Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Bevezetés

TUIASI diákok a legmagasabb szintű műszaki tanulmányokhoz férhetnek hozzá, mivel az egyetem az egyik legjobb az országban és Kelet-Európában. Nagy professzorok, megfelelő kurzusok és új laborok várják Önt.

A 'Gheorghe Asachi' Iaşi Műszaki Egyeteme a legrégebbi hagyománya a mérnöki oktatásnak Romániában. Megalakulása óta a TUIASI kiemelt figyelmet TUIASI a kutatásra, az interdiszciplináris megközelítésre, az innovációra, a tanításra és az elmúlt két évtizedben a nemzetközivé TUIASI . A TUIASI kutatási, oktatási és technológiatranszfer tevékenységének középpontjában mindig a mi célunk, hogy a környező emberek számára "technológiát" TUIASI . Ez a cél az egyetem folyamatos kiépítését és fejlesztését tette lehetővé. Jelenleg 13 000 hallgatója, 23 kutatási és kiválósági központja és 8 kutatócsoportja és akkreditált kutatási laborja van. TUIASI több mint 303 Erasmus-megállapodást írt alá 25 országgal, így a világ minden tájáról érkező emberekkel találkozhat. És tudtad, hogy az Egyetem könyvtára a világ egyik legszebb könyvtára, versenyez a dublini Trinity College Könyvtár és a Francia Nemzeti Könyvtár szerelmeseivel?

Az egyetem középpontjában a tanulók oktatási igényei állnak, folyamatosan fejlesztve létesítményeit és tanterveit, hogy megfeleljenek a munkaterület állandóan változó igényeinek. TUIASI szoros kapcsolatokkal rendelkezik a nemzeti és nemzetközi vállalkozásokkal, a nagyvállalatok, mint a Microsoft, a Delphi, a Continental, az Amazon és sokan mások voltak a Műszaki Egyetem hallgatói és az alumni gyakran gyakornokok vagy alkalmazottak.

karok

 • Az Automatikus Irányítás és Számítástechnikai Kar
 • "Cristofor Simionescu" Vegyészmérnöki és Környezetvédelmi Kar
 • Építőmérnöki és Épületgépészeti Kar
 • Gépgyártási és ipari irányítási kar
 • Elektronikai, Távközlési és Informatikai Kar
 • Villamosmérnöki Kar
 • A Hidrotechnika, Geodézia és Környezetmérnöki Kar
 • Gépészmérnöki Kar
 • Az Anyagtudományi és Mérnöki Kar
 • „GM Cantacuzino” Építészeti Kar
 • Ipari formatervezési és üzleti menedzsment kar

A TUIASI - a közösség

Az Egyetem nagyon szoros közösség. A diákok, az adminisztratív személyzet és a tanárok rendszeresen találkoznak, és közös projekteken dolgoznak - versenyautók építése, vagy egy román autókerék újraindítása - ARO - érdekes és szórakoztató struktúrák építése, mint például egy spagetti vagy egy karácsonyfaból készült modellépítés különböző 3D formákból áll, és összekapcsolja az erőket, hogy versenyezzenek a nemzetközi matematikai és mérnöki kihívásokban, minden évben hazatérve arany, bronz és ezüstérmet.

Ez az együttműködés kiterjed az egyetemre is - hetente találkozókat tartanak az egyetemen élő diákokkal életmódjuk és lakóhelyük javítása érdekében. A diákok kérésére két új előadóterem került kialakításra, amelyek gyors internetkapcsolattal rendelkeznek, és késő este nyitva állnak, valamint két órás mosóállomáson. Az elmúlt években az egyetemi személyzet intelligens kerékpár-parkolási rendszereken dolgozott, és újjáélesztette az egyetemen és környékén található zöld területeket.

13 diákszövetség van a TUIASI - BEST, AIESEC-ben és egyet mind a 11 karon - a diákok jogainak, az iskolán kívüli és a nem formális tanulás előmozdításáért, és természetesen rengeteg szórakozással. Ezek a szervezetek gyakran számos kulturális és szakmai rendezvényt tartanak, mint például műhelyek, bemutatók, kirándulások és sportversenyek.

Felszerelés

Folyamatosan arra törekszünk, hogy barátságos, kényelmes és biztonságos légkört TUIASI , így a TUIASI hallgatók rendelkezésére állnak a kiváló színvonalú létesítmények széles választéka. Az egyetemen, amely az egyik legnagyobb egyetemi campus Romániában, korszerű tartózkodási csarnokokat, új, megfizethető árú kávézót, tanácsadó központot kínál, ahol a diákok szívesen élvezhetik az új élményeket a személyes fejlődés, a szakmai és önkéntes programok révén. az egyetem, a diákok számára különleges díjakkal rendelkező sportlétesítmények és ingyenes mosodai szolgáltatások a TUIASI diákok számára.

Könyvtár

A TUIASI Könyvtár referencia- és kutatási technikai könyvtáraként TUIASI központi könyvtárral és hat ággal rendelkezik. A világ egyik legszebb részévé vált, és az új technológiát a hagyományos tanulásba és kutatásba integrálja.

A könyvtár mintegy egymillió kötetet archivál a nemzetközi katalógus és indexelési gyakorlat szerint, és támogatja a mérnöki és technológiai, tudományos, közgazdasági és jogtudományi témák széles körét.

Szállás és kávézó

Mint a legtöbb román diák, aki az ország különböző régióiból érkezett, és sok külföldi diák, úgy dönthet, hogy egyetemen él. Az egyetemi szállás 21 dorms-ot jelent a Tudor Vladimirescu diáktáborban, 8000 helyen. Továbbá van egy új és modern kávézó, ahol olcsó ételeket fogyaszthat.

Egészségügyi ellátás

A Hallgatói Egészségügyi Szolgálat (Policlinica Studenţească) teljes körű orvosi szolgáltatásokat kínál a diákoknak, és az egyetemen található. Minden nemzetközi hallgató ingyenes konzultációt kap az orvosoktól és a kórházi kezeléstől.

Város, egyetem és hallgatói élet

Tanulni fogsz Iașiban, Moldova szívében és Románia egyik legforgalmasabb, legforgalmasabb városában. Félelmetes helyek, ízletes helyi ételek és nagyszerű éjszakai élet, amiben azonnal beleszeretsz. A Tudor Vladimirescu-ban fogsz élni, egy 8000 diáktáborban, ami olyan, mint egy kis város a városban. A campuson mindent megtalálsz, amire szüksége van: étkezde nagyszerű és hihetetlenül olcsó ételekkel, modern edzőteremmel, játékterekkel, kávézókkal, bárokkal, klubokkal, megnevezed! A dorms sétatávolságra van az Iulius bevásárlóközponttól (üzletek, éttermek, 3D-s mozi stb.), Valamint a város legújabb üzleti és bevásárlóközpontja, Palas.

Egyébként tudta, hogy Romániában Európában a legjobb internet-sebesség? A világ első kontinensén és 10. helyen áll. Tartson kapcsolatot a barátokkal és a családdal, és soha ne hagyjon ki egy Facebook-posztot, egy Instagram-képet vagy egy csipogást az egyetemen.

Szabadidő és sport

Az élet, mint a TUIASI hallgató nem mind a munka, a tanfolyamok és a kutatás. Az egészséges életmód élményét sport- és szabadidős létesítmények révén támogatjuk, két modern és teljesen felszerelt tornatermet, hat játékteret, fitnesz- és aerob központot, valamint olyan helyet, ahol foci, röplabda és kosárlabda játszható.

Helyszínek

 • Iași

  Bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron 67, 700050, Iași

  Kérdések