Keystone logo
Tufts University - Graduate School of Arts and Sciences MFA a stúdió művészetében
Tufts University - Graduate School of Arts and Sciences

MFA a stúdió művészetében

Medford, Amerikai Egyesült Államok

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 48 896 / per year *

Az egyetemen

* két évig tandíjat kell fizetni

Bevezetés

A Tufts Egyetem Szépművészeti Múzeumának Iskolája által kínált Master of Fine Arts in Studio Art szigorú interdiszciplináris program, amely felkészíti a végzős hallgatókat a művészi innováción és kreativitáson alapuló professzionális művészi karrierre. A stúdió tananyaga a gyakorlati és kritikai készségeket integrálja a különböző médiumok és tudományágak között. Az MFA program hangsúlyozza az intenzív és haladó egyéni stúdiógyakorlatot, a kreatív együttműködéseket, a mentorálást és a szigorú tudományos diskurzust.

Tudományos megközelítés

A Tufts-i SMFA-n részt vevő mesterszintű végzős hallgatók haladó szakmai kompetenciákat fejlesztenek a vizuális művészetekben, beleértve a jelenlegi és történelmi kérdések megértését is; ezen eszmék és a tágabb világeszmék kapcsolata; ötleteket és elméleteket tartalmazó munkacsoport kialakítása; és ennek a munkának a megvalósítása egy szakdolgozat kiállításon. Hangsúlyt helyeznek a szakmai gyakorlatra is, vagyis a karrier fejlesztéséhez és fenntartásához szükséges készségekre.

MFA tanfolyam

A Tufts Egyetem SMFA-ja a Studio Art-ban egy kétéves, 68 kredites képzési program, amelyet a művészeteken keresztüli haladó oktatás interdiszciplináris megközelítése határoz meg. A tantervet hivatásos művészekből és tudósokból álló kar tervezi és hajtja végre.

Stúdió tanfolyamok

Az MFA hallgatói által végzett stúdiókurzusokat érdeklődési körük vezérli. Egyéni mentorálás és szoros tudományos tanácsadás révén továbbfejlesztheti és bővítheti termelési és kutatási készségeit.

A hallgatók felfedezhetik a hagyományos vagy hibrid gyakorlatokat, amelyeket számos hely és erőforrás támogat az egyetemen. Egy fotós vagy festő például dönthet úgy, hogy megvizsgálja, hogyan gazdagíthatná gyakorlatát a grafika, az irodalmi művészetek vagy az animáció.

szemináriumok

Az SMFA-nál töltött idejük során az MFA végzős hallgatói az MFA mentorálási és tanácsadási tanfolyamán vesznek részt. Feltárják és elemzik a kortárs művészet számos témáját, és elkezdik meghatározni kapcsolatukat ezekhez az elképzelésekhez látogató művészelőadások, beszédek, írások, kutatások és előadások révén, saját művészeti gyakorlatuknak megfelelő módon. A hallgatók megtanulnak párbeszédet folytatni szeminárium keretében; kapcsolatokat építenek ki kollégáikkal; és fejlesztik vezetői és elemző készségeiket. Az MFA mentorálási és tanácsadási kurzusa lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy megismerkedjenek csoportjukkal, egymás alkotásaival és kutatási érdeklődési körével. Ezen túlmenően, az MFA végzős hallgatóinak regisztrálniuk kell a Graduate Group Critique-re, ahol szigorúan bírálják munkájukat és társaik munkáját.

Liberális művészetek és tudományok tanfolyamai

Az MFA végzős hallgatói két posztgraduális szintű művészettörténeti vagy vizuális anyagismereti kurzust és két posztgraduális bölcsészettudományi és tudományok választható osztályt vesznek igénybe a fejlett témák széles skálájából. A hallgatókat arra biztatjuk, hogy olyan kurzusokat válasszanak, amelyek relevánsak stúdiógyakorlatuknak.

Kritikák és vélemények

Az MFA hallgatói az első három félév végén részt vesznek a felülvizsgálati testületekben. A Felülvizsgáló Testületek ellenőrző pontként szolgálnak a két év során, hogy felmérjék az előrehaladást, és lehetőséget biztosítsanak a munkájukkal kapcsolatos átgondolt diskurzusra.

Tézis és kiállítás

A második évben az MFA hallgatói dolgozatot dolgoznak ki, és bemutatják az MFA csoportos szakdolgozat kiállításon. Ez a kétéves programjuk betetőzése.

Graduation követelmények

Az MFA hallgatóinak összesen 68 kreditet kell teljesíteniük stúdióművészetben, beleértve a bölcsészettudományi és természettudományi osztályokat. Ez magában foglalja a kötelező MFA mentorálási és tanácsadási tanfolyamot és a Graduate Group Crique-t.

Belépők

Az Iskoláról

Kérdések