Biotechnológia és élelmiszertudomány mester
Prague, Csehország
IDŐTARTAM
2 Years
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
Kérelem benyújtásának határideje
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Sep 2024
TANDÍJ
CZK 77 500 / per year
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
Bevezetés
Ez a mesterképzési program elsősorban külföldi pályázók számára készült. A hallgatóknak tandíjat kell fizetniük. Minden tanfolyam angol nyelven zajlik. A tanulmányi programot a cseh Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztérium akkreditálta, és megfelel a Bolognai Folyamat – Európai Felsőoktatási Térség követelményeinek.
A program felkészíti a diplomásokat arra, hogy a biotechnológia, a biomérnöki és az élelmiszer-tudomány magas szintű tudásával rendelkező szakértőkké váljanak, különös tekintettel az élelmiszerek minőségére és biztonságára. A program széles körben kialakított felépítése – a kémiai, biológiai és mérnökképzés közötti szándékos kapcsolattal együtt – karrierlehetőségek széles skáláját nyitja meg a diplomások előtt. A program kiterjeszti és elmélyíti a biokémia, a szerves és fizikai kémia, a biológia, a mikrobiológia, az élelmiszertechnológia és -elemzés, valamint a biotechnológia és biomérnöki alapok alapfokon szerzett általános ismereteit. A hallgatók szakértelmüket a szabadon választható kurzusok megfelelő megválasztásával fejleszthetik.
Tanterv
1 tanulmányi év
Téli szemeszter
Kötelező tantárgyak
- AM319001 Molekuláris Biológia
- AM320010 Enzimológia
- AM320017 géntechnológia
- AM321001 Élelmiszer- és biokémiai folyamatmérnökség
- AM323004 Reakciómechanizmusok az élelmiszer-kémiában
- AM323015 Speciális élelmiszer-elemzés
- AM352008 Programszeminárium és projekt - Biotechnológia és Élelmiszertudomány
Nyári szemeszter
Kötelező tantárgyak
- AM320027 Élelmiszer-mikrobiológia
- AM323001 Kémiai élelmiszerbiztonság
- AM324005 Az élelmiszerek tartósításának elvei
- AM342001 Bioaktív természetes vegyületek
- AM352001 Speciális gyakorlat
- AM352009 Biotechnológia és Élelmiszertudomány – I. laboratóriumi projekt
Választható tárgyak A
A tantárgyak minimális száma: 1
- AM323016 Bioaktív vegyületek elemzése
- AM323019 Élelmiszer-nyersanyagok és áruk ellenőrzése: Laboratórium
2 tanulmányi év
Téli szemeszter
Kötelező tantárgyak
- AM319004 Biomérnöki I
- AM319018 Biotechnológia az élelmiszeriparban
- AM319024 Kockázatok a biotechnológiákban
- AM323010 Izolálási és elválasztási módszerek
- AM352010 Biotechnológia és Élelmiszertudomány - Laboratóriumi Projekt II
Választható tárgyak A
A tantárgyak minimális száma: 1
- AM319009 Sörfőzési technológia
- AM319025 Trendek a biotechnológiákban
Nyári szemeszter
Kötelező tantárgyak
- AM963001 Diplomadolgozat
Karrierlehetőségek
A diplomások magasan képzett pozíciókra készülnek fel biotechnológiai cégeknél, élelmiszergyártó üzemekben, mezőgazdasági nyersanyag-orientált cégeknél, egészségügyi vagy gyógyszeripari cégeknél. Képzettséggel rendelkeznek a (bio)folyamatok tervezésében és ellenőrzésében, valamint a minőségirányításban a kutatás-fejlesztési osztályokon. Képzettségük sokoldalúsága miatt a végzettek felkészültek a változó körülményekhez, új feladatokhoz való könnyű alkalmazkodásra. A diplomások fel vannak készítve az adminisztrációs és felügyeleti ügynökségek, valamint a doktori képzési pozíciókra is.