Keystone logo
UiT The Arctic University of Norway Angol irodalom mester
UiT The Arctic University of Norway

Angol irodalom mester

Tromsø, Norvégia

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Az egyetemen

* nincs tandíj a nemzetközi hallgatóknak

Bevezetés

Az angol irodalom mesterképzése átfogó tanulmányt nyújt az angol nyelvű világ irodalmáról. A kurzusok rávilágítanak arra, hogy az irodalom hogyan alakítja és alakítja a történelem, relevanciája az olyan kortárs kérdésekben, mint az éghajlatváltozás és a konfliktusmegoldás, valamint az, hogy képes -e kihívni és finomítani az olvasó gondolkodásmódját. A kritikus megközelítések sokféleségére építve a program segít a diákoknak finomítani képességeiket az elemző és kreatív gondolkodásra.

Program leírása

 • Időtartam: 2 év
 • Kredit (ECTS) : 120
 • Felvételi feltételek : Bachelor angol nyelven
 • Fokozat neve : Angol irodalom mestere
 • Alkalmazás kódja :
  • Norvég és északi pályázók: 5072
  • Nemzetközi jelentkezők: 2055

Az angol irodalom mesterképzése lehetőséget ad a hallgatóknak arra, hogy angol nyelvű irodalmi és kulturális szövegek széles skáláját tanulmányozzák, miközben az általuk választott területre szakosodnak az adott terület kutatója vezetésével. Az angol rész felügyeletet kínál az angol, ír, amerikai és posztkoloniális irodalomban, és különösen erős a romantika, a modernizmus és a kortárs irodalom területén.

A diákoknak minden évben társadalmilag releváns témák, fontos irodalmi korszakok és műfajok, valamint kiemelkedő szerzők köré szervezett tanfolyamokat kínálnak. Minden mesterképzési kurzus magában foglalja a másodlagos kutatás és irodalomelmélet képzését, a szoros elemzés gyakorlatát és a hallgatók írásbeli munkájával kapcsolatos visszajelzést.

A tanfolyamról a mesterképzésre való áttérés során a hallgatók egy speciálisabb fókusz és a független kutatás felé mozdulnak el. Ezt a kutatást minden hallgató témavezetője és szervezett folyamatban lévő szemináriumok támogatják, amelyek a mester szintű kutatáshoz szükséges készségeket célozzák.

A program a következőkből áll:

 • 60 kredit tanfolyam angol irodalomban (ENG-3000-szint)
 • 60 kredit mesterszakdolgozat (ENG-3992)

A kötelező tanfolyam a következőket tartalmazza:

 • ENG-3192 Irodalom- és kulturális elmélet; és

Egy tanfolyam mindegyik kategóriából:

 • 3000 szintű korszakon alapuló tanulmányok (például modernizmus, főszerzők vagy kortárs költészet)
 • 3000 szintű műfaji tanulmányok (például rövidfilm vagy a regény fejlesztése)
 • 3000 szintű irodalmi és társadalmi tanfolyamok (például irodalom és igazságszolgáltatás; vagy irodalom és környezet)

Irodalmi és kulturális elmélet és korszaktan tanulmányi tanfolyamokat kínálnak ősszel. Tavasszal műfaj- és irodalom- és társadalomtanfolyamokat kínálnak. A fennmaradó 20 kredit tanfolyam teljesíthető az ENG-3000 szakirodalom/kultúra kínálatából. A kínált konkrét kurzusok változóak, és az aktuális félév kurzuskatalógusában szerepelnek.

Azok a hallgatók, akik más releváns területek tanfolyamait kívánják helyettesíteni (jellemzően a mesterképzés vagy a csere során végzett kutatások támogatására választják ki), kérhetik ezt a helyettesítést egyénileg (legfeljebb 20 kredit).

A diplomamunka az angol szakirodalomban korlátozott témakörben végzett független kutatás elméletileg megalapozott munkája. Ezek 70-100 oldal hosszúak (1,5 szóköz, Times New Roman 12).

A diákok a témájuknak megfelelő felügyelőt kapnak. A kutatás témájáról az angol szekció egyik tagjával együttműködve döntenek.

Belépők

Tanterv

A program eredménye

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések