Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway A bennszülöttek mestere
UiT The Arctic University of Norway

A bennszülöttek mestere

Tromsø, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nincs tandíj a külföldi hallgatók számára

Bevezetés

Az őslakosok világszerte megosztják tapasztalataikat. Ugyanakkor az őslakos népek rendkívül sokfélék. Érdekelne az őslakos népek és a többségi populációk közötti kapcsolatok tanulmányozása helyi és globális szempontból? Az őslakos tanulmányok mesterképzése multidiszciplináris megközelítést kínál az őslakos kérdések tanulmányozásához, célja, hogy a hallgatókat tudományos és gyakorlati készségekkel, kritikai gondolkodással és ismeretekkel látja el, hogy fontos szerepet töltsenek be az egyre globalizálódó világban. A program aktívan toborozza őshonos és nem őshonos háttérrel rendelkező hallgatókat, izgalmas kultúrák közötti oktatási és tanulási környezetet teremtve.

A program leírása

  • Időtartam: 2 év
  • Kredit (ECTS): 120
  • Felvételi követelmények: alapképzés
  • Diploma neve: Filozófia mesterképzés az őslakos tanulmányokban
  • Alkalmazás kódja:
    • Norvég és skandináv pályázók: 5058
    • Nemzetközi pályázók: 2031

A Bölcsészet-, Társadalomtudományi és Pedagógiai Kar, valamint az Állam- és Jogtudományi Kar a Szamitudományi Központtal együttműködve kétéves, nappali tagozatos mesterképzést kínál az őslakosok tanulmányai (MIS) területén. A program multidiszciplináris a társadalomtudományokon, a bölcsészettudományokon és a jogtudományokon belül, és az UiT The Arctic University of Norway-n végzett, a szamikkal és más őslakos népekkel kapcsolatos kutatásokon alapul. A mesterképzés tematikus fókuszában a nemzetközi őslakos mozgalom kialakulása, a történelmi tapasztalatok és a kortárs kontextus áll, amelyet az őslakos népek világszerte tapasztalnak.

A kétéves tanulmányok során a hallgatók összesen 120 ECTS értékű kurzusokat vesznek fel. Hét kötelező kurzus célja, hogy széles alapot nyújtson, amelyből az egyes hallgatók választhatják ki a mesterdolgozatukhoz szükséges témát. A szakdolgozatot az UiT The Arctic University of Norway együttműködő egységeinek oktatói felügyelik, és a témaválasztás a kijelölt tanácsadókkal együttműködve történik. A mesterdolgozathoz szükséges adatgyűjtést a második félév végén szokás elvégezni.

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések