan összefüggő campusunk van Southampton városában, 1 a közeli Winchester városában és 1 a malajziai Iskandar Puteri városában.

Ahol tanulni fogsz

A mi egyetemeinken tartanak előadásokat és órákat. Minden campus kapcsolódó tantárgyak közössége, tanulóterekkel, könyvtárakkal, kávézókkal és éttermekkel. Néhányuk edzőteremmel és sportolási lehetőségekkel is rendelkezik. Nem számít, melyik egyetemen folyik tanulmányai, bármelyik egyetemen használhatja a létesítményeket.

Highfield Campus

Highfield a legrégebbi és legnagyobb campusunk, amely Southampton Common közelében található. Egyetemünk akadémiai szíve, ahol társadalmi események, sportlétesítmények és Diákszövetségünk zajlik.

Boldrewood Innovációs Campus

A Southampton Common zöldterületei közelében található Boldrewood Campus a legújabb campusunk. Ez ad otthont mérnöki és tengerészeti mérnöki tanfolyamainknak, és számos világszínvonalú vizsgáló- és kutatólaboratóriummal rendelkezik.

Avenue Campus

Csak pár percre a Southampton Common zöld területeitől, az Avenue Campus az a hely, ahol bölcsészkurzusainkat oktatják.

University of Southampton Malajzia

Ez az egyetem üzleti és mérnöki diplomákat kínál a hallgatóknak, osztott tanulmányokkal Malajziában és az Egyesült Királyságban.

  Belépők

  Alkalmazás lépései

  Az egyetemre való jelentkezés izgalmas időszak, rengeteg gondolkodnivalóval. Ezt szem előtt tartva hoztuk létre ezeket a lépéseket útmutatóként a folyamat egyszerűsítésére.

  1. lépés: A legfontosabb dátumok és határidők

  2023 szeptemberétől

  2022. szeptember 6.:

  Ettől a dátumtól kezdve benyújthatja jelentkezéseit az UCAS-hoz a 2023-as belépéshez.

  2022. október 15. - Orvosi tanfolyamok:

  Az orvostanfolyamokra október 15-ig kell benyújtani minden jelentkezést.

  Október 15. után jelentkező jelentkezését nem vesszük figyelembe. Az orvosi kurzusok esetében a jelentkezés előtt teljesítenie kell az egyetemi klinikai alkalmassági tesztet (UCAT).

  2023. január 25. - a többi tanfolyam többsége:

  Ez az „egyenlő megfontolás” határideje a legtöbb alapképzési kurzus esetében.

  Ha január 25. után jelentkezik, előfordulhat, hogy nem tudjuk elbírálni jelentkezését.

  2023. június 30. – Az összes új UCAS 2023-as jelentkezés végső határideje

  Ha ezen határidő után jelentkezik a 2023-as évre, automatikusan bekerül az elszámolásba.

  2. lépés: Jelentkezés előtt

  Győződjön meg arról, hogy a tanfolyam megfelelő-e az Ön számára.

  Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a tanfolyam megfelelő-e az Ön számára. Tekintse át a kurzus részleteit, és ne féljen felvenni a kapcsolatot a karral, ha kérdése van, mindig szívesen segítünk.

  Belépési feltételek és végzettség

  Fontos, hogy ellenőrizze, hogy képesítését elfogadták-e, és osztályzatai megfelelnek-e a kurzusfelvételi követelményeknek. Ha Ön nemzetközi hallgató, kérjük, jelentkezés előtt ellenőrizze az angol nyelvi követelményeket is.

  3. lépés: Felkészülés a jelentkezésre

  UCAS információ

  Amikor az UCAS-on keresztül jelentkezik, meg kell adnia az intézmény nevét, számát és a tanfolyam kódját. Az UCAS információk készenléte felgyorsítja a dolgokat:

  • kódnevünk SOTON

  • számunk S27

  • A kurzus kódja megtalálható a kurzus oldalán a "Tanfolyam tényei" alatt

  • a jelentkezési díj 27 GBP, ha egynél több egyetemre vagy tanulmányi programra jelentkezik

  • a díj 22,50 GBP, ha csak egy képzési programra jelentkezik egy intézményben

  4. lépés: Jelentkezés és válaszidő

  Pályázat benyújtása

  Minden egyetemi pályázónak, beleértve a nemzetközi hallgatókat is, online kell jelentkeznie az UCAS-nál. Miután jelentkezett, az UCAS visszaigazoló e-mailt küld, és továbbítja nekünk. Tájékoztatjuk, hogy jelentkezése megérkezett és feldolgozás alatt áll.

  Pályázati válasz

  Célunk, hogy kérelmét két-hat héten belül feldolgozzuk, de ez attól függ, hogy mikor nyújtja be. A januárban, különösen az UCAS egyenlő elbírálási határideje közelében benyújtott kérelmek feldolgozása lényegesen tovább tarthat az akkor beérkezett nagy mennyiség miatt.

  5. lépés: Mi történik ezután?

  Miután jelentkeztél

  A kurzustól és az évszaktól függően, a jelentkezés után, vagy ha tanulmányi ajánlatot kap, meghívót küldünk a Jelentkezői Látogatási Napra*. Ez lehetővé teszi, hogy beszéljen akadémikusokkal, és bejárja azokat a laborokat, stúdiókat és előadótermeket, ahol tanulni fog.

  Egyes tárgyak esetében előfordulhat, hogy interjún kell részt vennie. Ha ez a helyzet, a kar közvetlenül felveszi Önnel a kapcsolatot.

  Vízumkövetelmények

  A diákvízumot egy adott intézményben meghatározott tanulmányi programra adják ki. A diákvízumhoz olyan feltételek tartoznak, amelyeket a hallgatóknak be kell tartaniuk. A diákvízum feltételeinek megszegése bevándorlási bűncselekmény.

  A feltételek a következők:

  • Tanulmány – csak azon a programon szabad tanulni, amelyet kiállítottak, kivéve az engedélyezett programmódosításokat (amit jelenteni kell az UKVI-nek)
  • Munkakörülmények - megengedett munkaidő és az elvégezhető munkatípusokra vonatkozó korlátozások
  • Közpénz – semmiféle közpénzre nem tarthat igényt

  A diákvízummal rendelkező CAS-t támogató diákoknak ezenkívül:

  • Fejezze be a beiratkozást a tanuláshoz való jog ellenőrzésével
  • Teljes mértékben vegyenek részt tanulmányi programjukban, és vegyenek részt az egyetemen végzett összes tanulási tevékenységben
  • Tartsa naprakészen elérhetőségeit (cím, telefon, személyes e-mail)
  • Tájékoztassa az Egyetemet a bevándorlási státuszában bekövetkezett bármilyen változásról

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Sokféleképpen kaphat segítséget a tanulás költségeihez. Lehetőségei attól függnek, hogy milyen típusú hallgató, milyen kurzust tanul és honnan származik.

  A Southampton egyetemi hallgatóinak számos módja van tanulmányaik és megélhetési költségeik finanszírozására. Pénzügyi támogatás a kormánytól és az egyetemtől érhető el.

  Posztgraduális hallgatók finanszírozása

  A Southampton posztgraduális hallgatóinak számos módja van tanulmányaik és megélhetési költségeik finanszírozására. Pénzügyi támogatás elérhető a kormánytól, az egyetemtől és külső szervezetektől.

  Finanszírozás nemzetközi hallgatók számára

  A nemzetközi hallgatók eltérő díjat fizetnek, mint az Egyesült Királyságból vagy az EU-ból érkezők. Különféle szervezetektől kaphat segítséget tanulmányai finanszírozásához. Az Ön rendelkezésére álló lehetőségek attól függnek, hogy Ön egyetemi vagy posztgraduális hallgató.

  Ösztöndíjak, díjak és finanszírozási lehetőségek

  Ösztöndíjak, jutalmak és kölcsönök segíthetnek fedezni a Southamptonban végzett tanulmányok költségeinek egy részét vagy egészét. Ezeket az egyetemmel együttműködve, az Ön kormánya vagy egy külső szervezet ajánlhatja fel.

  Az elérhető lehetőségek attól függnek, hogy honnan származol, és mit szeretnél tanulni. Előfordulhat, hogy ezek egy részét vissza kell fizetnie, és néhányhoz feltételek is kapcsolódhatnak.

  Öregdiák statisztika

  Rangsorok

  16. a The Times és a Sunday Times Good University Guide 2022-ben; 15. a Complete University Guide 2022-ben, 18 tantárgy a legjobb 10-ben.

  78. a QS World University Rankings-on (2023)

  A Guardian University Guide 2022, az építőmérnöki, valamint az elektromos és elektronikai mérnökök első számú rangsora, és összesen 7 tantárgyunk az első 10 között.

  Ezzel a rangsorral a legjobb brit egyetem Malajziában vagyunk.

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Highfield

   University Road, SO17 1BJ, Highfield

  • Winchester

   Park Avenue, SO23 8DL, Winchester

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések