Keystone logo
University of Antwerp

University of Antwerp

University of Antwerp

Bevezetés

Egyetemünk Antwerpen városában található, Belgium és Európa szívében. Antwerpen kikötője a világ egyik legnagyobb kikötője. Antwerpen városa nem csupán egy ókori középkori és barokk város, tele történelemmel. Ez egy nyüzsgő metropolisz is élénk társadalmi színtérrel, lenyűgöző építészettel és kulturális kontrasztokkal. Több mint 170 nemzetiség él itt, több mint New Yorkban! Ez a kozmopolita hangulat az University of Antwerp is tükröződik.

Az első osztályú kutatás és oktatás az University of Antwerp csodálatos hellyé teszi a tanuláshoz és a munkához. Támogatjuk a kapcsolatot a kutatás és az oktatás között. Küldetésünk kulcsa a nemzetközivé válás. Nem véletlen, hogy az University of Antwerp partnere egy igen ígéretes európai egyetemi hálózatnak, a Young Universities for the Future of Europe www.YUFE.eu.

Az University of Antwerp több mint 20 000 diákja otthona, és büszke arra, hogy emberi léptékben működik. Tantestületünk és munkatársaink négy egyetemünk egyikén várják Önt a csúcsminőségű infrastruktúrában. Amíg itt tartózkodik, várja Önt, hogy élvezze pezsgő kulturális programjainkat, sportlétesítményeinket és sok más elérhető diákszolgáltatásunkat.

karok

 • Alkalmazott technika
 • Arts
 • Üzleti és közgazdasági
 • Design Sciences
 • Törvény
 • Orvostudomány és egészségtudományok
 • Gyógyszerészeti, orvosbiológiai és állatgyógyászati tudományok
 • Tudomány
 • Társadalomtudományok

Az University of Antwerp 17 intézetet és központot is számlál, köztük a Fejlesztéspolitikai Intézetet (IOB). 15 kiválósági központja is van.

Statisztika

Tények és számok

 • 23 202 diák (17,5% külföldről, 127 nemzetiség)
 • 2339 PhD. hallgatók
 • Évente 280 PhD védés
 • Évente 4420 tudományos publikáció
 • 6974 alkalmazott (23% külföldről, 134 nemzetiség)
 • 918 professzor
 • 501 asszisztens
 • 3639 kutató
 • 1633 adminisztratív és műszaki személyzet
 • 80 000+ öregdiák
 • 4 kampusz Antwerpenben

  Campus jellemzői

  The University of Antwerp has more than eighty buildings spread out over four campuses. Depending on your choice of study, you will end up either in the city centre or in the green outskirts.

  Az egyetemnek nincs kollégiuma az egyetemen, de a közelben viszonylag könnyű diákszállást találni. A magánpiacon nagy a diáklakás kínálata. Azt tanácsoljuk, hogy a „Kotweb”-en keresztül keressen diákszállást. És ha kérdése van, Nemzetközi Lakásügyi Irodánk készséggel áll rendelkezésére.

   Belépők

   Szeretnél beiratkozni az University of Antwerp akadémiai programjába? Számos felvételi követelményt kell teljesítenie. Tekintse meg a felvételi feltételeinkkel és a jelentkezési eljárásunkkal kapcsolatos összes információt weboldalunkon.

   Vízumkövetelmények

   A vízum az a dokumentum, amely feljogosítja az országba való belépésre. Belgiumba érkezéskor tartózkodási engedélyt vagy jelenléti nyilatkozatot kell kérnie a lakóhelye szerinti önkormányzati hivatalban. Tekintse meg weboldalunkon az antwerpeni tartózkodáshoz szükséges vízummal, tartózkodási engedéllyel és munkavállalási engedéllyel kapcsolatos összes információt.

   Ösztöndíjak és finanszírozás

   The University of Antwerp directly participates in the selection process of certain scholarship programmes (Scholarships with UAntwerp participation). In addition students can also check if they are eligible for external funding opportunities (External scholarships). Scholarships are available for Bachelor, Master, PhD or for shorter stay programmes.

   Do check with the Belgian embassy in your country whether they have any funding options.

   Note that the tuition fee for most of UAntwerp's study programmes is reasonable when compared internationally. The cost of living for students in Belgium is about €16,000 per year.

   More information is on our website.

   Az University of Antwerp tandíj-kedvezményeket kínál egyfajta ösztöndíjként a bizonyított tudományos kiválósággal rendelkező nemzetközi, nem EU-s hallgatók számára. Ez a mentesség a tanévenkénti 5800 euróról 3100 euróra csökkenti a díjat. Emellett a flamand oktatási minisztérium versenyképes Master Mind Ösztöndíjat ítél a kiváló hallgatóknak. Ez magában foglalja a 10 000 eurós támogatást, valamint a tandíjmentességet tanévenként.

   Öregdiák statisztika

   Rangsorok

   The University of Antwerp, which was founded in 2003, scores extremely well in Young University Rankings:

   • Times Higher Education Millennials 2020 - Rank 5
   • Times Higher Education Young University Ranking 2024 – 12. helyezett
   • QS 50 under 50 2021 - Rank 20

   World University Rankings

   UAntwerp in

   Some of our programmes are ranked particularly highly...

   The master programme training and education sciences came a well-deserved 79th in the Times Higher Education Subject Ranking 2024UAntwerp was ranked 101-125 in the subject Clinical & Health and the subject Law of the Times Higher Education Subject Ranking 2024In the Times Higher Education Subject Ranking Social Sciences 2024 you will find UAntwerp at place 126-150.

   UAntwerp also did well in the Shanghai Communication Subject Ranking 2022: our Communication Sciences programme was ranked 45th. The Political Sciences programme was ranked 51-75 in the Shanghai Political Sciences Subject Ranking 2022. We noticed a nice evolution in our position for the Shanghai Public Health Subject Ranking, which ranked us 101-150 for 2022.

   Business Economics made it into the Financial Times Masters in Management Ranking for the first time in 2018. UAntwerp is ranked 87th in 2022 whereby she is ranked 6th worldwide in terms of value for money.

   Meanwhile, our Faculty of Business and Economices achieved 3 prestigious international accreditations: ACCSB, EFMD and EQUIS.

   More information on our website

   Tanulói beszámolók

   Campus élet és felszereltség

   Nemzetközi hallgatóként számos létesítményhez férhet hozzá, például könyvtárhoz, tágas tantermekhez, tanulóterekhez, egy sor hasznos diákszolgáltatáshoz és egyetemi orvosokhoz. UAntwerp MOVE bérletével pedig ingyenes csoportos fitnesz órákon vehet részt, múzeumokat és kiállításokat látogathat, kedvezményeket kaphat a helyi edzőtermekben stb.

   Antwerpen mindent kínál nemzetközi hallgatóinak. Ez a zsebméretű város nyüzsgő hangulatával és történelmi varázsával pillanatok alatt beleszeret. Antwerpen múltját megcsodálhatja, miközben a középkori hangulatú utcákon sétál, vagy miközben megcsodálja a 43 múzeum egyikét. Ugyanakkor egy modern, nyüzsgő város is, ahol számos bár, étterem és helyi specialitások (más néven sör, csokoládé és sült krumpli) találhatók. 178 nemzetiség több mint 500 000 polgára hívja Antwerpent otthonának. A legtöbben több nyelven beszélnek, és nagyon szívesen beszélnek veled kedvenc helyükről.

   Felvételi feltételek a programra

   Mutassa be elkötelezettségét és készségét a sikeres üzleti iskolában való részvételre a GMAT vizsga letételével – ez a legszélesebb körben használt felvételi vizsga, amely az Ön kritikus gondolkodását és érvelési készségeit méri.

   Töltse le a GMAT mini kvízt, hogy ízelítőt kapjon a vizsgán található kérdésekből.

   Helyszínek

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   • Antwerp

    Prinsstraat 13, 2000, Antwerp

   Programok

   Chat with students

   Kérdések