Keystone logo
Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Tallinn University of Technology

Bevezetés

TALTECH - AHOL A FENNTARTHATÓ DIGITÁLIS JÖVŐ KÉSZÜL!

Miért a TalTech?

JÓ HÍRNÉV ÉS NEMZETKÖZI TANULMÁNYI TAPASZTALAT

● Az 1918-ban alapított TalTech kb. 9000 hallgatóval (10% nemzetközi) rendelkezik, így a a legnagyobb és az egyik nemzetközi egyetem a fővárosban.

A világ egyetemeinek első 3%-ában (QS World University Rankings) és az első 2%-ban szerepel, olyan speciális területeken, mint a mérnöki, technológiai és üzleti adminisztráció.

● A EuroTeQ-hálózatban való tagság lehetővé teszi hallgatóink számára, hogy Európa-szerte más, magasan jegyzett technológiai egyetemek kurzusaihoz is hozzáférjenek.

EGYEDI PROGRAMOK ÉS GYAKORLATI TANULMÁNYOK

● Az egyedülálló és nemzetközileg elismert programok és a modern tanulási környezet a munkaerőpiac legújabb igényeihez igazított tanterveket hoz létre. Aktívan bevonjuk a magánszektor tapasztalt szakembereit a folyamatba.

● A TalTech-nél a kihívásalapú tanulást valósítjuk meg, valós problémákat oldunk meg, és a mai dinamikus világban szükséges készségeket fejlesztjük.

Modern laboratóriumok és létesítmények várják a diákokat zöld és intelligens campusunkon. Itt naponta tesztelik és alkalmazzák a legmodernebb technológiákat. Kampuszunk több mint 50 csúcstechnológiai vállalatnak is otthont ad.

ÉLÉNK DIÁKÉLET ÉS SPORTKÖZÖSSÉG

● A TalTech jól ismert aktív diákéletéről, közel 40 különböző diákszervezettel, amelyek a műholdépítéstől a nagy rendezvények szervezéséig mindenben részt vesznek. Minden diáknak lehetősége van arra, hogy felfedezze szenvedélyét, és értékes tapasztalatokat szerezzen egy vállalkozás vagy projekt irányításának megtanulásában.

Világszínvonalú sportlétesítmények és egy élénk sportközösség járul hozzá a hallgatók gazdagabbá tételéhez.

● Kiterjedt és aktív öregdiák közösségünk több mint 70 000 végzős diákkal világszerte fokozza a tanulmányi utat, értékes kapcsolatokat kínál, és ígéretes jövőbeli kilátásokat nyit minden TalTech hallgató számára.


TANULMÁNYOK A TALTECH-NÉL:

A TalTech a 4 alapképzési és 12 mesterképzési programot kínál (angol nyelven) a következő területeken:

● Információs technológiák (beleértve a kiberbiztonságot és az e-kormányzást)

● Üzleti és irányítás (beleértve az MBA-t, a jogot és a technológiai irányítást)

● Mérnöki tevékenység

● Tengeri tudományok

Minden program nemzetközileg elismert és magas színvonalú oktatást nyújt az elmélyült tanulmányok és a kreatív laboratóriumok kombinálásával. Így a legjobb gyakorlati tapasztalatokat szerezheted meg az oktatásodhoz és a karrieredhez.

Az EU/EGT-állampolgárok tanulmányai a tandíjmentes (kivéve a School of Business and Governance). Ezenkívül számos ösztöndíj áll rendelkezésre. A TalTech Fejlesztési Alap 2024 rekordösszegű, félmillió eurós támogatást oszt ki hallgatóink tanulmányainak támogatására.

Rangsorok

Az 1918-ban alapított TalTech a világ legjobb egyetemeinek 3%-a közé tartozik (QS World University Rankings). Ez az egyetlen műszaki egyetem Észtországban, és körülbelül 10 000 hallgatót ad, akiknek 14%-a több mint 100 különböző országból származó nemzetközi hallgató.

Belépők

Admission start and deadlines

 • 2024. február 1. – Megnyílik a felvétel
 • 2024. április 1. – Jelentkezési határidő nem uniós állampolgárok számára
 • 2024. május 1. – Jelentkezési határidő az OECD-tagállamok, Grúzia, Ukrajna állampolgárai, valamint azon nem EU-tagjelöltek számára, akik jogi alapon tartózkodnak Észtországban
 • 2024. június 1. – Jelentkezési határidő EU/EGT-országok és Svájc állampolgárai számára
 • 2024. augusztus 1. – Jelentkezési határidő a School of Business and Governance programjaira jelentkező finn, lett és litván állampolgárok számára

Campus jellemzői

Kollégiumaink összesen mintegy 2200 szálláshellyel rendelkeznek. Épületeink többsége a TalTech kampuszon, az egyetem épületének közvetlen közelében található. A kollégiumok a legjobb szállást kínálják tanulmányai ideje alatt! Kollégiumaink többsége egyetemi épületek közelében található, mindössze 5-7 percnyi sétára.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  A TalTech számos ösztöndíjat kínál az EU-ból, az EGT-ből és kívülről érkező nemzetközi hallgatók számára, akik alap- és mesterképzésüket Tallinn University of Technology szeretnék elvégezni. Az EU/EGT állampolgárok mentesülnek a tandíj fizetése alól, ha felvételt nyernek bármely mérnöki, informatikai vagy tudományos programra. Minden angol nyelvű alapképzésre jelentkező állampolgár számos tandíjmentességi és teljesítményösztöndíjra, valamint a nemzetközi tantárgyi érettségi olimpiák érmeseinek járó ösztöndíjra jogosult. A mesterképzésre jelentkezők számos tandíjmentességi és teljesítményösztöndíjra, valamint észt nemzeti ösztöndíjra is jogosultak. Az észt külügyminisztérium ösztöndíjat is kínál bizonyos angol nyelvű mesterképzésekre jelentkezőknek.

  Az ösztöndíjakkal kapcsolatos további információkért látogassa meg az egyetem weboldalát.

  Campus élet és felszereltség

  A TalTech hallgatói tanácsadási szolgáltatásokat nyújt, hogy segítse a hallgatókat abban, hogy sikeresek legyenek tanulmányaik során. A központ tájékoztatást, tanácsadást, képzést, konzultációt, együttműködést, valamint pályaválasztási és pszichológiai tanácsadást kínál a tanulási és személyes nehézségekkel küzdő hallgatók támogatása érdekében. A TalTech könyvtár az egyetemi campus központjában található, így kényelmes helyszínt biztosít a tanuláshoz és az előadások közötti pihenéshez. Ötszáz különféle olvasó- és tanulóhelyet kínál, és minden emeleten számítógépet biztosít felhasználóinak. Az egyetemen nyomtatási, másolási és szkennelési szolgáltatások, valamint bankautomata, szekrények, önkiszolgáló mosoda, kávézók és étkezdék is találhatók.

  A TalTech minden karának saját diáktanácsa van. A hallgatói önkormányzatok kiállnak a tantestületükben tanuló hallgatók jólétéért, és folyamatosan tájékoztatják őket, biztosítva, hogy minden év emlékezetes legyen. Aktív kapcsolatban állnak a dékáni hivatalokkal, rendezvényeket szerveznek a hallgatóknak. A TalTech hallgatóinak nem kell a városközpontba menniük szórakozásért. Helyette a TalTech Diákházban találják meg! A diákház jó hely a szabadidő eltöltésére, tanulásra, vagy akár szobát is bérelhetsz különböző alkalmakra. Szobáink konferenciák, workshopok, bulik vagy összejövetelek lebonyolítására, tanulásra, csoportmunkára szolgálnak. A híres diákrendezvények közé tartozik: nemzetközi vacsora, nyitóbál, nyári játékok és még sok más. Számos helyi és nemzetközi szervezet is elérhető a hallgatók számára. Köztük: ESN, AEGEE, BEST, Formula Student Team, Marketing Club, Robotics Club, Debate Society és még sok más.

  Felvételi feltételek a programra

  Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

  Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

  Helyszínek

  • Tallinn

   Tallinn University of Technology, Ehitajate tee 5, 19086, Tallinn

  Kérdések