Keystone logo
© Walakte
Toulouse INP

Toulouse INP

Toulouse INP

Bevezetés

A Toulouse INP egy francia mérnöki iskola, amely híres a szigorú tudományos képzést a mérnöki gyakorlati képzéssel ötvöző mérnöki programjainak minőségéről. Szorosan együttműködik az üzleti világgal, és magas színvonalú kutatásokat folytat az alapkutatástól a technológiaátadásig, miközben figyelembe veszi a 21. század legfontosabb társadalmi kérdéseit.

A toulouse-i INP (Institut National Polytechnique) hat mérnöki iskolából áll, amelyeket 17 kutatólaboratórium támogat.

Az intézet mérnöki diplomákat, mesterfokozatokat és PhD-fokozatokat ad ki.

Mi az a Master of Science?

A tudományos mesterszakok a francia felsőoktatási minisztérium vagy a "Conference des Grandes Écoles" által akkreditált diplomák, amely ezt a védjegyet a mérnöki iskoláknak adományozta. A Master of Science nemzetközileg elismert, és PhD-képzéshez vagy ipari vállalatoknál való elhelyezkedéshez vezethet.

A mesterképzés 2 éves, nappali tagozatos program. Általában olyan egyetemi hallgatóknak szól, akik már rendelkeznek alapdiplomával. Az előadások konkrét tudományos és műszaki területekre összpontosítanak.

Statisztika

Kar

 • 6 mérnökiskola
 • 6600 diák
 • 23%-a külföldi hallgató
 • Több mint 100 különböző nemzetiség

Kutatás

 • 17 labor
 • 670 tanár kutató
 • Évente 150 PhD-t adnak le, 45%-a külföldi hallgató

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Toulouse INP ösztöndíjakat kínál a díjak csökkentésével .

  A hallgatók különböző ösztöndíjprogramokra pályázhatnak (állami ösztöndíjak, európai hallgatói mobilitási programok, francia Eiffel és francia nagykövetségek ösztöndíjprogramjai, valamint magánalapítványok és cégek képzési támogatási programjai).

  Rangsorok

  U-Multirank 2020

  Toulouse INP szerte a világon a legjobb teljesítményt mutatja különböző mutatókban, összességében 15 „A” pontszámot ért el a legutóbbi U-Multirank 2020-ban. Emellett intézményi szinten az ötödik pontszámot kapta Franciaországban.

  CWTS Leiden Rangsor

  Toulouse INP nemzetközileg elismert tudományos kutatásának minősége miatt, és szerepel a leideni rangsorban, amely a nemzetközi szinten a legjobb 1200 egyetemet sorolja fel. Toulouse INP a fizikai és mérnöki tudományok, az élet- és földtudományok, az orvosbiológiai és egészségügyi tudományok, valamint a matematika és számítástechnika témájú tudományos produkcióiért ismerik el.

  CWUR-rangsor 2020–2021

  A Center for World University Ranking (CWUR) 2012 óta számos szempont alapján rangsorolja az egyetemeket világszerte: az oktatás minősége, a legnagyobb nemzetközi cégek és intézmények felelős pozícióiba kerülő öregdiákok száma, az egyetemek minősége. a kapott kitüntetések és végül a kutatás minősége szerint. Az egészet 100-as osztályzattal közölték. Körülbelül 20 000 egyetemet minősítettek világszerte. Ebben a rangsorban Toulouse INP nemzetközi szinten a 624., országos szinten pedig a 29. helyen áll.

  2021-es sanghaji ranglista

  A sanghaji rangsor a világ legjobb felsőoktatási intézményeit sorolja fel kutatási szempontból. Tudományos területek szerint osztályoz 93 ország 4000 egyeteme és iskola közül 1800-at. Ez a rangsor főként a kutatásra összpontosít, és figyelembe veszi a tudományos publikációkat és különösen a saját területükön idézett cikkeket, valamint a kutatókhoz kapcsolódó díjakat és díjakat.

  Toulouse INP 12 kategóriába sorolható: Földtudományok, Ökológia, Mechanika, Folyamattudományok, Anyagtudományok, Energetika, Környezettudományok és mérnöki tudományok, Vízmérnökök, Agrár-élelmiszer- és élelmiszeripar, Kohászati mérnöki tudományok, Élettudományok és Állategészségügy.

  Miért érdemes a Toulouse INP egyetemen tanulni?

  Ideális helyen, egy olyan régióban található, ahol az ipar és a kutatási világ szorosan összekapcsolódik, Toulouse INP garantálja minden hallgató számára a minőségi képzést, a vállalatok speciális igényeihez igazodó kurzusok széles választékát és a gyors szakmai integrációt.

  Helyszínek

  • Toulouse

   6 Allée Emile Monso, BP 34038 Toulouse cedex 4 , BP 34038, Toulouse

  Kérdések